Wasi Najgorsi Wrogowie i Sposoby na nich

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Wasi Najgorsi Wrogowie i Sposoby na nich

Post autor: Asassello »

Relosu pisze:coz z tego ze zywotna, jak bez przypierdolu, bez S5 conajmniej, jednostka nie ma prawa nazywac sie "koszaca wszytsko"
PG to jednostka przetrzymująca wszystko, od koszenia są inne oddziały :)
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jednstką przetrzymującą wszystko są WL :wink: PG bardzo łatwo pogonić(chyba, że mówimy o 20 z warbanerem), ale nawet wtedy jak kawa wjedzie w bok, jest nieciekawie. Ale fakt, żywotni to oni są :)

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

tylko który dobry generał wpuści sobie kawe w bok...

PG zdecydowanie żywotniejsi.. Wl może i maja stuborn, ale maly save.. 5+ co to jest? ok są bardzo silni ale to są sieczkarnie.. nimi się wybija wroga a nie zatrzymuje

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Żywotne elfy :lol2: :lol2:
Wolne żarty #-o
Co wy nazywacie ta jagże wielką przezywalnością ??? :|
Magiczną ochrone na 4 + ?? ](*,)
I to wszystko???
Wole SM 'ów którzy za te same punkty robia 2 razy wiecej
Z tych bardziej opancerzonych preferuje SH sa tansi od DP a z BSB łamia wszystko (noo.. prawie :wink: )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Heidar
Wałkarz

Post autor: Heidar »

Eltharion, ile ty masz lat?:/
Bo po sposobie pisania zgadywałbym że nie za wiele.. może czas zmienić nick, aby nie hańbić już więcej imienia naszego HElfickiego bohatera?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Gówno Ci do tego -.-
Fakt jestem dyslektykiem
Ale błędów nie zauważyłem w moim poście :|
I staram się ich nie robić

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

spamujecie...

a co do SM to potrafią kosić ale jak już sa w CC ... od strzal padają jak muchy a w klocek ich nie wystawisz bo od razu maszyny w nich wlasnie walą..

PG i każdy to wie, że to właśnie oni są Tankerami piechoty HE, weź kości i sobie porzucaj w domu jak nie wierzysz :D a ward na 4+ ochroni przed killing blowem i strzalami z no armour save, przy którym odpada nawet lion pelt..
i nie bądź wulgarny :wink:

a kawa to kawa.. inna bajka

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

SM padją tylko i wyłacznie z dystansu bo w zwarciu nie daja sznas na jakies dotkliwszą kontre :wink:

Po za tym PG to 2 jednostka która klimatem nie pasuje mi do armii :roll:

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Pff, COKi, lub BG z ASF kroją tych twoich niezwyciężonych SM jak chcą. Wszelkiej maści rydwany, o ile rzut na impacty nie będzie pechowy, też. Natomiast PG są w niektórych sytuacjach bardziej żywotni od piechoty krasnoludzkiej w ciężkich pancerzach i z tarczami (machiny wojenne itp.), w innych zaś porównywalni.

Eltharion, mądrzysz się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy, tymczasem nie znasz się, wypisujesz głupoty i spamujesz, jak nie na forum DE to HE. Chyba i jedni i drudzy mają już tego dosyć.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

-.-

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Andronicus pisze:Eltharion, mądrzysz się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy, tymczasem nie znasz się, wypisujesz głupoty i spamujesz, jak nie na forum DE to HE. Chyba i jedni i drudzy mają już tego dosyć.
jestem tylko marnym obserwatorem, ale...
+1. Gdzie nie spojrze to pan E. i irytujące posty, jak ten powyżej (pozwole sobie zacytowac CAŁĄ treść "-.-", jakby autor chcial coś usunąć).

To się już pod warna nadaje.
Przepraszam za offtop! Pozdro

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Dobra wrzućcie na luz, powiedzcie mi lepiej jak waszym zdaniem pozbyć się Slanna z templami
I sold my soul for rock'n roll

dżejdżej
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dżejdżej »

Jak grasz na arcymagu z książką to wszystko zależy od tego czy wylosujesz pitke. Jak nie wylosujesz to po prostu zostawiasz ten klocek w spokoju bo zabicie go jest w 99% niemożliwe chyba, że zabijesz całą reszte armii w jakies 2-3 pierwsze tury...
Jak wylosujesz pitkę to zabijając TG z ich 2 inicjatywy masz szanse założyć pod koniec gry jakąś dobrą kanapkę na ten oddział, zakładając że reszta armii lizaków już praktycznie nie istnieje.
Jak grasz na stardragonie to w zasadzie też ciężko zabić ten klocek chyba że w 2-3 tury zabijesz reszte armii:), albo ktoś da sobie wpuścić smoka na bok/tył tego klocka co jest raczej mało prawdopodobne... bo szarża od przodu zwykle kończy sie tragicznie nawet w połączeniu z dragonami od boku/tyłu bo dragoni po prostu umierają za szybko i w 2-3 turze combatu zwykle wszystko ucieka.
Generalnie z lizakami ciężko wygrać wysoko bo ten klocek jest praktycznie niezabijalny. Ja zwykle po prostu zajmuje się resztą armii i ugrywam z tymi lizakami wyniki w okolicach 12-14 do przodu. Takiemu klockowi naprawdę ciężko się spłacić a reszta armii lizaków jest dosyć uboga kiedy w armii jest klocek kosztujący jakieś 800-1000 pkt z movementem 4.

Heidar
Wałkarz

Post autor: Heidar »

Na moje Seerstaff of Saphery + pitka, albo arcy z silver wandem (5czarów, prawie na pewno będzie pitka). Mając je 2, już można dać żabie w kość..

