Skład na ETC 2010

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: Skład na ETC 2010

Post autor: swieta_barbara »

Żaba pisze:a tak BTW też sądzę że Szwecja to miłe miejsce, ale co mi tam kto weźmie DE do składu... :wink:
Pewnie nikt, bo w przyszlym roku beda mialy prawdopodobnie 2k punktow...

Akurat rok zostal, zeby zebrac, pomalowac i ograc sie z bestiami.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

pamietaj, ze jeszcze moze sie okazac, ze bestie wyjda za pozno lub, ze beda pazdzierzowate ;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

w sumie to racja na każdym masterze dostają się do top 10...

@ Shino miałeś policzyć % udział armii w turniejach i osiągane przez nie wyniki - tak się przypominam :mrgreen:

Ż.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

prosze:

score Army number of games
11,6 Lizardmen 125
11,4 Dark Elves 143
11,2 Bretonnia 36
11,0 Empire 82
10,3 Dogs of War 6
10,0 Daemons 124
9,9 Wood Elves 110
9,8 Tomb Kings 37
9,7 Ogres 12
9,7 Chaos Dwarves 6
9,6 High Elves 115
9,3 Vampire Counts 108
9,1 Dwarves 60
8,5 Skaven 66
8,3 Warriors of Chaos 84
7,0 Orcs & Goblins 24
6,3 beasts of chaos 12

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

a próbka zebrana z.... wiem że się czepiam ale mnie humanistę uczyli że to ważne dla wszelkich statystyk :mrgreen:
no i przynajmniej jest o czym dyskutować a nie obrzucać się wzajemnie błotem na forum :wink:

Ż.

P.S. intuicja mi odpowiada że to wyniki tegorocznego Euro bo 2 z 5 armii które zbieram są w top 3...
P.P.S. a wnioski proste trzeba bardziej przyciąc lizaki, De i Bretę, empire i DoW - statystyka nie kłamie :lol2:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Skoro juz bardziej merytorycznie, to chcialbym zauwazyc, ze mielismy bardzo dobry sklad w tym roku miedzy innymi dlatego, ze nie mielismy wlasciwie zadnych typowych defensow (moze oprocz Zbyszka). To, ze mielismy same armie ofensywne i polofensywne zaowocowalo zmarnowaniem swietnych matchupow w teamach nastawionych na kombo szczury-tk przeciw imperium lub krasiom. Kazda armia mogla potencjalnie wykrecic dobry wynik i dalo to bardzo dobre rezultaty.
Jesli DE w przyszlym roku beda sciete, to sadze ze na ich miejsce powinni wejsc wojownicy albo dow, zas na miejsce defens killera tk bestie (ktore bankowo beda wypasione jak siemasz Shino - na co Ty liczysz ^^). Zaden ze mnie pro, ale im dluzej o tym mysle, tym bardziej wydaje mi sie to rozsadne.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Shino - na co Ty liczysz
na nic ;) pamietaj, ze jest mala roznica miedzy sila armii a sila armii pow wyjsciu cs ;)

@zaba temat o euro to jest ogarniecie wynikow euro :D

vladdi
Warzywo

Post autor: vladdi »

a :wink: Vlad jak u Was, wygląda sędziowanie :?: - jakieś "jazdy" :?: , bo rulpaka mieliście całkiem, całkiem...
Kazda nacja ma prawo przywiezc swojego sedziego. W tym roku był polak, szwed, włoch i kilku niemcow. Mielismy team sedziowski jak sie patrzy. Nawet Niemcy nie bali sie sedziowac niemieckich gier i robili to bardzo dobrze i krytycznie wobec swoich ziomkow, glowny sedzia - Niemiec byl naprawde super, ograny, doswiadczony i twardy w podejmowanych decyzjach. Zalil sie ze battlowcy podchodza do niego zeby im zasedziowal bo battlowych sedziow nie bylo.

