Rattusy Kefasa[21.3.11 pwm]

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Rattusy Kefasa [wip 25.01.10 wip głowa bonebreakera...]

Post autor: Kefas »

dziękuji chopacy
głowę czeka jeszcze trochę dorób o czym pisałem :P nie obiecuję kiedy będzie kolejny up bo za każdym razem gdy to robiłem że trafiały mi się ajkieś fuchy w robocie i trzeba było skavenó odkładać na bok, ale co się odwlecze to nie uciecze...

dwie lewe ręce na HT oryginalnie zapakowanym? no to raczej nie śmieszne... :D ale powiem Ci że podobne rzeczy mi się trafiały :P kiedyś dostałem albiońskie giganty co prawda nie nowe ale poprzednie właściciel twierdził (było to już po zakupie) że dostał je już takie w pudełku jako nówki... pudełko zresztą też otrzymałem więc mało prawdopodobne żeby kłamał... a może po prostu nie zauważył :P goboscy farciarze :P no i cóż za cudowna żonę masz! pozazdrościć :P

Szambonur Ponury
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Szambonur Ponury »

No konwersja mordki super, ale wydaje mi sie ze powinienes dodac jakies zapiecia/wiazania na ten grzebien bo troche wyglada teraz jakby mu przyczepili na super glue (choc z drugiej strony czego mozna sie spodziewac po klanie moulder?)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

sam sobie rozwiałeś wszystkie wątpliwości szambonurze ponury... raczej nei będę robił żadnych wiązań, ale nad tym pomyślę... breaking news: dotarły do mnie plasticardy za których to pomocą zamierzam zrobić movement traye i w końcu zacząć malować clanrackie unity które to już dopieszczone czekają tylko na to. Aha i w drodze do mnie jest też pudełeczko zombiaków które pójdą na wspomniane treje.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

zacny łebek =D> a co do grzebienia... po co wiązania? przecież to skaveny. Pewnie jest przykręcony na śruby do czaszki ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Rakso_The_Slayer pisze:zacny łebek =D> a co do grzebienia... po co wiązania? przecież to skaveny. Pewnie jest przykręcony na śruby do czaszki ;)
włacha! :P na wiązaniu to by się zerwał raz dwa a tak na śrubę to jak się będzie miał zerwać to od razu z głową :D
a czy ktoś miałby na zbyciu jakiś rozdarty ryj imperialnego wojaka? ten który jest obecnie jakoś słabo oddaje przerażenie... wygląda jakby spał :>
Ostatnio zmieniony 27 sty 2010, o 12:58 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

On nie śpi... on mdleje :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Lazur pisze:On nie śpi... on mdleje :D
widać, że same babskie wojaki w tym imperium siedzą ;) główka chłopka od giganta byłaby stosowna bardzo ale chyba ciężko to zdobyć...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Kefas pisze: a czy ktoś miałby na zbyciu jakiś rozdarty ryj imperialnego wojaka? ten który jest obecnie jakoś słabo oddaje przerażenie... wygląda jakby spał :>
cos sie znajdzie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

trochę pchnąłem plague clanratsów ze spirolami:

Obrazek

Obrazek

filler:
Obrazek

Obrazek

jak zwykle roboty jeszcze kupa... rączki, spirki i cały pierwszy rank...

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Chciałbym zobaczyć jak to pomalujesz.
35-szczurowy oddział?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

też chciałbym to zobaczyć :lol: zanim zacznę malować muszę parę rzeczy dokończyć... i wtedy zaczynam... próbki (delikatne) można zobaczyć kilka stron wcześniej na globkach... taki schemat kolorystyczny chciałbym kontynuować na reszcie armii.... oczywiście z dodatkami brązów, zgniłych pomarańczy, żółci i czerwieni też troszeczkę będzie.

a unit liczył będzie 36 plague clanratów...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo fajni :) szkoda że częściej nie wrzucasz kolejnych etapów prac do swojego tematu :( (ale rozumiem że zapewne nie masz zbyt wiele czasu na Hobby)

