as lidder said.Hobbit pisze:Pytanie: czy w tej edycji bohater może dobrowolnie (poza odmową pojedynku) stać w innym szeregu niż pierwszy?
Z ta roznica, ze jsli nie jest w pierwszym szeregu to jest out of game
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
as lidder said.Hobbit pisze:Pytanie: czy w tej edycji bohater może dobrowolnie (poza odmową pojedynku) stać w innym szeregu niż pierwszy?
co do enemy in the way, było by to wtedy jezeli fast stal by pomiedzy 2 frontami oddzialowJaniszek pisze:Dokładnie o to mi chodzi.Relosu pisze:to nie tak ze mogą zaszarżować ale jest enemy in the way jeżeli lanca jest w zasięgu psów, wtedy psy do tego dojeżdżają. Jeżeli się mylę to mnie poprawić(bo mylić się rzeczą ludzką jest).
Dodam, ze lance była w zasiegu.
Kyrie elejson, ale ja nie gonie. On nie zdał feara jak ja zaszarżowałem, i uciekł. Ja chce zaszarżowac w tym momenecie na lance którą widze, bo jest na wprost.Relosu pisze:nie, musisz gonic fast w sposob jaki opisalem powyzej czyli w linii: srodek psow-srodek fasta.
Kyrie elejson jak sie na poczatku takich rzeczy nie mowi to nie miec pretensji, ale tak czy siak szarza odbywa sie w jego kierunku sprawdzajac czy go nie zjadasz, to by bylo zbyt cwane, kurde lece smokiem w srodek armi i po koleji deklaruje szarze w oddzialy nastepne bo ktorys tam nie zdla terroru i uciekl.Janiszek pisze:Kyrie elejson, ale ja nie gonie. On nie zdał feara jak ja zaszarżowałem, i uciekł. Ja chce zaszarżowac w tym momenecie na lance którą widze, bo jest na wprost.Relosu pisze:nie, musisz gonic fast w sposob jaki opisalem powyzej czyli w linii: srodek psow-srodek fasta.
Tutaj lepszy poradnik jak HE odginają szarżę.Relosu pisze:nie, musisz gonic fast w sposob jaki opisalem powyzej czyli w linii: srodek psow-srodek fasta. Tutaj fast uzyl taktyki zwanej odginaniem i tutaj masz linka jak to robia HE
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=20&t=15121
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
nie widze przeszkod, mozesz sobie powiekszyc tym overkillZwolin pisze:czy lord VC z Red Fury nabijając overkila dostaje kolejne ataki?
ale dostajesz W z BloodDrinkera za zabicie modelu a nie wbicie rany :<Zwolin pisze:i czy rany nabite na overkilu zasilają takiego lorda jak ma Blooddrinkera? - czy uzupełniają mu W?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Tak, to wszystko prawda. 1/4 ruchu ale brak marszu. Możesz oddziałem (M4) zrobić w tył zwrot, 2" ruch i ponowny zwrot, czyli po prostu przesuwasz oddział o 2" tak jak stoi.Morsereg pisze: - Obrót o 90 lub 180 stopni kosztem 1/4 ruchu (Uniemożliwia marsz)
czy obrot o 180 stopni nie zabiera czasem 1/2 ruchu?
i czy naprawde nie mozna po takim obrocie marszowac?
Jeśli szarżującemu brakło cala (lub mniej) do szarży, to ją pali i rusza się połową zasięgu szarży. Do walki nie można wejść inaczej jak poprzez szarżę a więc nie można "przejść" bliżej niż 1" cal od przeciwnika. Natomiast cel szarży wyznaczasz Ty, więc nie możesz włączyć oddziału na, który nie szarżowałeś. Jeśli jest to EITW też musisz mieć zasięg, bo inaczej palisz. Jeśli miałbyś się nawet w szarży zbliżyć na mniej niż 1" do przeciwnika a go nie szarżować (jednocześnie nie dochodząc do pierwotnego celu szarży), to zatrzymujesz się w odległości 1".Morsereg pisze: - kontrszarza - jesli przeciwnik zakonczy swoja szarze w odległosci 1 cala lub mniejszej od niezaangazowanego w walkę oddziału, to oddział ten natychmiast szarzuje na przeciwnika
czy cos takiego jest prawdziwe? bo nigdzie nie moglem znalezc info na ten temat w RB.
Nie, tylko raz. Jest napisane w opisie przedmiotu.Zwolin pisze:aha, sorki
jeszcze takie pytanko:
czy ataki z red fury dalej się powielają?
tzn jeśli wbije 4 W i potem 3 to czy mogę dalej atakować A3?