Alternatywne figurki

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Re: Alternatywne figurki

Post autor: Jasif »

Odlej sobie z żywicy.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

nie wiem czy było:

Obrazek

a i to:

Obrazek

to może jeszcze 2 rzeczy:

Obrazek

Obrazek

dodatkowo klik klik:
RAPTUS Z REAPERA

TERKI

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

Poszukałem trochę. Ten pierwszy to jest to:
http://banelegions.maelstromgames.co.uk/?tag=bnl-024
Chyba sprawię sobie takiego na Kroxigora, bo model jest świetny. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Madessi
Wałkarz

Post autor: Madessi »

Prawda, model fajny. Tylko (może to kwestia malowania) wygląda jakby miał ludzkie ręce, ciut dziwacznie to wygląda.

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Post autor: Olos »

Nadszedł czas aby sprawić sobie kameleony,mam juz 3 ale potrzebowal bym z 12 tak zeby przynajmniej bylo 2 x 6.Patrze na ceny a tu hmm... napewno lepiej niz bez finecastu ale i tak lekka przeginka.Czy uważacie że jesli dosyć precyzyjnie zrobie ze zwykłego skinka,kameleona, to czy ktos moze sie o to przyczepic.Mówie o lokalnych turniejach bo nie wiem jak by to było gdzies dalej.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Na lokalu nikt się nie przyczepi, a gdzieś dalej raczej tez nie, o ile oczywiście te kameleony będą sensownie zrobione.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Olos pisze:Nadszedł czas aby sprawić sobie kameleony,mam juz 3 ale potrzebowal bym z 12 tak zeby przynajmniej bylo 2 x 6.Patrze na ceny a tu hmm... napewno lepiej niz bez finecastu ale i tak lekka przeginka.Czy uważacie że jesli dosyć precyzyjnie zrobie ze zwykłego skinka,kameleona, to czy ktos moze sie o to przyczepic.Mówie o lokalnych turniejach bo nie wiem jak by to było gdzies dalej.
Macias pisze:Na lokalu nikt się nie przyczepi, a gdzieś dalej raczej tez nie, o ile oczywiście te kameleony będą sensownie zrobione.
Według mnie o ile konwersja jest fajna nikt absolutnie nie powinien się przyczepiać ani na lokalu ani na masterze ani nawet na turnieju w Warhammer World :D każdy kto czepiałby się do ładnie skonwertowanego kamelonka jest potencjalną lamą i niech go gęś kopnie ;)
Do zrobienie takiego kameleonka potrzeba ejst tylko odrobina gs z które4go robisz wyłupiaste oczyska, wdupalczaste łapki i może jakieś detale...

co do alternatyw znalazłem kilka modeli których chyba nie widziałem w tym temacie a pasują jak ulał do lizaków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

reszta potem

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Obrazek

podmienić jeźdźca i pasuje jak ulał!

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

fajny. skąd to jest?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Właśnie Kefas, wrzucaj także linki.
Obrazek

Rey
Plankton

Post autor: Rey »

http://img.photobucket.com/albums/v697/ ... T_1718.jpg

Saurus z AoW nabiera koncowych ksztaltow fota z ubieglej soboty z forum AoW

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Rey pisze:http://img.photobucket.com/albums/v697/ ... T_1718.jpg

Juz było mówione, że to będzie na podstawce 40x40 więc to może być Kroxigor albo Nakaii :) Jeśli wróci do AB:D

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Rey pisze:http://img.photobucket.com/albums/v697/ ... T_1718.jpg

Mam wrażenie, że został trochę przerobiony od tego jak ostatnio go widziałem.
Tak czy siak, zapowiada się na model obowiązkowy ;-)

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
ŁukaszŻelazek
Mudżahedin

Post autor: ŁukaszŻelazek »

Saurus taki sobie według mnie za bardzo przypomina smoka zamiast dinozaura. Ma taki smoczy styl z tymi wystającymi kolczastymi łuskami na pysku.

Ale za to kameleon, po prostu idealny! Małpia pozycja, szpilkowate zęby i furia na pyszczku, to jest kwintesencja kameleonowatości. Pewnie kolesie z GW mieli właśnie coś takiego na myśli wymyślając tą jednostkę, tylko później dali ciała z przełożeniem tego na figurkę.
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.

Rey
Plankton

Post autor: Rey »

zależnie od gustu jak dla mnie kameleon wygląda niczym bękart Obcego i tej Ośmiornicy co siedziała w kałuży obok wejścia do Mori :wink:

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Rzeczywiście ten Kameleon jakiś taki dziki, jak gdyby ktoś go trzymał w klatce i karmił raz dziennie :lol2:

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Ktoś ogarniał temat: http://www.avatars-of-war.com/eng/web/i ... Itemid=161 ?

The Dragonbloods are a race of dragon men of Saga. The race consists of the different lineages of the now very few in number dragons of Saga.
Different lineages will differ in size and color, some will be able to fly and others will only be able to take long jumps, some are more inteligent than others. Different lineages will have different types of breath. Depends on the type of dragon that gives rise to the lineage.

We have not yet begun to develop the miniatures for this army but you can already see how this new race will look.

Avatarsi chyba zrobią armię, którą myślę dałoby się podczepić pod lizardmenów :mrgreen:

Obrazek

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

zaczynam dopiero przygodę z Lizardmenami i szukam salamander. Widziałem w podręczniku armii, że są co najmniej 3 wzory - no chyba, że to są konwersje (strona 83)
bo na stronie GW widzę 1 model. jak to jest?
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

ODPOWIEDZ