Demony i Vampiry zalewające Polską ligę WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

To jest w zasadzie pytanie retoryczne. Nie potrzebuje żadnej wiedzy. Po prostu irytuje mnie gdy gracz VC czy DL wchodzi i agituje pisząc, że wcale nie jest źle, że nikt nie przyjdzie, że z DL da się wygrać itd. Nie podoba mi się to, że wiele osób nie potrafi spojrzeć na battla w szerszym kontekście - w kontekście zabawy, która w zamierzeniu polega na w miarę równorzędnej rywalizacji pomiędzy wszystkimi armiami. Widzą tylko swoje ludziki i mimo, że chodzi tylko o pewną alternatywę - kilka turniejów, które nie zagrożą ogólnej supremacji DL i VC - panicznie boją się, że ktoś przyjdzie i zabierze im zabawki. . . a nikt im ich nie zabierze.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Jak widać z poprzednich postów, jest na tym forum także wielu graczy, którzy zbierali demony od dawna i też nie w smak im kierunek, w którym poszła obecnie ta armia.
Wielu? Masz na myśli dwóch?
Może źle pamiętam, ale DLem nie grało tak znowu wielu ludzi. Mrowie demonów składa się, stawiałbym, tak w 80% z ludzi którzy rzucili się na tę armię, bo jest przepakowana. Z VC jest lepiej w statystykach, bo sporo ludzi nią grało, ale też sporo zwolenników wampirków doszło wraz z recastem i drakenhoffem, jak sądzę.
Uerph.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

a ja idę do sklepu po wampiry, albo nie...
obrażę się...

Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a ja idę do sklepu po wampiry,
ale przecierz już masz wampiry...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

to, co, ale mało, i w dodatku nie gram nimi wcale... Bueee idę płakać

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

powiem tak Panowie. cenzura.
Nie po to wydałem 800 stów na armie i pewnie z 700 za malowanie, by mi ktoś powiedział, że grać nie mogę, bo dostaje w kakao z armią!
W piątek graliśmy bitwę 2vs2 - khemrii+dwarfs vs 2*woody. Wszyscy byli doświadczeni i o dziwo pierwszy sojusz wygrał masakrą - i bez przegięć w rzutach. Chłopakom opadł poziom, możliwe? Ale to nie zmienia faktu, że należy najpierw grać dobrze.
Mam wrażenie że część z nas narzeka gdyż jest słaba.
Panowie, wielu z was gra armiami starymi, nie kupowało tego co jest silne i ma wybór między bolcem, a rydwanem wilków w orkach - i sobie zadaje pytanie co ma zrobić..hlip hlip.

Ja mam jedno stwierdzenie jeśli chcecie sobie to wszystko polepszyć:
wywalić dział konwersji na turniejach.
Wprowadzić obowiązek posiadania oryginalnych figurek GW. I wam odpadną jakieś dziwne czołgi kartonowe, furie z Bóg wie czego, szkieletowrighty, chu...horrory. Proste. Ale to samo tyczy się wszystkich armii...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

BOGINS pisze: Mam wrażenie że część z nas narzeka gdyż jest słaba.
.
Sądzę, że jestem najlepszym tego przykładem. Nie dość, że armia, którą gram, zupełnie nie radzi sobie w obecnych czasach, to jeszcze warzywię.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

BOGINS pisze:powiem tak Panowie. SSSsijcie.
Nie po to wydałem 800 stów na armie i pewnie z 700 za malowanie, by mi ktoś powiedział, że grać nie mogę, bo dostaje w kakao z armią!
W piątek graliśmy bitwę 2vs2 - khemrii+dwarfs vs 2*woody. Wszyscy byli doświadczeni i o dziwo pierwszy sojusz wygrał masakrą - i bez przegięć w rzutach. Chłopakom opadł poziom, możliwe? Ale to nie zmienia faktu, że należy najpierw grać dobrze.
Panowie, wielu z was gra armiami starymi, nie kupowało tego co jest silne i ma wybór między bolcem, a rydwanem wilków w orkach - i sobie zadaje pytanie co ma zrobić..hlip hlip.

Wprowadzić obowiązek posiadania oryginalnych figurek GW. I wam odpadną jakieś dziwne czołgi kartonowe, furie z Bóg wie czego, szkieletowrighty, chu...horrory. Proste. Ale to samo tyczy się wszystkich armii...
Tak tak...
"kupiłem sobie armie i chce miec w cholere piesków albo duzo wrightów i mało myslenia :roll: a figurki skonwertowane to sa ochydne proxy bo ten rycerz jest z bretonii a nie z imperium. Kupiłem armie i było na pudełku napisane że wygrywam 9/10 gier dzieki niej wiec teraz mi nie ograniczajcie " :roll:

ZoRo
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ZoRo »

a ja grelem VC zanim wyszla 7ed na chwile przed wyjsciem myslalem uooo ale bede miec powera... ale ab wyszedl a ja stweirdzilem ze nie podoba mi sie i przerzucilem sie na rownie powergamerska bretke, moje doswiadczenie z gra przeciw vc jest nikle 4 gry na krzyz na turnieju wyniki remis male zw i 2 maski w plecy ale juz wiem jak grac i nie narzekam, czego by te wampiry przebrzydle nie mialy okraze je z 3 stron wjaade w kako pegazami i ich nie bedzie ot co,... bretonia gora !!

a wlasnie bo ktos fajny pomysl na wyrownanie przewagi imperium z 2 ST, popieram pomysl polowy pktow za pol ST !!