Może jak skończysz ten klocek to wrzuciłbyś jakieś małe zdjęcie rodzinne, podsumowujące dotychczasowe postępy? :wink:
Ostatnio zmieniony 8 lut 2010, o 22:45 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

dzięki... z chęcią wrzucałbym kolejne etapy ale jestem jak słusznie domniemałeś strasznie zapracowany... ale po jutrze mam 2 dni wolnego i z pewnością pokończę parę rzeczy które zacząłem... obawiam się tylko ogromu pomysłów które chciałbym zrealizować... vermin, abomki, plagowa catapa, nh w kombacie, doomflayery, furmanka, plaguemonki, ogry, pozostałe weapon teamy, slejwy, stormverminy.... itepe... itede... szok no weź to później pomaluj #-o

rodzinne zdjęcie wrzucę jak tylko pokończę parę rzeczy mam nadzieję, że jeszcze w lutym...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Kefas pisze:..., plagowa catapa...
to już wiem na co czekam najbardziej :mrgreen:

Ja swoją skończyłem a foty wrzucę kolo środy jak bejca wyschnie.
Jestem bardzo ciekaw twojej wizji 8)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Moja plagowa katapa będzie zrobiona ze starego dzwonka z opcją zmiany na piecyk. Zresztą jak skończę to się pochwalę ;)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

No panowie pokończyliście te swoje katapy? chętnie bym zobaczył! AE to chyba widziałem muszę jeszcze poszukać ale jakbyście zapodali linka to bym się nie obraził...
Znalazłem dziś takie podstawki pod figuraski i pomyślałem że idealnie nadawałyby się dla moich guterasków co sądzicie i czy można to gdzieś w Polsce dostać?

Obrazek

przy okazji taka mała reklama wyrdoskiego produkta ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Ja swoją skończyłem 8) :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=100

Co do podstawek to wyglądają bardzo fajnie, a co najważniejsze mają odpowiedni klimat. Ale problemem może być to że są okrągłe. Niby przystosowanie ich nie byłoby jakieś strasznie trudne, ale musisz się poważnie zastanowić czy opłaca ci się zamawiać je, a następnie przerabiać; mając twoje pomysły i skilla w GSie wolałbym chyba samemu wyskrobać jakieś zajawkowe podstawki 8)

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

Podstawki fajne, ale jakby bardziej zielona breja była lepiej by do skavenów pasowało ( spaczeń i te rzeczy... :wink: :wink: )
]arrrr

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

podstawki chyba jednak za namową Arbitra Elegancji zrobię sam z gsu, jeśli tylko znajdę jakąś lukę między projektami :>

up

bonebreaker prawie skończony... jeszcze trochę więcej futra, lewa tylna łapa, łańcuchy, podstawka i chyba przerobię jego ofiarę bo ciągle mi się nie podoba i dam mu większe pazury... no ale póki co to wygląda to w całości tak:

Obrazek

Obrazek

a poniżej mój nowy projekt, świeżutki i cholernie pracochłonny: plague monks, na razie sześciu ale będzie ich trzydziestu a są częścią mojego kolejnego projektu (w powijakach) plague furmance! zastanawiam się czy zmutowane rat ogry pchające furmankę są dobrym pomysłem, co sądzicie?
A gdyby ktoś pytał plague monki powstały z następujących boxów: flagelanci, zombiaki, szkiele, ghule, klanraci i jakichś innych niezidentyfikowanych :>

cały rank:
Obrazek

champion:
Obrazek

szmaciarz:
Obrazek
zastanawiam się czy nie ustawić go jeszcze wyżej żeby nie zlewał się z resztą, początkowo miał to być mój bsb ale chyba zostanie jako sztandarowy monków...

"dziwny" muzykant:
Obrazek

szeregowi i jeszcze raz całość:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zostało mi do zrobienia 26 zwyklaków chyba że pacnę jakiś filler ale raczej filerem będzie jedynie furmanka :D
roboty jeszcze kupa ale do końca tego miesiąca chcę to skończyć bo zacząłem już malowanie klanratów
i chciałbym już zacząć grać pomalowaną armią :>
kolejne foty soon :D

pozdro

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Rat-ogre bardzo sycący :)
Ale sztandar... :shock: ... super wyszedł.
Ogólnie plagusy jak na razie bardzo fajnie się prezentują, czekam na więcej :wink:

ODPOWIEDZ