Największy fart i niefart podczas bitwy:P
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Największy fart i niefart podczas bitwy:P
a to nie jest tak, ze zostaje zawsze ostatni sztandar... ? czy moge sobie wybrac kto z fcg mi zostanie na koncu...?
Po prostu... wybierasz. To co Twoim zdaniem bardziej się opłaca w danej sytuacji odrzucić, odpada. Trzeba jednak być konsekwentnym i po raz podjętym wyborze, trzymać się go do końca.Jab pisze:Lepsze pytanie jest co schodzi pierwsze. Sztandarowy czy muzyk?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Master of reality
- Oszukista
Czyli sztandar nie może zejść przed championem?
Przez pól życia wałowałem ludzi

I sold my soul for rock'n roll
Pozdrowienia dla wałowanych

Nieeeee, lepiej wałować ludziMac pisze:
Po prostu... wybierasz. To co Twoim zdaniem bardziej się opłaca w danej sytuacji odrzucić, odpada. Trzeba jednak być konsekwentnym i po raz podjętym wyborze, trzymać się go do końca.

Paskudny uśmiech power gamera
- Master of reality
- Oszukista
Eeee.... Właśnie przeczytałem swój poprzedni post i się zorientowałem że zamieniłem kolejnością championa i sztandar w poście
Ale to z tego zdziwienia

I sold my soul for rock'n roll
Tak, zarówno jeśli zbrejkujesz się w tej jak i w kolejnej turze.no i dobra... zabili mi sztandarowego, zostal champion, to wrog ma 100pkt za przejęty sztandar czy nie??
Jeżeli ze strzelania tak się rozlosuje, że zostanie tylko czempion, to zostaje tylko on. Ale wróg i tak może zdobyć pkt. za sztandar...kiedys slyszalem teorie, ze nie ma takiej mozliwosci zeby zostal champion, a sztandarowy zginal, bo jak ginie sztandarowy, to champion automatycznie podnosi sztandar... walek?

Poprawione
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, o 21:29 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Podczas strzelania jest losowanie, kto dostał, zwykli czy czempion. Załóżmy, że jest taka sytuacja. Masz odział 2 SM+sztandar+muzyk+czempion. Trafiają ich 4 strzały. Teraz losujemy kto dostał. Załóżmy, że wsystko poszło w zwykłych, wszystko zraniło, nie zdałeś AS. Wtedy musi zostać czempion.
Gdyby były tylko 3 strzały, które zabiłyby 3 zwykłych SM, wtedy mógłbyś wybrać, kto zostaje, muzyk, czy sztandar.
Inaczej jest w CC. Załóżmy, że masz odział 2 SM+muzyk+sztandar+czempion. Jeżeli przeciwnik zadeklaruje wszystkie ataki w odział (czyli nie będzie deklarował osobno w czempiona) i zabije 4, wtedy nie masz wyboru i musi zostać czempion. Gdyby zabił 3, mógłbyś wybrać, co zostaje, sztandar czy muzyk(ale nie obydwaj, bo czempion musi zostać)
Jest to trochę zawiłe, ale mam nadzieję, że w miarę zrozumiałe
Gdyby były tylko 3 strzały, które zabiłyby 3 zwykłych SM, wtedy mógłbyś wybrać, kto zostaje, muzyk, czy sztandar.
Inaczej jest w CC. Załóżmy, że masz odział 2 SM+muzyk+sztandar+czempion. Jeżeli przeciwnik zadeklaruje wszystkie ataki w odział (czyli nie będzie deklarował osobno w czempiona) i zabije 4, wtedy nie masz wyboru i musi zostać czempion. Gdyby zabił 3, mógłbyś wybrać, co zostaje, sztandar czy muzyk(ale nie obydwaj, bo czempion musi zostać)
Jest to trochę zawiłe, ale mam nadzieję, że w miarę zrozumiałe

champion robi jak za bohatera zeby go zabic w cc musisz to zadeklarowac, a sztandary etc podosi nastepny wojak zastepujacy tego ktory zgina, jednak jezeli mamy FCG a zostal nam sie np champion+zwyklak to mamy do wyboru albo zwyklak trzyma sztandar albo trąbke, jezeli to oddzial SM, z miejsca bym wybral trąbke inaczej jest to super latwe dodatkowe 100pkt dla przeciwnika.
Był taki temat w dziale zasad. Może zostac czempion, ale w sytuacji kiedy w oddziale był sztandarowy nadal w walce możesz zdobyc sztandar (chyba, że zdobyłes go wcześniej wtedy nie).Rabsp pisze:kiedys slyszalem teorie, ze nie ma takiej mozliwosci zeby zostal champion, a sztandarowy zginal, bo jak ginie sztandarowy, to champion automatycznie podnosi sztandar... walek ?
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
Oj, chyba nieAndrzej pisze:Jeśli w tej samej turze, w której zabili ci sztandarowego, nie zdasz brejka i uciekniesz, wtedy wróg ma prt. Jeśli zbrejkujesz się w kolejnej, wróg nie dostaje pkt.no i dobra... zabili mi sztandarowego, zostal champion, to wrog ma 100pkt za przejęty sztandar czy nie??

Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...

I love this game...
I love this game...

Z tego wynikałoby, że nawet, jak zostanie ze strzelania tylko czempion, to można zdobyć sztandar...
Poprawiam swój post powyżej.
Ze strzelania to już chyba nie
Cieszę się że udało się wyjaśnić

I love this game...
I love this game...

Bitwa w tym tygodniu przeciwko WE:
Oddział 10 SM szarżuje samotnego generała-wardancera, w tym bladelord z talizmanem Loeca którego używa, nie nabijam nic, za to wardancer zabija dwóch (+samobój bladelorda), wygrywa combat i zjada SM. W następnej turze generał się zreflektował nie ma jak się schować a jak niczego nie zrobi to podziurawię go strzałami jak w finałowej scenie filmu "Hero". Szarżuje więc 10 archerów, którzy... nabijają mu jedną ranę w s&s, a drugą w combacie!!! Nie wiem komu bardziej opadła szczęka - mojemu przeciwnikowi czy mnie....
Vivat ASF!!!
Oddział 10 SM szarżuje samotnego generała-wardancera, w tym bladelord z talizmanem Loeca którego używa, nie nabijam nic, za to wardancer zabija dwóch (+samobój bladelorda), wygrywa combat i zjada SM. W następnej turze generał się zreflektował nie ma jak się schować a jak niczego nie zrobi to podziurawię go strzałami jak w finałowej scenie filmu "Hero". Szarżuje więc 10 archerów, którzy... nabijają mu jedną ranę w s&s, a drugą w combacie!!! Nie wiem komu bardziej opadła szczęka - mojemu przeciwnikowi czy mnie....
Vivat ASF!!!
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę