Pewnie nikt, bo w przyszlym roku beda mialy prawdopodobnie 2k punktow...Żaba pisze:a tak BTW też sądzę że Szwecja to miłe miejsce, ale co mi tam kto weźmie DE do składu...
Akurat rok zostal, zeby zebrac, pomalowac i ograc sie z bestiami.
Moderator: swieta_barbara
Pewnie nikt, bo w przyszlym roku beda mialy prawdopodobnie 2k punktow...Żaba pisze:a tak BTW też sądzę że Szwecja to miłe miejsce, ale co mi tam kto weźmie DE do składu...
Kazda nacja ma prawo przywiezc swojego sedziego. W tym roku był polak, szwed, włoch i kilku niemcow. Mielismy team sedziowski jak sie patrzy. Nawet Niemcy nie bali sie sedziowac niemieckich gier i robili to bardzo dobrze i krytycznie wobec swoich ziomkow, glowny sedzia - Niemiec byl naprawde super, ograny, doswiadczony i twardy w podejmowanych decyzjach. Zalil sie ze battlowcy podchodza do niego zeby im zasedziowal bo battlowych sedziow nie bylo.a Vlad jak u Was, wygląda sędziowanie - jakieś "jazdy" , bo rulpaka mieliście całkiem, całkiem...
Bo to wiesniaki i prymitywy - gdzie im do nas, swiatowcow.Ziemko pisze:Jak zwykle w40k pod wzgledem wyboru skladu , kultury , nawet sedziow przewyzsza wfb...
swieta_barbara pisze:Bo to wiesniaki i prymitywy - gdzie im do nas, swiatowcow.Ziemko pisze:Jak zwykle w40k pod wzgledem wyboru skladu , kultury , nawet sedziow przewyzsza wfb...
To znaczy? Kółko sedziowskie juz sie organizuje? Przegapilem cos?Jedy Knight pisze:Wasza wiedza mi imponuje.
Wiesz - mój promotor zawsze na to zdanie odpowiadał tak: "ale do czego Pan pije" i tak naprawdę zastanawiam się o co Tobie JJ chodzi.Jedy Knight pisze:Wasza wiedza mi imponuje.
bless pisze:To znaczy? Kółko sedziowskie juz sie organizuje? Przegapilem cos?Jedy Knight pisze:Wasza wiedza mi imponuje.
Wiem, ze nie wystepujesz na ETC jako "polski sędzia", lecz raczej jako sedzia z ramienia TWF. Nie zmienia to faktu, ze chcialbym, zeby na kolejnym ETC był polski sedzia (nie w sensie - przychylny dla polskiego teamu, lecz w sensie delegowany z polskiego srodowiska WFB - co do kompetencji ktorego nikt w Polsce nie bedzial mial watpliwosci). Obawiam, ze jesli pojawi sie propozycja rozszerzenia grona sedziowskiego i delegowania sedziow z roznych krajow, to obecnosc w tym gronie Ciebie i jeszcze jednego sedziego pochodzenia polskiego moze wygladac jakbysmy budowali sobie lobby.
Dodatkowo, niektorzy w srodowisku TWF moga obecnie podejrzewać, że Jedy Knight został delegowany na sedziego przez polskie srodowisko, co prawdą nie jest. Jesli ktos ma byc kojarzony z sedzia z polskiego srodowiska, to niech zostanie przez to srodowisko wybrany. Moze wybrany bedziesz Ty, nie wykluczam tego, ale wolalbym, zeby zostalo to ustalone oficjalnie.
Jedy Knight pisze:nightwun pisze: - Judges. We need more Jedy said. So where can we get them? Organizing country? Every team brings one? Hire Chinese? Clone Jedy?
I think easiest and cheapest would be to have organizing country to find judges. But that might overtax them a bit too much. Finding judges will not happen in last 2 weeks I'm sure. So give suggestions.
No.
