Poczatkujacy

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

To nie tak do końca,40/40 ma standardowy orzełek,natomiast orzełek z bohaterem ma 50/50 głópie ale tak jest bo orzełek jest monsterem.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Belaner7 pisze:To nie tak do końca,40/40 ma standardowy orzełek,natomiast orzełek z bohaterem ma 50/50 głópie ale tak jest bo orzełek jest monsterem.
ze co? orzełek zawsze ma 40/40 i jest monsterem. (jest to jeden z niewielu wyjatków, bo zazwyczaj montery sa na 50/50)
nawet jak siedzi na nim koles to orzełek ma 40/40.
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

pozatym czy siedzi na orle hero czy nie orzel caly czas jest monsterem wiec nie wiem skad ten pomysl o zmianie podstawiki ??
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Też miałem taką zagwozdkę - stąd iż np. w box'ie z Wood Elf Lordem do orzełka dodają 50x50....
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

ELMALIER
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ELMALIER »

Podstawki 50x50 maja Large Target'y.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

[quote="Semi"]pozatym czy siedzi na orle hero czy nie orzel caly czas jest monsterem wiec nie wiem skad ten pomysl o zmianie podstawiki ??[/quote]
Z rulebooka,imo ridden monstery mają 50/50,nawet bretończyk na pegazie powinien mieć 50/50,głópie strasznie ale jak widać to prawda.
Elmalier
ile mam tobie podać przykładów nielargetargetów na 50/50,nawet bez tego co wyżej napisałem?

Faelar
Pseudoklimaciarz

Post autor: Faelar »

Mam małe zapytanie odnosnie czarowania, ile czarów może znać mag II poziomu i czy cnoty wysokich elfów liczą się jako "magic items"- to znaczy, ze jeśli mogę wziąć maksymalnie do 50 pkt magic items i wezmę
seer'a to pozostanie mi tylko 20 pkt na magiczne akcesoria??

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

jakie cnoty??

Indar

Post autor: Indar »

Sugeruję zapoznanie się z "rulbukiem" oraz książką zasad do HElfów.

Awatar użytkownika
mika
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: mika »

Widocznie kolega ma jeszcze starego army booka.

Faelar
Pseudoklimaciarz

http://www.bitewniaki.gildia.pl/wfb/he_magprzed - jeśli nie wierzycie to sami sprawdzcie, na samym dole są wymienione cnoty. Prosiłem o odpowiedz a nie o kolejne pytanie. To w koncu ile czarów może mieć mag II poziomu??

Indar

Post autor: Indar »

A czy kolega zwrócił uwagę na datę wymienioną na górze? Ten artykuł jest już nieaktualny, od jakiegoś czasu mamy już nowy Army Book w którym zrezygnowano z "cnót".
II poziomowy mag może posiadać 2 czary. Ale najlepiej żebyś zapoznał się z zasadami - wszystko jest tam przejrzyście napisane. W sumie to nawet konieczne.
I.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

czemu Bogins (autor tego starego artykułu) przetłumaczyl "Honor" na "cnota"? no chyba ze tak zrobił wydawaca polskiej wersji - straszne tlumaczenie

i tak ja napisał Indar - 10 listopada 2007 wyszedł nowy podrecznik do HE w ktorym zrezygnowano z Honorów, jak rowniez wprowadzono wiele innych zmian - polecam nabyc, przyda sie na kolejne 6-7 lat (dostepny w wersji PL u EN)
Obrazek

Faelar
Pseudoklimaciarz

Skoro już nie ma "honorów" to czy magowie muszą nadal losować czary, czy mogą wybierać, tak jak w przypadku byłego "honoru" - seer?

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

i tak ja napisał Indar - 10 listopada 2007 wyszedł nowy podrecznik do HE w ktorym zrezygnowano z Honorów, jak rowniez wprowadzono wiele innych zmian - polecam nabyc, przyda sie na kolejne 6-7 lat (dostepny w wersji PL u EN)
:roll:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Faelar
Pseudoklimaciarz

A nie łatwiej jest odpowiedziec, zamiast zwodzić ludzi, zupełnie jak ZUS. Co drugi post to samo. mam nowy armybook, ale po angielsku i nie umiem z niego wyczytac wszystko co jest mi potrzebne. Skoro jest w nim wszystko to po co zakładać tym podobne fora !!!

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Żeby odpowiadano na kwestie związane z zasadami, a nie pytania na które odpowiedzi zasłania jedynie własne lenistwo.
Misiaczku, nie wiem czy wiesz, ale jest Polska wersja i głównej książki i AB HE.
A co do pytania: Mag ma tyle czarów jaki ma poziom magiczny.
Teraz nie ma honorów. "Seer" jest dostępny jedynie poprzez przedmiot "Seerstaff of Saphery", który kosztuje 30 pkt. :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

no własnie, to są takie rzeczy które pisza ajsne na białym wiec prosze nie zadawać takich banalnych pytań, jeszcze w szczególnosci jak sie ma army booka.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Faelar
Pseudoklimaciarz

Wybacz, mam angielską wersję i nie jestem w stanie wszystkiego przetłumaczyć. Mam dwa czysto techniczne pytania:
1)właściciel łuku "Reaver bow" strzela 3 razy na każdy jego atak, czyli zwykły noble strzela 9 razy podczas swojej fazy strzelania skoro ma 3 ataki, czy niewazne ile by miał ataków zawsze strzela 3 razy?
2) Na stronie 97 w tabelce z Tiranoc Chariot zamieszczone są statystyki pojedynczego wierzchowca, przy czym w Lion chariot of Chrace w liczbie mnogiej. Czy w takim razie liczbę ataków w tiranoc... zadawanych przez konie mam pomnożyć przez 2? czy nie jest tu jakis bład autora, który miał podać Elven Steeds zamiast Elven Steed? Jak wy rozliczacie w takim razie ataki zadawane przez wierzchowce?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Faelar pisze:Wybacz, mam angielską wersję i nie jestem w stanie wszystkiego przetłumaczyć. Mam dwa czysto techniczne pytania:
1)właściciel łuku "Reaver bow" strzela 3 razy na każdy jego atak, czyli zwykły noble strzela 9 razy podczas swojej fazy strzelania skoro ma 3 ataki, czy niewazne ile by miał ataków zawsze strzela 3 razy?
2) Na stronie 97 w tabelce z Tiranoc Chariot zamieszczone są statystyki pojedynczego wierzchowca, przy czym w Lion chariot of Chrace w liczbie mnogiej. Czy w takim razie liczbę ataków w tiranoc... zadawanych przez konie mam pomnożyć przez 2? czy nie jest tu jakis bład autora, który miał podać Elven Steeds zamiast Elven Steed? Jak wy rozliczacie w takim razie ataki zadawane przez wierzchowce?
Reaver bow, strzela 3 razy, czy ma go lord, czy hero to 3 razy

a konie z rydwanu wypalają 2 ataki, czyli 1 na głowe konia
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