Poczatkujacy
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
ze co? orzełek zawsze ma 40/40 i jest monsterem. (jest to jeden z niewielu wyjatków, bo zazwyczaj montery sa na 50/50)Belaner7 pisze:To nie tak do końca,40/40 ma standardowy orzełek,natomiast orzełek z bohaterem ma 50/50 głópie ale tak jest bo orzełek jest monsterem.
nawet jak siedzi na nim koles to orzełek ma 40/40.

Też miałem taką zagwozdkę - stąd iż np. w box'ie z Wood Elf Lordem do orzełka dodają 50x50....
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie

[quote="Semi"]pozatym czy siedzi na orle hero czy nie orzel caly czas jest monsterem wiec nie wiem skad ten pomysl o zmianie podstawiki ??[/quote]
Z rulebooka,imo ridden monstery mają 50/50,nawet bretończyk na pegazie powinien mieć 50/50,głópie strasznie ale jak widać to prawda.
Elmalier
ile mam tobie podać przykładów nielargetargetów na 50/50,nawet bez tego co wyżej napisałem?
Z rulebooka,imo ridden monstery mają 50/50,nawet bretończyk na pegazie powinien mieć 50/50,głópie strasznie ale jak widać to prawda.
Elmalier
ile mam tobie podać przykładów nielargetargetów na 50/50,nawet bez tego co wyżej napisałem?
Mam małe zapytanie odnosnie czarowania, ile czarów może znać mag II poziomu i czy cnoty wysokich elfów liczą się jako "magic items"- to znaczy, ze jeśli mogę wziąć maksymalnie do 50 pkt magic items i wezmę
seer'a to pozostanie mi tylko 20 pkt na magiczne akcesoria??
seer'a to pozostanie mi tylko 20 pkt na magiczne akcesoria??
Widocznie kolega ma jeszcze starego army booka.
http://www.bitewniaki.gildia.pl/wfb/he_magprzed - jeśli nie wierzycie to sami sprawdzcie, na samym dole są wymienione cnoty. Prosiłem o odpowiedz a nie o kolejne pytanie. To w koncu ile czarów może mieć mag II poziomu??
A czy kolega zwrócił uwagę na datę wymienioną na górze? Ten artykuł jest już nieaktualny, od jakiegoś czasu mamy już nowy Army Book w którym zrezygnowano z "cnót".
II poziomowy mag może posiadać 2 czary. Ale najlepiej żebyś zapoznał się z zasadami - wszystko jest tam przejrzyście napisane. W sumie to nawet konieczne.
I.
II poziomowy mag może posiadać 2 czary. Ale najlepiej żebyś zapoznał się z zasadami - wszystko jest tam przejrzyście napisane. W sumie to nawet konieczne.
I.
czemu Bogins (autor tego starego artykułu) przetłumaczyl "Honor" na "cnota"? no chyba ze tak zrobił wydawaca polskiej wersji - straszne tlumaczenie
i tak ja napisał Indar - 10 listopada 2007 wyszedł nowy podrecznik do HE w ktorym zrezygnowano z Honorów, jak rowniez wprowadzono wiele innych zmian - polecam nabyc, przyda sie na kolejne 6-7 lat (dostepny w wersji PL u EN)
i tak ja napisał Indar - 10 listopada 2007 wyszedł nowy podrecznik do HE w ktorym zrezygnowano z Honorów, jak rowniez wprowadzono wiele innych zmian - polecam nabyc, przyda sie na kolejne 6-7 lat (dostepny w wersji PL u EN)

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Żeby odpowiadano na kwestie związane z zasadami, a nie pytania na które odpowiedzi zasłania jedynie własne lenistwo.
Misiaczku, nie wiem czy wiesz, ale jest Polska wersja i głównej książki i AB HE.
A co do pytania: Mag ma tyle czarów jaki ma poziom magiczny.
Teraz nie ma honorów. "Seer" jest dostępny jedynie poprzez przedmiot "Seerstaff of Saphery", który kosztuje 30 pkt.
Misiaczku, nie wiem czy wiesz, ale jest Polska wersja i głównej książki i AB HE.
A co do pytania: Mag ma tyle czarów jaki ma poziom magiczny.
Teraz nie ma honorów. "Seer" jest dostępny jedynie poprzez przedmiot "Seerstaff of Saphery", który kosztuje 30 pkt.

no własnie, to są takie rzeczy które pisza ajsne na białym wiec prosze nie zadawać takich banalnych pytań, jeszcze w szczególnosci jak sie ma army booka.
Wybacz, mam angielską wersję i nie jestem w stanie wszystkiego przetłumaczyć. Mam dwa czysto techniczne pytania:
1)właściciel łuku "Reaver bow" strzela 3 razy na każdy jego atak, czyli zwykły noble strzela 9 razy podczas swojej fazy strzelania skoro ma 3 ataki, czy niewazne ile by miał ataków zawsze strzela 3 razy?
2) Na stronie 97 w tabelce z Tiranoc Chariot zamieszczone są statystyki pojedynczego wierzchowca, przy czym w Lion chariot of Chrace w liczbie mnogiej. Czy w takim razie liczbę ataków w tiranoc... zadawanych przez konie mam pomnożyć przez 2? czy nie jest tu jakis bład autora, który miał podać Elven Steeds zamiast Elven Steed? Jak wy rozliczacie w takim razie ataki zadawane przez wierzchowce?
1)właściciel łuku "Reaver bow" strzela 3 razy na każdy jego atak, czyli zwykły noble strzela 9 razy podczas swojej fazy strzelania skoro ma 3 ataki, czy niewazne ile by miał ataków zawsze strzela 3 razy?
2) Na stronie 97 w tabelce z Tiranoc Chariot zamieszczone są statystyki pojedynczego wierzchowca, przy czym w Lion chariot of Chrace w liczbie mnogiej. Czy w takim razie liczbę ataków w tiranoc... zadawanych przez konie mam pomnożyć przez 2? czy nie jest tu jakis bład autora, który miał podać Elven Steeds zamiast Elven Steed? Jak wy rozliczacie w takim razie ataki zadawane przez wierzchowce?
Reaver bow, strzela 3 razy, czy ma go lord, czy hero to 3 razyFaelar pisze:Wybacz, mam angielską wersję i nie jestem w stanie wszystkiego przetłumaczyć. Mam dwa czysto techniczne pytania:
a konie z rydwanu wypalają 2 ataki, czyli 1 na głowe konia