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Ritchie pisze:Aro, Czarny - a czym gracie ? DL ? VC ? i wszystko jasne. . .

ok, zobaczymy jaka będzie frekwencja i opinie tych, którzy byli. . . bo jak na razie każdy większy event kończy się narzekaniami i lamentami.
Gram jeszcze Chaosem - i fakt VC... jak ktoś wymyśli fajny CS, to spoko mogę pograć, nie ma problemu.
No napisałem czym gram a teraz co zrobisz :)
Zresztą co nawa armia to jak czytam posty - ale zajeb... combo można złożyć wyje... na VC, a to wyj... na DL a tym można ST wciągnąć itd... itp, to mam zlewe bo wiem, że za chwilkę ktoś napisze, że armia jest przegięta.
Zadziwiające jest, że grono (spore grono) naprawde dobrych graczy wybiera mimo wszystko wlaśnie te przegięte armie ;) wyjątek MP który rzeza Ogrami - szaczunek.
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Moim zdaniem obowiązkiem organizatorów każdego szanującego się turnieju, a tym bardziej całej ligi, jest zapewnienie, żeby wygrana była najbardziej zależna od umiejętności graczy. W końcu na turnieju się gra po to, żeby wygrać. Jeśli 70% osób na starcie ma dużo mniejsze szanse, bo GW uznało, że zarobi kasę na leszczach przeginając AB i robiąc kolejne nagonki powerowe (teraz VC... teraz demony... A teraz.... ), to moim zdaniem obowiązkiem ludzi dbających o hobby jest interwencja.

Jeśli jesteś jedną z osób, na których GW zrobiło nieuczciwie kasę, przykro mi, ale żale pod inny adres - to, że kupiłeś przegięte demony, nie oznacza, że twoje dobro jest nadrzędne wobec tych, którzy wcześniej kupili orki, khemri, bestie i cokolwiek innego. Ja też sporo kasy, a co gorsze - czasu - włożyłem w warghulfy, wraithy i tony ghuli, z których będę musiał wg własnej propozycji zrezygnować NA NIEKTÓRYCH TURNIEJACH.

Bo po raz kolejny powtarzam - nikt nie chce rozwiązań totalnych, a gracze będą decydować nogami. Po prostu warto by było, żeby część turniejów była na bardziej sprawiedliwych zasadach.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Pewnie, że nie powinno.
To nie moja wina że gracze wybierają demony czy VC
Barb przegrywasz z demonami czy vc? A jak tak to z jakiego powodu?
Ja miałem okres czasu że jak widziałem łoody to mnie krew zalewała... i miałem przez to leśne kupić? Nie. Zostałem wtedy przy Dl-u.
gadałem przed chwilą z kumplem. oczywiście też oburzony że vc i dl są turbo silne. się pytam go spotkałeś na turnieju dl? Nie. No to co gadasz się pytam?
Ograniczcie konwersje, a szybko wyjdzie kto odpadnie z turniejów bo używał chomikojaggerów i cośtamvarghulfów...
Ps. ogry są dobre Barb :). kup sobie 4 scracze, 2 rhnoksy, 2 huntreów, maga, tyranta, 2*bullce, 20 gnobo i 2*trapków.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

BOGINS pisze:Pewnie, że nie powinno.
To nie moja wina że gracze wybierają demony czy VC
Barb przegrywasz z demonami czy vc? A jak tak to z jakiego powodu?
Ja miałem okres czasu że jak widziałem łoody to mnie krew zalewała... i miałem przez to leśne kupić? Nie. Zostałem wtedy przy Dl-u.
gadałem przed chwilą z kumplem. oczywiście też oburzony że vc i dl są turbo silne. się pytam go spotkałeś na turnieju dl? Nie. No to co gadasz się pytam?
Ograniczcie konwersje, a szybko wyjdzie kto odpadnie z turniejów bo używał chomikojaggerów i cośtamvarghulfów...
Ps. ogry są dobre Barb :). kup sobie 4 scracze, 2 rhnoksy, 2 huntreów, maga, tyranta, 2*bullce, 20 gnobo i 2*trapków.
Jak tak czytam to nie wiem czy śmiać się, płakać czy bilet kupić. Ty masz jakis problem z graczami co umieją sobie ładne armie wykombinować bo jak sam napisałes chyba malowac nie potrafisz/nie chcesz i dla Ciebie hobby to wydanie kasy i granie. A jesli dobrze rozumiem grasz DL em i miałes problem z woodelfami?! Jesli tak to nawet najlepsze DL Ci nie pomoże specjalnie...i chyba nie jestes do konca na pozycji Barbarossy pouczać;)