Enough counting on the organizing country to provide refs. They have always failed, even when I was in charge of that in Poland. The most we got was 3-4 OK guys in Italy, apart from me and Gary.
In Germany it was a disaster. (I know my Padawan you were great, but with you it was a grand total of Three Referees for 224 VERY MUCH INTERNATIONAL players +Fantasy side-event + all sorts of problems. Impossible to manage, even with Jedy Mind-Tricks.)
No more of that. I refuse to run through the hall dishing out decisions like a waiter orders in a fast food restaurant.
We will find the money, either by raising the fee, or from outside sources, breed and employ professional, international referees, or clone Jedys.
Howgh.
Drogi Aro,Aro pisze:Wiesz - mój promotor zawsze na to zdanie odpowiadał tak: "ale do czego Pan pije" i tak naprawdę zastanawiam się o co Tobie JJ chodzi.Jedy Knight pisze:Wasza wiedza mi imponuje.
Przeglądając forum i czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że większą część z Nas (graczy Battlowych), traktujesz jak upośledzone dzieci.
Ton Twoich wypowiedzi, wstawiane cytaty z książek, może nawet próby zaimponowania nam Twoją wiedzą są płytkie jak woda w kałuży.
Każdy kto próbuje nawiązać z Tobą normalny dialog otrzymuje zawiłą odpowiedź (w której można wyczuć pogardę lub totalne olanie z Twojej strony).
Wydaje mi się, że zamiast fochać się na ludzi, którzy jednak mają słuszne zarzuty co do sędziowania na ETC (zarówno gracze Battlowi jak i wypowiedź Vladdiego), powinieneś troszkę wyluzować a nie walić na lewo i prawo cytatami i jechać po innych.
A cytat lub jakieś powiedzenie każdy może rzucić np :
Pauperyzacja Twojej mentalności nie obliguje mnie do dalszej merytorycznej konwersacji z Tobą.
Peace
Bardzo Was proszę, ruszcie dupy.thurion pisze:http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 3&start=60
padaja konretne pytania o Gorzow ktorych ja nie moge udzielic, jezeli Gorzow ma sprobowac zorganizowac ETC 2010 czas najwyzszy wyjsc z jakas propozycja, jezeli nie nie robcie ze mnie wala ktory promuje cos czego nie ma...
pzdr
Sledze dyskusje. To co przytoczyles to jedna z luznych sugesti, dosyc czesto powtarzana w kontekscie ETC. Narazie zadnej decyzji nie podjeto i temat wciaz jest, mniej lub bardziej entuzjastycznie, omawiany.Jedy Knight pisze: Napiszę wyraźniej.
1- Przegapiłeś. Jeśli czytasz TWF powinieneś się lepiej orientować.
Nie przysporzy Ci przyjaciol to, ze wydaje Ci sie, ze mozesz kogos akceptowac, lub komus dziekowac. Na pewno budzi niepokoj Twoje przekonanie o mocy podejmowania decyzji, jakbys byl wlascicielem calej imprezy. Kim zdecydowanie nie jestes. Jestes w temacie od poczatku, jestes szeroko kojarzony z impreza - to fakty. Jednak nie wiem na jakiej podstawie mialbys decydowac o tym, kto bedzie nas reprezentowal.2-Jeśli w składzie Polski się nie zmieści a będzie wolne miejsce sędziowskie i będzie miał ochotę – serdecznie witamy. Reszcie – serdecznie dziękuję.
Rozumiem, ze gardzisz polskim srodowiskiem WFB, da sie to odczuc. Ale jednak jestesmy jednym z uczestnikow ETC i mamy prawo decydowac, kto bedzie nas reprezentowal w gronie sedziow i w gronie uczestnikow.3- Myślę, że polskie środowisko jest w stanie co najwyżej mnie odwołać – do takich rzeczy się ono nadaje. Ale to nie miejsce na moje poglądy o polskim środowisku – są one mało oryginalne.