Z calym szacunkiem dla JJ, z reszta tak jak rozmawialismy z chlopakami w burgerze, sposob sedziowania w battlu byl dla 40kowcow szokiem kulturowym. Nie wiem jakiego sprytu trzeba by domyslic sie za nablisko 200 potrzeba wuchty sedziow i to takich doswiadczonych i ogranych, ktorzy walki znaja, trudne sytuacja rozwiazuja raz dwa i nie boja sie podejsc do zadnego stolu. Wogole sytacja gdy sedzia odmawia zasedziowania sprawy (jak u Barba bylo) jest moim zdaniem skandaliczna a sedzia taki nigdy nie powinien ogladac wiecej etc z stolka sedziowskiego. Imo.

U nas w tym roku sedziowie sie nie pitolili i rozdali 4 kartki zolte druzynowe, w tym dwie dostly wlochy, jedna za kantowanie, druga za celowe przedluzanie gry. Zdaje sie ze stracili przez to 3 miejsce.

To tak, skoro chciales wiedziec:)

vladdi

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jak zwykle w40k pod wzgledem wyboru skladu , kultury , nawet sedziow przewyzsza wfb... Achhhh gdzie sa moi deamonhuntersi?? Aaaa to Ci co leza pod tona kurzu ;)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ziemko pisze:Jak zwykle w40k pod wzgledem wyboru skladu , kultury , nawet sedziow przewyzsza wfb...
Bo to wiesniaki i prymitywy - gdzie im do nas, swiatowcow.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

swieta_barbara pisze:
Ziemko pisze:Jak zwykle w40k pod wzgledem wyboru skladu , kultury , nawet sedziow przewyzsza wfb...
Bo to wiesniaki i prymitywy - gdzie im do nas, swiatowcow.

To sie usmialem :twisted: :twisted: :twisted: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Mysle, ze trzeba wspolnie ustalic, jakiego sedziego delegujemy na nastepne ETC. JJ, przy calym szacunku dla niego, jest w tym temacie przez zasiedzenie, jednak z pewnoscia jestesmy w stanie zaproponowac sedziow bardziej kompetentnych i doswiadczonych. JJ bedzie wciaz mogl miec swoj wklad jako animator przedsiewziecia, jako przyjacielska dusza i czlowiek, ktory zna wszystkich (i ktorego wszyscy znaja). Jednak po wpadkach, jakie JJ zaliczył na poprzednich imprezach, do sedziowania trzeba delegowac kogos, kto jest w termacie bardziej na biezaco, kto nie bedzie odmawial sedziowania, kiedy zostanie o to poproszony, oraz kogos kto bedzie w decyzjach konsekwentny.
Koniecznie trzeba szybko zorganizowac szeroki miedzynarodowy sklad sedziowski, dac mu forum i czas na uzgodnienie wspolnego podejscia do zasad.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Wasza wiedza mi imponuje.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Jedy Knight pisze:Wasza wiedza mi imponuje.
To znaczy? Kółko sedziowskie juz sie organizuje? Przegapilem cos?

Wiem, ze nie wystepujesz na ETC jako "polski sędzia", lecz raczej jako sedzia z ramienia TWF. Nie zmienia to faktu, ze chcialbym, zeby na kolejnym ETC był polski sedzia (nie w sensie - przychylny dla polskiego teamu, lecz w sensie delegowany z polskiego srodowiska WFB - co do kompetencji ktorego nikt w Polsce nie bedzial mial watpliwosci). Obawiam, ze jesli pojawi sie propozycja rozszerzenia grona sedziowskiego i delegowania sedziow z roznych krajow, to obecnosc w tym gronie Ciebie i jeszcze jednego sedziego pochodzenia polskiego moze wygladac jakbysmy budowali sobie lobby.
Dodatkowo, niektorzy w srodowisku TWF moga obecnie podejrzewać, że Jedy Knight został delegowany na sedziego przez polskie srodowisko, co prawdą nie jest. Jesli ktos ma byc kojarzony z sedzia z polskiego srodowiska, to niech zostanie przez to srodowisko wybrany. Moze wybrany bedziesz Ty, nie wykluczam tego, ale wolalbym, zeby zostalo to ustalone oficjalnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Wiesz - mój promotor zawsze na to zdanie odpowiadał tak: "ale do czego Pan pije" i tak naprawdę zastanawiam się o co Tobie JJ chodzi.
Przeglądając forum i czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że większą część z Nas (graczy Battlowych), traktujesz jak upośledzone dzieci.
Ton Twoich wypowiedzi, wstawiane cytaty z książek, może nawet próby zaimponowania nam Twoją wiedzą są płytkie jak woda w kałuży.
Każdy kto próbuje nawiązać z Tobą normalny dialog otrzymuje zawiłą odpowiedź (w której można wyczuć pogardę lub totalne olanie z Twojej strony).
Wydaje mi się, że zamiast fochać się na ludzi, którzy jednak mają słuszne zarzuty co do sędziowania na ETC (zarówno gracze Battlowi jak i wypowiedź Vladdiego), powinieneś troszkę wyluzować a nie walić na lewo i prawo cytatami i jechać po innych.
A cytat lub jakieś powiedzenie każdy może rzucić np :
Pauperyzacja Twojej mentalności nie obliguje mnie do dalszej merytorycznej konwersacji z Tobą.
Peace ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

bless pisze:
To znaczy? Kółko sedziowskie juz sie organizuje? Przegapilem cos?

Wiem, ze nie wystepujesz na ETC jako "polski sędzia", lecz raczej jako sedzia z ramienia TWF. Nie zmienia to faktu, ze chcialbym, zeby na kolejnym ETC był polski sedzia (nie w sensie - przychylny dla polskiego teamu, lecz w sensie delegowany z polskiego srodowiska WFB - co do kompetencji ktorego nikt w Polsce nie bedzial mial watpliwosci). Obawiam, ze jesli pojawi sie propozycja rozszerzenia grona sedziowskiego i delegowania sedziow z roznych krajow, to obecnosc w tym gronie Ciebie i jeszcze jednego sedziego pochodzenia polskiego moze wygladac jakbysmy budowali sobie lobby.
Dodatkowo, niektorzy w srodowisku TWF moga obecnie podejrzewać, że Jedy Knight został delegowany na sedziego przez polskie srodowisko, co prawdą nie jest. Jesli ktos ma byc kojarzony z sedzia z polskiego srodowiska, to niech zostanie przez to srodowisko wybrany. Moze wybrany bedziesz Ty, nie wykluczam tego, ale wolalbym, zeby zostalo to ustalone oficjalnie.

Napiszę wyraźniej.
1- Przegapiłeś. Jeśli czytasz TWF powinieneś się lepiej orientować. Ale skoro coś jest in statu nascendi to nie będę się więcej rozpisywał.

Jedy Knight pisze:
nightwun pisze: - Judges. We need more Jedy said. So where can we get them? Organizing country? Every team brings one? Hire Chinese? Clone Jedy?
I think easiest and cheapest would be to have organizing country to find judges. But that might overtax them a bit too much. Finding judges will not happen in last 2 weeks I'm sure. So give suggestions.

No.
Enough counting on the organizing country to provide refs. They have always failed, even when I was in charge of that in Poland. The most we got was 3-4 OK guys in Italy, apart from me and Gary.
In Germany it was a disaster. (I know my Padawan you were great, but with you it was a grand total of Three Referees for 224 VERY MUCH INTERNATIONAL players +Fantasy side-event + all sorts of problems. Impossible to manage, even with Jedy Mind-Tricks.)
No more of that. I refuse to run through the hall dishing out decisions like a waiter orders in a fast food restaurant.
We will find the money, either by raising the fee, or from outside sources, breed and employ professional, international referees,
or clone Jedys.
Howgh.

2- To co teraz napiszę nie przysporzy mi przyjaciół, ale niech tam. W Polsce jest tylko jeden sędzia kalibru ETC i jest nim Barbarossa. Jeśli w składzie Polski się nie zmieści a będzie wolne miejsce sędziowskie i będzie miał ochotę – serdecznie witamy. Reszcie – serdecznie dziękuję.
3- O lobby się nie martw. Nie martw się również o to z czym jestem kojarzony. Wybieranie mnie przez polskie środowisko jest oczywiście zabawne. Myślę, że polskie środowisko jest w stanie co najwyżej mnie odwołać – do takich rzeczy się ono nadaje. Ale to nie miejsce na moje poglądy o polskim środowisku – są one mało oryginalne.

