Jak zacząć zbierać chaosowe puszki
Moderator: JarekK
-
- Masakrator
Re: Jak zacząć zbierać chaosowe puszki
Nie
Tak na poważnie, poczekaj.
Tak na poważnie, poczekaj.
Witam,
Jestem nowy w WoCh.
Na początek kupiłem sobie 2xKnights, 2xMarauder Horseman i 2xMarauders.
W jakiej kombinacji najlepiej to posklejać?
Planuje na początek złożyć rozpiskę na 1000pkt.
Planuje tak:
- maruderow konnych skleić z flailami (bez cmd)
- rycerzy skleic z lancami, banerem i muzykiem. Lance wydaja sie w sumie gorszym wyborem niz mieczyk +1S ale wygladają swietnie.
- maruderow pieszych planuje skleic w 1 oddzial 20 z HW + SHIELD i pełnym CMD i 1 oddzial 12 z flailem.
To dobry pomysł?
Jestem nowy w WoCh.
Na początek kupiłem sobie 2xKnights, 2xMarauder Horseman i 2xMarauders.
W jakiej kombinacji najlepiej to posklejać?
Planuje na początek złożyć rozpiskę na 1000pkt.
Planuje tak:
- maruderow konnych skleić z flailami (bez cmd)
- rycerzy skleic z lancami, banerem i muzykiem. Lance wydaja sie w sumie gorszym wyborem niz mieczyk +1S ale wygladają swietnie.
- maruderow pieszych planuje skleic w 1 oddzial 20 z HW + SHIELD i pełnym CMD i 1 oddzial 12 z flailem.
To dobry pomysł?
Jak dla mnie to najci z magicznymi broniami, konne marudy z flailami, piesi z handweapon... Co do rospy to brakuje ci boxa psów i bohaterów i można składać:
2/3 bohaterów
2xpsy
2xfasty
klocek marud
2xnajci
i uczyć się grać... W lipcu wychodzi 8ed. z całkowicie zmienionymi zasadami i nikt nie wie co będzie potrzebne...
2/3 bohaterów
2xpsy
2xfasty
klocek marud
2xnajci
i uczyć się grać... W lipcu wychodzi 8ed. z całkowicie zmienionymi zasadami i nikt nie wie co będzie potrzebne...
Skoro zawsze się podobali to czemu do tej pory na nich nie zagrałeś? Ja gram na Wojownikach Chaosu i nie narzekamParravon pisze:A jest jakaś szansa że w 8 edycji chaos warriors będą przydatni?
Zawsze mi się podobali i chętnie pograł bym sobie na takich klockach
Czy jednak będzie tak jak zawsze za wolni, za drodzy?
Ja osobiscie proponuje zaczac tak jak ja jak sama nazwa wskazuje Wojownicy Chaosu to Wojownicy Chaosu wiec 1box =12 figurek powinno byc na stole jako nasza wspaniala reprezentacja. Esencja Chaosu jest tez pewnien przedstawiciel ktory tez powinnien sie znalezc na polce, czyli pomiot. Dodatkowo pomiota mozna zrobic na kazde bostwo w zaleznosci ktore sobie wybierzesz. W boxie masz 2 pomioty , moj pomiot Khorna juz dumnie prezy miesnie xD
nastepny jest w drodze a kolejnych 2 trzeba dokupic. Chce miec kazdego reprezentanta ^^ pozniej z dodatkowych macek mozesz zrobic sobie przy zakupie powiedzmy 2 boxa wariorow 5+ odrzuconych.
nastepny jest w drodze a kolejnych 2 trzeba dokupic. Chce miec kazdego reprezentanta ^^ pozniej z dodatkowych macek mozesz zrobic sobie przy zakupie powiedzmy 2 boxa wariorow 5+ odrzuconych.
Sporo zależy od zmian w 8 edycji. W 6 i 7 wojownikami grało się marnie. niemal zawsze nie mogli się dostać tam gdzie byli potrzebni.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?
Pieszymi maruderami też nie gram . Szkoda ale na taki klimat nie mogę sobie pozwolić.
Może w 8 edycji
Może w 8 edycji
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?
-
- Masakrator
No dobra, jestem po obejrzeniu RB. Jest nieźle, Panowie i Panie. Nie, jest całkiem zajebiście. Szykujcie Maruderów, zarówno konnych, jak i zwyklaków. Nasza piechota dostaje kopa. I nie jest to kop w dupę.