@Eltharion
Średnio mnie wzrusza twoja dysleksja, w czasach kiedy word lub firefox automatycznie podkreśla błędy. O korzystaniu ze słownika już nie wspominając..

A jeśli uważasz że, cytując:
Po za tym PG to 2 jednostka która klimatem nie pasuje mi do armii :roll:
to chyba czas zmienić armię..
I skończ spamować, bo momentami naprawdę żal czytać twoje bzdury.
"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Hmm na lizaki na slanie nie gralem bo zwyczajnie u mnie w klubie gra tylko jeden gosc lizakami i uzywa tylko carniego. Ale pitkla jest dobrym rozwiazaniem. Moze tez byc dzialo z DoW, Stardragon na boku i dragoni na plecach. TG maja T5 czy 4 ?? jak 4 to polecam 3d6s1 no AS w takie cos. Nawet nie uwiezycie jak szybko to schodzi na 6 =)

dżejdżej

Arcymag bez książki jest w tej edycji moim zdaniem zupełnie niegrywalny przez brak masowych seerów i channelerów. A rzucając pitkę z małego maga z 3 kości masz 40% szansy że ci wyjdzie, i jest to zwykle marnowanie kości.

O tym że stardragon jest średnim rozwiązaniem już pisałem. Po prostu żaden kompetentny gracz nie da się zaszarżować nim od boku, a wpadanie od przodu w 99% jest nieopłacalne.

Temple guardzi maja T4 ale 3k6 s1 nadal zabija statystycznie niecałych 2 na ture, co nie jest jakimś szałowym wynikiem, chociaż jak się gra na książce to jest to często 2 czar który rzucasz chyba, że wylosujesz i pitkę i popychaczke.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

dżejdżej pisze:Arcymag bez książki jest w tej edycji moim zdaniem zupełnie niegrywalny przez brak masowych seerów i channelerów. A rzucając pitkę z małego maga z 3 kości masz 40% szansy że ci wyjdzie, i jest to zwykle marnowanie kości.
jak dla mnie mag z BoH jest zbyt losowy. Znasz tylko 4 czary, co nie daje Ci pewnosci wylosowania upragnionego czaru tak jak juz to wczesniej zauwazyłeś (np. w grze vs Bretonia brak dużej kuźni boli), pozatym dublety nie zawsze wypadaja...
O tym że stardragon jest średnim rozwiązaniem już pisałem. Po prostu żaden kompetentny gracz nie da się zaszarżować nim od boku, a wpadanie od przodu w 99% jest nieopłacalne.
to czemu w turniejowych rozpiskach wszedzie jest SD :D?
Mowa tu konkretnie o SDvsTG czy ogolnie? jesli ogolnie to wedlug mnie szarza smokiem od przodu na 6 Knightów WoCH z bannerem jest jak najbardziej oplacalna ;)

w grze z lizakami oplaca sie zamiatac smokiem Enginy, Dragon Princami skinki, Bolcami Terki, łucznikami inne śmiecie, a kloc TG ze slanem zostawic sobie ewentualnie na koniec jak starczy czasu :D

btw. gralem troche lizakami i nieraz sie zdazało, że wpadal w TG odważny smok i w kilka tur (mając farta w rzutach na break'a - zazwyczaj z BSB) zamiatał klocuszek... niby 20 TG to niesmietrelny kloc, ale jest do zjechania.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

szarza na przod 6 woch SD nie jest oplacalna! ale to tylko zdanie moje i moich jedynek na kostkach xD

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Problem z tym klockiem polega na tym że ma ze startu 7 do CRa, więc trudno go sklepać w walce. Przez ITP i stubborn jest praktycznie nie do ruszenia. Magia też kiepski pomysł. Slann każe mojemu Arcy odrzucać 6, A na małego maga z chamskim czarem zawsze ma bane heada i przerzucanie miscasta na mojego czarodzieja, i zawsze mi go rozpieprza(to takie frustrujące :evil: ). Zostaje Smok ale ostatnio jak udało mi się wpaść w bok kloca to zabilem 2! TG. Ehhh...
I sold my soul for rock'n roll

dżejdżej

Grałem ostatnio na turnieju z arcymagiem na książce i na 5 bitew ani razu nie miałem najważniejszego czaru(pitki na dwarfy, pitki właśnie na lizaki, kuźni na bretonie, komety i lightninga bez save z hevena i komety i przerzutów na de z hotekiem), a jakoś udało sie zająć 5 miejsce. To prawda, że jest on losowy, ale moim zdaniem zdecydowanie lepszy od arcymaga z innymi przedmiotami. Po prostu jak nie wylosujemy tego najsilniejszego czaru to zwykle nie liczymy na masakrowanie przeciwnika, ale oprócz arcymaga jest jeszcze cała reszta armii która też potrafi walczyć.

O star dragonie pisałem w kontekście wpadania w TG od przodu, wiem, że jak ustoimy kilka breaków to mamy szanse zabić taki klocek, ale kto normalny wpada star dragonem w coś licząc, że przez pierwsze 3-4 tury będzie zdawał breaki na -3,4. Zwykle siedzi tam jakiś heros, na którym nie nabijemy dużo overkilla wiec mamy mega break, potem jest chempion a dopiero potem zaczynamy się pozbywac oddziału więc troche tych breaków trzeba najpierw zdać. Poza tym chyba nie każda rozpiska turniejowa zawiera star dragona, moim zdaniem rozpiska na arcy z książką ma praktycznie taką samą moc.

Sam grałem sporo na star dragonie i nadal lubię na nim grać, ale na niektóre armie jest on słabszy od armii z arcymagiem.

ODPOWIEDZ