klub piłkarski :D

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Re: klub piłkarski :D

Post autor: Siweusz »

A co sądzisz o kandydaturze Bońka na ministra sportu?

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Drogi Asterixie twoja wypowiedz swiadczy o tym ze:
a)albo jestes bardzo ograniczony intelektualnie w co nie wierze bo nawet napisales skladnego posta :)

b)jestes ignorantem wyciagajcym wnioski o kibicach nie bedac na meczu,ogladajac ich w telewizji i czytajac Fakt i inną beletrystyke.

Ja rowniez nie wiedzialem czemu grupy ludzi potrafią tak sie nienawidzic. Tego sie nie da wyjasnic za pomoca tekstu pisanego. Po prostu trzeba przyjsc kiedys na mecz albo przejechac sie w szalu po miescie gdzie rywalizuja ze sobą grupy.Kibice zyja troche odrebnym zyciem. Fajnie ze kibicujesz 2 klubom ktore sie nienawidza ale eksponowanie tego przysparza tylko smiechu i drwiny. Ja tez sobie pokibicuje Rangersom i Celtikowi,moja sprawa ale wspominac o tym niewarto :wink: Przejdz sie kiedys na mecz najlepiej Poloni :D Obecnie i Górnik i Ruch są w bardzo dobrej dyspozycji wiec i atmosfera i wyniki powinny cieszyc. Z punktu widzenia sceny kibicowskiej ruch ma o wiele gorszy "pijar". Gwizdanie na Polski hymn czy oprawy z flagami po Niemiecku nie przynosza chwaly kibicom niebieskich.

pzdr Duke
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Masz rację - niemieckie jazdy Ruchu są słabe, ale kibicowsko są IMHO mocni. Zresztą Lechia miejscami nie lepsza, co akurat paradoksalne zważywszy na tradycję tego, nawet nie tyle klubu, co jego kibiców.

Trochę przesadzasz Hrabio z tym ciśnieniem na Asterixa - oki widać, że na mecze nie jeździ i widać, że ocenia kibiców przez pryzmat TV, ale ja bym odpuścił. Raczej nikogo w miarę normalnego obrazić nie chciał, chociaż wyszło jak wyszło - fakt.

W istocie nie da się opisać tego wrażenia "bycia kibicem", to po prostu trzeba poczuć - najlepiej od gówniarza. Jazdy przez miasto z dzielnicową ekipą drąc ryja, emocje z walki "dopingowej" ze znienawidzonym rywalem, nawet jakaś ganianka w tle (żeby nie było - nie uczestniczę :wink: ) - to trzeba poczuć na własnej skórze, żeby zrozumieć...

Co do jazdy z szalem przez miasto to w Krk tego nie polecam.

Siweusz - co do Bońka to bym w tych chorych warunkach spróbował.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

ksch pisze:Siweusz - co do Bońka to bym w tych chorych warunkach spróbował.
Ja bym zaczekal do momentu, az faktycznie bedzie realna mozliwosc i chec wygonienia dzialaczy z bozej laski z gabinetów na Miodowej. Wtedy Boniek bylby znakomita osoba do posredniczenia miedzy rzadem a UEFA, ktora by dostala jasnej k***icy, ze ktos smial podniesc reke na autonomiczny zwiazek pilkarski. Ze wzgledu na swoje obycie i kontakty w strukturach europejskich, moglby wynegocjowac mniejsze kary, krotsze zawieszenia rozgrywek itp.

