Gallery by Ryu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Najpierw podziękuję... Dzięki :)
Patryk pisze:Może taki, który stoi na czaszce "kumpla" wychodzącego z ziemi i trzyma wysoko łuk w górze?
Skorzystam z pomysłu... Mam już kolejną 5 pryśniętą, ale to ma być reg. więc luzik. Fajny pomysł :D
Patryk pisze:Jeszcze jedno - takie proste kreski na łuku to kwestia praktyki, czy jakiś trik? Za nic nie umiem takich prostych zrobić na krzywej powierzchni :/
Nie pij wcześniej za dużo ;) A tak poważnie to oprzyj (jest takie słowo? lol) ręce na stole - mniej się trzęsą. Reszta to kwestia wprawy :)
Krassua pisze:Ruy, podaj mi proszę swój przepis na malowanie kości i łuków.
Kości już nie podam - nie mam siły, ale na tej stronie powinien być... A przynajmniej raz w tym temacie ;)
Łuk - scorched brown całość, potem kreski bestialem i dalej bestial + bleached bone to momentu aż uznamy za stosowny :)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

pocieszne

zrob teletubisia - pinki winki po odchudzaniu

taki szkielet z antenka - "meska" - oraz torba czerwona :P
jest na topie

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Ryu pisze: Kości już nie podam - nie mam siły, ale na tej stronie powinien być... A przynajmniej raz w tym temacie ;)
No właśnie szukałem i nie mogłem znaleźć, dlatego zapytałem. No nic, popatrzę jeszcze raz. :)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Ryu pisze:Ostatni raz podam... 2 x snakebite leather, snake + bubonic brown, bubonic, bubonic + bleached bone, bleached
str. 4 ;)

@ Zafael - no nie wiem... Jeszcze mnie wsadzą za szydzenie z rządu. Jakiegoś bezdomnego oskarżali a ja domny jestem więc szkoda mieszkania ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

odczepcie sie od rzadu co ;) ;) ;) ;)
to sejm powolal nasza pania od homofobii

(Rzecznika powołuje Sejm, za zgodą Senatu, na wniosek Marszałka Sejmu, Marszałka Senatu, grupy co najmniej 35 posłów lub co najmniej 15 senatorów.)

na stos - sejm, ekskomunika i sto lat w jednym, ciasnym pokoju z pseudokibicami roznych druzyn.

btw
polecam luk zamontowany na plecach schylajacego sie szkieleta
luk taki - duzy napedzany przez 2 szkiele jeden trzyma luk drugi napina cieciwe a trzeci wlasnie wystrzeliwany jest w takim fajnie spiczastym helmie
koles rzucajacy mlotem (taka kosci-olimpiada)
rzucajacego koscmi - najlepeij czaszkami
a w srodku oddzialu katapultka ze starych szkieli i kladacego wlasna glowe na katapultke szkieleta

duzo tego jest, musze wracac do pracy

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

max pisze:fajnie wyglada
ale to nie slann tyllko grubasny skink z tymi kolorami]:->
:?
po prostu zajebista wada genetyczna albinos :)

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Odczepcie się od Maxa. Przecież u niego po podwórku biegają lizaki to wie jaki gatunek jak powinien być wybarwiony :lol:

BTW Slann bardzo ładnie pomalowany:)

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Ryu wymiatasz jak patrze na twoje "wypociny" to az mi sie chce isc do stolu i doslopwnie kopiowac twoje wytwory (lecz tego nie bede robil no i oczywiscie tez trzeba umiec). No to zycze powodzenia w dalszych pracach.
Pozdro!!!

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Dzięki wszystkim :)

Teraz pod pędzel pójdzie kolejny rydwan (to już będzie oddział 3 + książę), ale że mam teraz spoooro roboty to pewnie trochę to potrwa... Baaardzo trochę ;)

Pozdro

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

P-I-Ę-K-N-E!
Aż mi się zachciało (jak całej reszcie) usiąść do stołu, looknąć na półkę i wybrać kilku (a może kilka) z tych "oczekujących".
Thx za zachętę i jeszcze raz wielkie gratulacje.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Przysnąłem trochę z tym tematem (nie mówiąc o BP w ogóle)...
Ryu pisze:b) trzeci to "zwykły banan"...

Spadłem z krzesła :D

I znów nas Ryu czymś nowym uraczył :) Tym razem są to łuki, ładne, czyste. Kości to już temat - legenda, więc już nic nie dodam, wszystko wiadome :) Łuki są pięknie cieniowane, nie ma w nich nic do poprawiania... bardzo dobre kontrasty z kośćmi. Lotki, opaski, metaliki, wszystko jest na swoim miejscu i tak, jak być powinno :) Dobra robota, jak zwykle zresztą =D>

A konwersje? Rewelacja, każdy model mi się podoba :!: A najbardziej pierwszy zestaw - szkielet pomagający drugiemu wyjść, no i szkielet z dwiema czaszkami... jedna to pewnie "być", a druga to "nie być"... hmm, w obu przypadkach ma problem... i tak go nie ma, bo już dawno jest trupem - szkieletem :D O IRONIO OKRUTNA! Chyba powinno być: "nie być albo nie być bardziej" :D :D

A jeśli chodzi o pomysły, to ja też mam jeden sprzed paru chwil, ot taki właśnie:
Obrazek

Chyba nie trzeba tłumaczyć, że jeden ze szkieletów robi za ładowniczego i balistę, a drugi za celowniczego i strzelca :) Minutowy szkic w Paincie, więc nie ma proporcji i idealnej dynamiki i pozy, ale to już kwestia dla autora przy zabawie :) Mam nadzieję, że się nie gniewasz, że Ci tu wrzucam taki rysunek ;)

... znamy Thorgala, znamy...

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Apropos Thorgala - to było chyba z tego komiksu z zawodami łuczniczymi, wszyscy siłowali się by napiąć łuk (m.in jak czwarty szkielet ;) a Thorgal wystrzelił :)

Figurki super, piękne kości i łuki :)

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

@ all - dzięki :)

@ Sławol - pomysł genialny :) Nie gniewam się i na 100% wykorzystam przy trzeciej piątce łuczników (2-ga pryśnięta choć tam więcej "zwykłych bananów" bo pomysłów było mniej :(). BTW możesz cały temat zawalić rysunkami ;) Zresztą jak wszyscy :D

@Mate - tytułu tego Thorgala nie pamietam. W każdym bądź razie był to nr z "nowej kreski" Rosińskiego... Niestety (nie będę marudził, że do dupy...)... Thorgal był chyba schwytany i był jakis konkurs z jakimiś barbarzyńcami kogo strzała dalej poleci. A że kolesi byli karkami napięli baaardzo łuk i strzałka poleciała daleko... Thorgal wziął się na sposób i wykorzystał siłę nóg :) Poszło dalej ;) Tak sobie przypominam... Bo w domciu mam ino "stare - klimatyczne" numery ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ryu pisze:BTW możesz cały temat zawalić rysunkami
Mi dwa razy nie trzeba powtarzać ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Szybkie szkice poranne :) Oczywiście istnieje dowolność w ustawieniu bohaterów (krzywo, prosto, w lewo bardziej, w prawo...), napięciu i nagięciu nie tylko łuków, ale i karków co niektórych biednych szkieletów :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

hahaha

ale sie usmiałem. super szkice :D

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Sławol wielkie dzięki - Twoje pomysły znajdą odzwierciedlenie w moim klocku łuczników :D
Jeszcze trochę i niemalże każdy szkiel będzie skonwertowany :D Tylko jak ja tego robić nie lubię... :?

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Skomentowałem szkice a figurek Ryu'a nie :D, więc teraz muszę nadrobić zaległosci.

Co prawda armia TK jest bardzo nudna i co by nie powiedziec prosta do malowania, ale to co Ty robisz na prawdę znajduje moje uznanie. Wszystko jest bardzo starannie zrobione i nna wysokim poziomie. Twoja armia wciąż sie powiększa a ja mam coraz wiecej respektu dla ciebie. Jeśli skończysz tą armię na takim poziomie to będzie to najlepiej pomalowana armia TK jaką widziałem (a troche juz widziałem). Pozostaje ci tylko ją kończyć i cisnąć na mastera gdzie z maxem za armie powinieneś byc na podium z odpowiednimi wynikami.

pozdro

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Roman Lord of the Druchii pisze:Pozostaje ci tylko ją kończyć i cisnąć na mastera gdzie z maxem za armie powinieneś byc na podium z odpowiednimi wynikami.
niektorzy maluja armie, zeby byc z nich dumnym, a nie zeby "cisnac na masterze" :roll:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

zgadza sie
Ryu woli sobie milo pograc
nie POGRAC

Przynajmniej takie odnioslem wrazenie - lepiej maluje;)
co do 2gigo postu Slawka i srodkowego szkicu
wlasnie tak to sobie obmyslilem ale z wystrzelonym szkieletem :)
glowy poza obrebem luku bo moze to je przycic o glowe

Awatar użytkownika
Chuck Norris

oj wiadomo, że nie musi cisnąć na mastera, ale ma większe mozliwosci z taką armią. Ja też na turnieje nie chodze zbyt często bo wole pograć w domu na spokojnie albo w klubie przy piwku.

ODPOWIEDZ