"Dantejskie sceny!" Warszawa XX.XX.XXXX

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ

Jaki chceta format???

Czas głosowania minął 26 wrz 2008, o 21:13

Singiel 2500
21
23%
Drużynówka 3x1500
31
34%
Turniej trójek 3x500 Border Patrol.
38
42%

Liczba głosów: 90
Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

To może po prostu niech każdy przyniesie na turniej rozpę na 500 punktów i dopiero na miejscu w drodze losowania twórzmy drużyny.

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

A było- pamiętam, grałem na tym turnieju :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Mauler pisze:A było- pamiętam, grałem na tym turnieju :)
Trójki są fajne - zarówno w klasycznej, Legionowskiej postaci - jak i w mojej wersji - BP 500 x3.
Kto nie grał - niech zagra.

Small Sausages FTW!.

http://uk.games-workshop.com/warhammer/ ... Dpatrol/1/

A tak w ogóle - proponuję parówkę wg zasad "No More Heroes Anymore" 2 x 999.

:twisted:
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

hehe, ale ze mnie analfabeta... nawet policzyc nie umiem dobrze :D

widac te 3 z matmy w liceum nie zasłużone było... :)

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

Post autor: Mobi »

marcus_cheater pisze:Nie wiem co wam nie pasuje w tym formacie... Oto przecież chodzi, żeby na takie punkty wystawić coś i potrafić tym zagrać... Nie problem grać na 2,5 kafla demonami czy wc, bo wrzuca się nieśmiertlenego bsb i wypasioną kawę i ma się wszystko w d*&#$... Tutaj trzeba się ograniczać, więc nie ma takiej możliwości, że będzie się grało przeciwko wypasionej armii, bo na te punkty pratycznie wszystko jest równe... A poza tym odkąd zacząłem jeździć na tury nie spotkałem się z takim formatem i wydaje mi się, że może to dosyć ciekawie i śmiesznie wyjść...
rowne :>? a breta? masz 2-3 lance? to duzo na te pkt (no chyba ze jest caly czas obowiazkowy bsb)

hmm... w sumie to mozna by bylo zaszalec i losowac co bitwe sojusznikow.
kazdy by dostal numerek i losujemy jak wygladaja teamy.
bylo by zabawnie a takie losowanie nie powinno trwac za dlugo ?
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Breta też ma ograniczenia na zasady BP.... BSB nie jest obowiązkowy ale trzeba wystawić oddział piechoty minimum 10 modeli... A poza tym to imperium też może wystawić knightów, którzy są porównywali z bretońskimi... Ja tam problemu nie widzę... Wszystko można pocisnąć...
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

HAHAHA! Na zasady BP ogry są przegięte bo mogą wystawić butchera!

Sam się zastanawiam dlaczego przeciwnicy tego formatu nie wytoczyli jeszcze argumentu, że przegięte ogry będą na co drugim stole.

Taki format jest zajefajny. Kupa funu, a łącznie robi się z trzech małych armii jedna na 1500pkt z trzema herosami specjalami/rarami więc nie rozkminiam problemów w stylu: "Waaagh! Wystawię tylko 2-3 oddziały! Czym ja mam grać!?" :roll: No chyba, że wszyscy tak piszący grają z sojusznikami na zasadzie "moja armia-nie dotykaj". Nasuwa mi się taka poetycka aluzja... samotny generał nie słuchający rad przyjaciół prowadzi wszystkich swoich wojowników na śmierć...

A tak serio: bardzo dawno nie było takiego formatu więc jest on chyba najbardziej atrakcyjny(co zreszta narazie odzwierciedla ankieta). Ja również grałem wtedy w Legionowie i mam sentyment do tego formatu(mój najgorszy wynikowo turniej :wink: ).

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

ale o losowych trójkach mówicie ?
Mauler i Falko
to był mój 1 tur sentyment został :P

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

nie będzie raczej 3x500 ale 3x666 lub 3x660 jeśli w tym temacie mówimy.

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Taa tez bylem na tym turnieju, kope lat. Manfred i Falko to jeszcze wtedy w podstawowce byli, per pan sie do mnie zwracali.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Taaa na tym turnieju to ja z gazety na podłoge jeszcze skakałem, a Ty nie lepszy bo pieluchy jeszcze opszczywałeś. Na tym turnieju nawet Szafa był z bestiami i był chudy :D ;)

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Manfred pisze: Na tym turnieju nawet Szafa był z bestiami i był chudy :D ;)
Pamiętam jak dopiero w trakcie pierwszej bitwy zaczął wycinać je z ramek. ;)

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Niegłupie byłoby jakies ograniczenie magii...od czasu wymyślenia zasad Border patrolu minęło trochę czasu, wyszły demony... i teraz armia Corowej piechoty na 500pts może wygenerować z siebie 7 kości magii :] a trzy takie armie 17...nie wiem czy o to powinno chodzić;P

Może max 1Lv magii na patrol ? Bo inaczej kto żyw weźmie maga jako swojego bohatera.... :?

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

Post autor: Harry101 »

Ja też tam byłem, soczek i cole piłem i 16 miejscem na 56 jak widzę się uraczyłem:) jeszcze zapuszczałem włosy:P

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Już lepiej wrzucić gotowe ograniczenie sojuszu do 4-5 lev z zaznaczeniem, że jeden bohater musi być nieczarujący... Daje to przynajmniej jakieś możliwości czarowania, bo przy max 5 kościach ciężkobyłoby nawet rzucić jeden czar w turze... Zresztą to tylko propozycja... Organizatorzy sami zadecydują...
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

To mój pierwszy turniej też był w legionowie i też trójki XD Pamiętam to jak dziś bo zajebiście często powtarza mi się ten scenariusz. Właściwie to ja grałem, a koledzy rzucali kostkami. 1 Bitwa Kielon, Marek Golan i jakiś 3 ziom(dobzi gracze) i dostałem(jemy) 20 0. Po czym wygrywam(y) 2 bitwy pod rząd 20 0 i zostajemy na 3 miejscu.
Jak widze fotke manfreda, stacha i kotleta to wymiękam. Kotlecik taki mały dresiorek XD. Do tego jeszcze grał skavenami XD
I Manfredzik taki przykulony siedział przy ścianie XD
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2008, o 18:41 przez LinuX, łącznie zmieniany 1 raz.
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Mdłości co teraz powiesz?:)

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

A propos czego?
Mogę powiedzieć, że będzie fajnie jak zgłosisz wyniki zeszłotygodniowego turnieju do ligi. Chyba ze już to zrobiłeś.
Pozdro.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Linux pomyliły Ci się turnieje.
Teraz wspominamy PPP 7 gdzie były losowane trójki. Jakoś lato 2004, ty natomiast mówisz o Marakeshu, gdzie były już normalne trójki, który był jakoś w 2005, z tego co pamiętam ostatni na ligę 04-05. :P

ODPOWIEDZ