Witam
Jestem nowym graczem z Lublina i chciałbym podpatrzeć jak grają starzy wyjadacze oraz złapać kontakty do gry.
Czy w najbliższym czasie planujecie jakieś bitwy w Lublinie i czy znajdzie się miejsce dla jednego obserwatora?
zwykle w weekendy jest jakieś granie, czy gdzieś w domu u kogoś czy w sklepie Krzyś albo w MDKu na bernardyńskiej (w ta sobotę jest tam akurat turniej mordheim więc też można przyjść zobaczyć umówić się na bitwę)
a ile masz lat , czym grasz, na ile pkt masz armie i czy ci nie trzeba mówić w czymś (rozpiska etc)
jak coś wal do mnie na gg
pzdr
Dudi jak się wybierasz w tą sobotę do MDK-u to weź mi moją figurkę Drega mordheimowego, którą miałeś mi kiedyś tam oddać. Będę na 100%, bo mamy turniej Mordhiem.
mam 29 latek, z tego 2/3 pogrywam w różnego rodzaju gierki wojenne, od planszy, przez figurki, po kompa.
Co do tej soboty odpada z trzech powodów:
1.pierwsze primo zostaje z synem w domu, a niestety jest za mały żeby zaliczyć taka wyprawę
2.drugie primo nie posiadam jeszcze aremki, jestem na etapie wyboru, czytam wszystkie podreczniki z armiami, "army listy" i skacze po forach co by wybrać - wiadomo coś ładnego i grywalnego.
3.po trzecie primo jestem na wpół świeżakiem w WFB więc gra ze mną nawet jeżeli ktoś udostępniłby mi wojsko, miała by charakter instruktażowy, a taki rodzaj gry nie odpowiada chyba nam wszystkim. Nie ma jak uczyć się na własnych błędach w prawdziwej grze.
Na razie zależy mi na przyjrzeniu się kilku bitwom i oklepanie się z zasadami
Jeżeli nie bedzie to problemem dajcie znac na gg 623211.
Co do armii zastanawiam się nad kilkoma, ale ze względu na żonę wybiore chyba Bretonię (musi widziec że kasa idzie na cos ładnego, a nie ma to jak ładne koniki na jakiejs domowej makietce).