Dopoki takiego klimatu nie bedzie, wydaje mi sie to marnowaniem fantastycznej kandydatury :(.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

No właśnie ja nie wiem czy jest fantastyczna w ogóle, ale jest idealna do rozbicia tej struktury i tylko po to można by go powołać na to stanowisko, a potem zwolnić. Powody, dla których byłby idealny do rozwalenia tego wyłuszczyłeś w stopniu na tyle zadowalającym, że nie mam nic do dodania :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Asterix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Asterix »

Witam

Generalnie nie chciałem nikogo obrazić. To jest tylko moje zdanie (rzeczywiście może trochę namieszałem używając zamiennie słów "kibole" i "kibice" - z mojego punktu widzenia Ci drudzy są ok i paru znam ale znam też ludzi którzy przekraczają granicę (w moim rozumieniu) słowa "kibic" i stali się "kibolami" (moje postrzeganie tych grup wynika właśnie ze znajomości tych ludzi).
A na stadiony chodzę tyle że żużlowe - uważam że tam jest prawdziwe kibicowanie - nie ma wyzwisk, bójek i innych takich (wiadomo że zawsze znajdą się jakieś wyjątki ale generalnie jest ok).
Jak tak będzie na stadionach to chętnie pprzyjadę na Polonię (mam w Warszawie brata więc nocleg będę miał "D).
Hrabia Duuku pisze:a)albo jestes bardzo ograniczony intelektualnie w co nie wierze bo nawet napisales skladnego posta :)

b)jestes ignorantem wyciagajcym wnioski o kibicach nie bedac na meczu,ogladajac ich w telewizji i czytajac Fakt i inną beletrystyke.
Nie trafiłeś żadnym. Druga opcja jest blisko ale nie czytam faktu ani innej prasy. Rzeczywiście wszystkie mecze oglądam w telewizji i słucham znajomych kibiców którzy jeżdżą na mecze. Pewnie zweryfikowałbym swoje zdanie po kilku meczach na żywo, ale narazie nie mam ochoty.
Hrabia Duuku pisze:Siweusz - co do Bońka to bym w tych chorych warunkach spróbował.
Zgadzam się całkowicie. Boniek jest marny jako trener, nie chce pracować w Romie bo będzie miał ograniczone możliwości więc może rzeczywiście czas spróbować w PZPNie - tam nikt poza UEFA nie będzie go mógł powstrzymać (co widać po obecnej władzy w PZPN) i może rozgoni towarzystwo (kasę ma więc może nie będzie defraudował itd).

Teraz w sumie też byłoby dobrze to pozmieniać bo i tak z pucharów odpadliśmy, do 2012 nie będziemy w żadnym dużym turnieju międzynarodowym - do stracenia pozostaje tylko organizacja mistrzostw - może Boniek załatwiłby z Platinim żeby nałożyli na nas wszystkie możliwe kary oprócz zabierania nam mistrzostw - wtedy mamy dwa lata na naprawianie i tworzenie PZPN.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Od końca - z Bońkiem masz rację.

Co do kibiców - to naprawdę sugeruję sprawdzić samemu zanim się coś palnie :wink: no offence rzecz jasna. Raz w życiu byłem na żużlu i to uwaga Unii Tarnów ( :shock: ) - sport super, ale kibice zbyt piknikowi jak dla mnie. Znaczy żadna hańba, po prostu nie mój klimat.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Naturalnie "fantastycznosc" kandydatury Bonka widze dlatego, ze jest w jakims stopniu skonfliktowany z PZPNem i pewnie by mu reka nie zadrzala w krytycznym momencie ;). Trener - marny, dzialacz - taki sobie, ale jesli on mialby zrobic porzadek (na czyjekolwiek zlecenie), to byloby fajnie.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

co do konfliktów kibicowskich:
studiowałem trochę w Poznaniu, zajęcia były w HCP..
ja jestem z legnicy, miejsce urodzenia wrocław :D no nie bywało wesoło..