Aro pisze:
Wiesz - mój promotor zawsze na to zdanie odpowiadał tak: "ale do czego Pan pije" i tak naprawdę zastanawiam się o co Tobie JJ chodzi.
Przeglądając forum i czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że większą część z Nas (graczy Battlowych), traktujesz jak upośledzone dzieci.
Ton Twoich wypowiedzi, wstawiane cytaty z książek, może nawet próby zaimponowania nam Twoją wiedzą są płytkie jak woda w kałuży.
Każdy kto próbuje nawiązać z Tobą normalny dialog otrzymuje zawiłą odpowiedź (w której można wyczuć pogardę lub totalne olanie z Twojej strony).
Wydaje mi się, że zamiast fochać się na ludzi, którzy jednak mają słuszne zarzuty co do sędziowania na ETC (zarówno gracze Battlowi jak i wypowiedź Vladdiego), powinieneś troszkę wyluzować a nie walić na lewo i prawo cytatami i jechać po innych.
A cytat lub jakieś powiedzenie każdy może rzucić np :
Pauperyzacja Twojej mentalności nie obliguje mnie do dalszej merytorycznej konwersacji z Tobą.
Peace ;)
Drogi Aro,
Jak mawia Mistrz Malal – pozdro i poćwicz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 3&start=60

padaja konretne pytania o Gorzow ktorych ja nie moge udzielic, jezeli Gorzow ma sprobowac zorganizowac ETC 2010 czas najwyzszy wyjsc z jakas propozycja, jezeli nie nie robcie ze mnie wala ktory promuje cos czego nie ma...

pzdr

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

thurion pisze:http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 3&start=60

padaja konretne pytania o Gorzow ktorych ja nie moge udzielic, jezeli Gorzow ma sprobowac zorganizowac ETC 2010 czas najwyzszy wyjsc z jakas propozycja, jezeli nie nie robcie ze mnie wala ktory promuje cos czego nie ma...

pzdr
Bardzo Was proszę, ruszcie dupy.
Wyjmijcie komórki.
Flejmy przy kawce to jedno - a jest parę spraw istonych do zrobienia - jak ta którą poruszył Thurion.
Przecież Gorzów nie jest wcale gorszy od takiego Munster.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Jedy Knight pisze: Napiszę wyraźniej.
1- Przegapiłeś. Jeśli czytasz TWF powinieneś się lepiej orientować.
Sledze dyskusje. To co przytoczyles to jedna z luznych sugesti, dosyc czesto powtarzana w kontekscie ETC. Narazie zadnej decyzji nie podjeto i temat wciaz jest, mniej lub bardziej entuzjastycznie, omawiany.
2-Jeśli w składzie Polski się nie zmieści a będzie wolne miejsce sędziowskie i będzie miał ochotę – serdecznie witamy. Reszcie – serdecznie dziękuję.
Nie przysporzy Ci przyjaciol to, ze wydaje Ci sie, ze mozesz kogos akceptowac, lub komus dziekowac. Na pewno budzi niepokoj Twoje przekonanie o mocy podejmowania decyzji, jakbys byl wlascicielem calej imprezy. Kim zdecydowanie nie jestes. Jestes w temacie od poczatku, jestes szeroko kojarzony z impreza - to fakty. Jednak nie wiem na jakiej podstawie mialbys decydowac o tym, kto bedzie nas reprezentowal.
Co do wyboru sedziego.. mamy rok do imprezy, zas dobrych sedziow mamy wiecej niz Ci sie wydaje. Zbyszek ma odpowiednie kompetencje bez dwoch zdan, ale jestem pewien, ze spokojnie znajdziemy jeszcze innych godnych kandydatow.
3- Myślę, że polskie środowisko jest w stanie co najwyżej mnie odwołać – do takich rzeczy się ono nadaje. Ale to nie miejsce na moje poglądy o polskim środowisku – są one mało oryginalne.
Rozumiem, ze gardzisz polskim srodowiskiem WFB, da sie to odczuc. Ale jednak jestesmy jednym z uczestnikow ETC i mamy prawo decydowac, kto bedzie nas reprezentowal w gronie sedziow i w gronie uczestnikow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Z całą pewnością was nie reprezentuję.

ODPOWIEDZ