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

No jeżeli chcecie obciąć nowe DL i VC to co zrobicie z takimi armiami jak Ogry np? Dalej będa miały ciężko . ;/

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Armii za małej nie rozciagniesz ale za dużą możesz przyciąć...

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Oczywiście Barbarossa, pewnie i tak byś wygrał Szejkera na narbutta nawet jakbyś grał w parze z dajmy na to ogrami, ale wygrałeś go w parze ze standardowo złożonymi demonami (w większości zrobionych ze styropianu czy jakichś bitsów sam nie wiem, ale prowadzonych przez dobrego gracza).
Chyba gra w takim sojuszu nie była wyrazem protestu wobec tak rażącej Cię dysproporcji sił w świecie warhammera? I oczywiście nie piszę tego bo przegrałem bitwę z Tobą, bo pewnie byś pojechał mnie najbardziej plewną armią, tylko tak troszkę śmieszy mnie to dbanie o te 70% graczy i zakładanie tematu o zalewie polskiej ligi przez demony i VC, przez kogoś kto właśnie w takiej parze (VC + DL) wygrywa turniej. :wink:

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Ogry są duże i silne.....poradzą sobie :wink:
A na poważnie to nie wiem o co chodzi z tymi konwersjami. Człowiek się męczy nad złożeniem dla siebie wyjątkowej figurki, a tu czytam, że nie mogę jej wystaiwć? Nie wiem o co chodzi :?
P.S. Gram WE i trochę ChD, żeby nie było :wink:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Rzymku twoja wypowiedź jest żenująca. ja przedstawiam prosty fakt, wielu graczy gra chu.wie czym w ramach armii demonów czy vc itd. wywal ich z turnieju, a zobaczysz ilu graczom chce się wydać te 1500 by być ze swojej armii zadowolonej.
ja mówię że wydałem 700 złotych na malwoanie daltego że po prostu nie mam na to czasu, kiedyś wymalowałem całą 3500 armie khermii, Dlu, krasiów troszkę, darków, wiele malowałem. czasy się zmieniają. co mnie obchodzi że na jakiejs tam arenie (master jak master) było tylu wampirów czy deleców. Może taki światek w krakowie? Przyjedź do Lubuskiego a zoabczysz 2-3 armie DLu i pewnie z 4-5 vampirów.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

powiem tak Panowie. cenzura

A ja tobie powiem tak cenzura. Nie po to wydałem 1500 zeta na armię, którą potem kilkadziesiąt godzin malowałem, żebym teraz nie miał żadnego powodu żeby pojechać na turniej, bo i tak dostane wciry od każdych VC i DoCH, bo nie jestem bardzo dobrym graczem, a moja armia jest nawet gorsza niż ja.
Część z was narzeka, gdyż jest słaba, powiadasz. Ciekawe, jakbyś śpiewał, jakbyś grał sobie szczęśliwie orkami, a tu nagle 50% walk przegyrwasz na starcie tylko dlatego, że przeciwnik jest równy w skillu i ma inną, wiadomo jaką, armię.

A jak mi powiesz, że DoChowe koncepcje pokroju 3[4]x6 kundli khorna, każdy jeden za grosze w porównaniu do tego, co potrafi zrobić, z ochroną taką, że właściwie o to nie trzeba dbać są spoko a ja jestem warzywo, że nie potrafię wygrać za pomocą swoich prześwietnych minotaurów [które i tak są najlepszą jednostką besti obecnie], to stracę do ciebie resztki szacunku.

Zresztą, co to za lament, że ktoś zabrania grać? Mówiło się o powrocie do DLu starego, a skoro tym grałeś, to czego wylewasz żale, chyba dalej masz stare figsy?
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2008, o 18:33 przez Ratzing, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Jacek_Azael pisze: A na poważnie to nie wiem o co chodzi z tymi konwersjami. Człowiek się męczy nad złożeniem dla siebie wyjątkowej figurki, a tu czytam, że nie mogę jej wystaiwć? Nie wiem o co chodzi :?
P.S. Gram WE i trochę ChD, żeby nie było :wink:
A ot tak sobie wymyśliłem. Jedni chcą zbanować demony vc,czołgi, a ja chcę zbanować figurki które nie są GW. Co jest logiczniejsze?

ODPOWIEDZ