z drugiej strony- zdarzało się wejść w grupę kibiców śląska czekających w podwórku na "zajęcia pomeczowe" i nagle okazywało się, że z niektórymi z zadymiarzy woziliśmy piasek w jednej skarpetce dziećmi będąc :D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Bywa i tak :mrgreen: Ja dzisiaj spotkałem przez przypadek mojego kolegę z podstawówki, który spośród 14 lat od naszego ostatniego spotkania 7 przesiedział w więzieniu, jego opowieści dzisiejsze, dotyczące walk kibicowskich były :shock: :shock: :shock: Patologia. Aż mi głupio było przy kumplach, chwała Bogu, że Raptor już się do mnie dobijał, bo byliśmy na granie umówieni. Naprawdę dobrze, że się od takich klimatów w porę odsunąłem. Najlepsza część historii "jak żem dziewczyny na górę wynosił, to mi ku**a dwie butelki na głowie rozwalili, ale głowe to ja mam akurat najmocniejszą ze wszystkiego" :|
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

ja się dowiedziałem jakiś czas temu, że chłopaczek, z którym bawiliśmy się w piaskownicy, takie małe,szczupłe chucherko jest teraz jednym z wiekszych zadymiarzy w tej części wrocka w której bywam :D

pamiętam też taką akcję w legnicy- zadyma (chyba z zagłebiem albo chrobrym), duża grupa kibiców drużyny przeciwnej szarżuje na naszych z Miedzianki, nasi dają flee...poza jednym, który ze stoickim spokojem ściąga pasek od spodni ( z wielka klamrą), po czym zawija nim nad głową i trafia w łeb przeciwnika. przeciwnik pada na ziemię bez przytomności. kolesie zatrzymują się w konsternacji...i odwrót :D
to się nazywa stand-and-shoot :D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Prawdziwy heros :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jak się dzisiaj mecz podobał? Możliwości oglądania na poziomie rzucania zieloną kością na zielonym tle :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Asterix
Kontakt:

Post autor: Asterix »

Uważam że, biorąc pod uwagę pogodę, to nawet nieźle nasi zagrali - w takich warunkach praktycznie się nie da zweryfikować umiejętności. Miałem do końca nadzieję że pokrzyżujemy komuś w tych eliminacjach chociaż plany, no ale niestety.

Bramka to masakra była - tam nikogo nie było przecież. No ale generalnie Garncarczyk jest ok i szkoda że tak wyszło.

Oczy mnie do teraz bolą od szukania piłki na boisku hehe (Szpaku powiedział że spróbuje przypomnieć sobie czasy radiowe żeby lepiej naświetlać sytuację ale mu nie wyszło).

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Asterix pisze: Bramka to masakra była[...]
czemu, bardzo ładna bramka, zaryzykuje, że jedna z ładniejszych w tych eliminacjach ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

:mrgreen: zla nie byla ;)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ksch pisze:Jak się dzisiaj mecz podobał?
podobal... skoro nie potrafia grac to niech chociaz zapieprzaja na zimnie :x

;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Shino pisze: podobal... skoro nie potrafia grac to niech chociaz zapieprzaja na zimnie :x

;)
A, wiesz że w ten sposób o tym nie pomyślałem - nie ma to jak zawsze patrzeć na jasną stronę życia :mrgreen: Za całe lata tej żałosnej kopaniny powinni do końca życia grać w środku stycznia :D
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
RinoWar

Post autor: RinoWar »

Reprezentacji potrzeba trenera takiego jak Smuda lub jakiś zagraniczny dobry
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Mhm, plus zmienić cały system szkolenia, zainwestować paręset milionów w infrastrukturę, a na koniec poczekać 20 lat na efekty. Tylko Franz się już do tego czasu zestarzeje :wink:

Najgorsze jest to, że żartuje tylko z tym Franzem #-o

Rino - a opowiadałem już w tym temacie (alo dowolnym innym piłkarskim), że też kiedyś byłem zagorzałym fanem Milanu? Czasy Gullita, van Bastena i Rijkarda. Jak przegrali finał LM z Marsylią czy Ajaxem to się popłakałem (miałem chyba 14 lat wówczas) i cisnąłem szalik do kosza na pranie :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

ODPOWIEDZ