Wsparcie artyleryjskie & casket of souls
Moderator: Shino
Rany, Muker, Casket jest zerżnięty z indianadżonsowej Arki Przymierza praktycznie 1:1. Nawet kolesie z GW się do tego otwarcie przyznają
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
No nie wiedziałem że się otwarcie do tego przyznają, no i właśnie nie byłem pewien czy gdzieś po prostu jakiś rycin nie ma, jak Arka wyglądała. Wówczas i Indi i Tk by miało Arkę zerżniętą z jednego źródła. Chociaż pewnie GW wygodniej film zobaczyć niż jakieś rycinki oglądać
Co nie zmienia faktu, że jakoś mało krasnali obecnie u mnie w okolicy, więc może Casketa znowu wypróbuje.
Co nie zmienia faktu, że jakoś mało krasnali obecnie u mnie w okolicy, więc może Casketa znowu wypróbuje.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Wj,25:10:Kokesz pisze:Dokładny opis Arki Przymierza (razem z wymiarami) jest jeśli się nie mylę w samym Piśmie Świętym.
10 I uczynią arkę z drzewa akacjowego; jej długość będzie wynosiła dwa i pół łokcia; jej wysokość półtora łokcia i jej szerokość półtora łokcia.
11 I pokryjesz ją szczerym złotem wewnątrz i zewnątrz, i uczynisz na niej dokoła złote wieńce.
12 Odlejesz do niej cztery pierścienie ze złota i przymocujesz je do czterech jej krawędzi: dwa pierścienie do jednego jej boku i dwa do drugiego jej boku.
13 Rozkażesz zrobić drążki z drzewa akacjowego i pokryjesz je złotem.
14 I włożysz drążki te do pierścieni po obu bokach arki celem przenoszenia jej.
15 Drążki pozostaną w pierścieniach arki i nie będą z nich wyjmowane.
16 I włożysz do arki Świadectwo, które dam tobie.
17 I uczynisz przebłagalnię ze szczerego złota: długość jej wynosić będzie dwa i pół łokcia, szerokość zaś półtora łokcia;
18 dwa też cheruby wykujesz ze złota. Uczynisz zaś je na obu końcach przebłagalni.
19 Jednego cheruba uczynisz na jednym końcu, a drugiego cheruba na drugim końcu przebłagalni. Uczynisz cheruby na końcach górnych.
20 Cheruby będą miały rozpostarte skrzydła ku górze i zakrywać będą swymi skrzydłami przebłagalnię, twarze zaś będą miały zwrócone jeden ku drugiemu.I ku przebłagalni będą zwrócone twarze cherubów.
21 Umieścisz przebłagalnię na wierzchu arki, w arce zaś złożysz Świadectwo, które dam tobie.
22 Tam będę się spotykał z tobą i sponad przebłagalni i spośród cherubów, które są ponad Arką Świadectwa, będę z tobą rozmawiał o wszystkich nakazach, które dam za twoim pośrednictwem Izraelitom.
P.S. skoro jest w googlach, to znaczy ze istnieje hehe
Sanity is for the weak...
- Mefistofeles
- Falubaz
Takie pytanko co lepiej się sprawdza na 2k 2xkatapa czy cascet i katapa
ja biorę katapki bo mnie kostki artyleryjskie lubią ale się zastanawiam czy nie sprobować ;]
ja biorę katapki bo mnie kostki artyleryjskie lubią ale się zastanawiam czy nie sprobować ;]
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
Ja też jakiś czas temu go bardzo chwaliłem w tym temacie, ale cóż...
Gigson z S8 to jednak gigson z S8;]
Najlepiej to gdyby odpalał na 3d6 i żeby można było dokupywać dodatkowych gwardzistów do niego i żeby mógł się poruszać (np. całą konstrukcję noszą na plecach nie wiem uszatki).
No a poza tym znacznie ugrywalniłby go ward / regeneracja na liczu.
Gigson z S8 to jednak gigson z S8;]
Najlepiej to gdyby odpalał na 3d6 i żeby można było dokupywać dodatkowych gwardzistów do niego i żeby mógł się poruszać (np. całą konstrukcję noszą na plecach nie wiem uszatki).
No a poza tym znacznie ugrywalniłby go ward / regeneracja na liczu.
Jak dla mnie 2 klopy albo katapa + gigson Kasket imho bardziej for funTakie pytanko co lepiej się sprawdza na 2k 2xkatapa czy cascet i katapa
Jednym słowem LOLnp. całą konstrukcję noszą na plecach nie wiem uszatki
Mogliby zrobić jedna z tych rzeczy :
-Uczynienie go mobilnym ...
-Ograniczenie dispelowania casketa np:
1.Odpalamy jak kowadło tzn. nie można dispelowac ,a obrywa jeden oddzial albo d3 jakoś ...
2.Można go dispelowac max na 2 kostkach (bez skroli) itp.
Ogólnie żeby łatwiej wchodził ... Pewnie coś wymyślą (mam tylko cichą nadzieję ,że nie przegną .... )
Co na niego nie działa ?? bo nie mogę znaleźć rozwinięcia skrótu
A ja grałem jakiś czas na cośu z katapa i sie grało fajnie szczególnie jak grałem z he i facet na rozproszenie wyrzucił 3 kośćmi 3 razy 1 i zjadłem mu pół armii XD Albo jak grałem z wampirami które miały 5-6 kości dispella a ja 13 naszych XD
A na cośa dali by jakis mocny ward XD np. 2+ na pociski jak slanowi i ok
A ja grałem jakiś czas na cośu z katapa i sie grało fajnie szczególnie jak grałem z he i facet na rozproszenie wyrzucił 3 kośćmi 3 razy 1 i zjadłem mu pół armii XD Albo jak grałem z wampirami które miały 5-6 kości dispella a ja 13 naszych XD
A na cośa dali by jakis mocny ward XD np. 2+ na pociski jak slanowi i ok