Niech ryczy z bólu ranny łoś! WE ETC

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Re: WE - horda w rajtuzach Bazyliszek :]

Post autor: bigpasiak »

Smok zaczyna od jednego odzdiału driad a potem leciiiiiiiiiiiiiiiii kolejne i kolejne i łuki i driady...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

nie powiedziałbym, jeżeli już to thurion ma racje co do keppera

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Pasiak nie znasz się - prawdziwy expert tak ustawi driady że smok poleci do tyłu i rozbije się o obelisk :lol2:
a tak BTW to z przyjemnością zobaczyłbym pojedynek nowych bestii Jasia (z 20 x 5 diabełków) z tą rozpą - może rozegrali by ze 2 tury :wink: ... w każdym razie w szarpaniu remisów rozpa nie ma sobie równych - inne rozpy We zdobywają ale i tracą więcej pkt...

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Pasiak nie znasz się - prawdziwy expert tak ustawi driady że smok poleci do tyłu i rozbije się o obelisk
N00by :P
Smok ma jednego pivota na początku ruchu, musi szarżować na najbliższego skirmishera. Wystarczy o tym pamiętać i umieć ustawić skirmish.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Jankiel pisze:
Pasiak nie znasz się - prawdziwy expert tak ustawi driady że smok poleci do tyłu i rozbije się o obelisk
Smok ma jednego pivota na początku ruchu, musi szarżować na najbliższego skirmishera. Wystarczy o tym pamiętać i umieć ustawić skirmish.
taa, a jak będzie mniej jak 12 i sobie zaszarżuje na piechotę? ;)

Generalnie to co boli tą rozpę już było przedstawione wcześniej.

Moim zdaniem jedni waywatcherzy, do upieprzania marszu i teoretycznie KB na lordów na smokowych (strasznie wkurzająca sprawa, czasem się uda) by się bardzo przydalo tej rozpisce. Przy terenach na Bazyliszku zyskujesz jedną turę strzelania

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

To już lepszy waywatcher hero. Tu by wracał pomysł samotnego dużego maga 3lvl, generał, 4xDS, FS na koniku albo unicornie i bohatera waya z hodą... z herosów tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jankiel pisze:
nie musi przeciez szarzowac lotem ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

nie musi przeciez szarzowac lotem
Na piechotę też ma jednego pivota.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ale tenze pivot moze zrobic przy samym dostawianiu się, a nie na początku ruchu ;p

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

a monstery nie mają darmowych piwotów w szarży?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

mają darmowy jeden pivot, i jeżeli lata to robi go na początku (chyba) ale na pewno masz jeden

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Nie, no macie oczyfiście rację... jednakoż :D
Nie widzę strefy śmierci wokół smoka o rozmiarach 20 cali przy takiej ilości modeli...
Wszakże jest więcej niż 1 unit do szarżowania w 20 calach przy chordzie 8)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Dlatego mi się ta rozpa nie podoba. Jak Pasiak napisał. GD czy smok zawsze znajdzie sobie cel. I to jest ból kurde, że jak nie sprzątniesz go w 1 ture to potem masz bagno.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

mam 2 lub 3 tury na sprzątniecie. w pierwszej strzał i cięcie lotu potem drugi strzał on leci potem moja 3 i on szarzuje w coś

Kalesoner
Szczur Królów

Jasne jasne, to ile unitów na raz w turę zjada smok? I nie wylatuje za stół po pierwszej szarży? Ta rozpa już wessała pare smoczurów łukami i działami serio.

Ostatnio na 50 osobowym lokalu tą rozpą 4 miejsce... wicie rozumicie.

Bardziej to ja się boję kowadła z szinem napierajacego duzą rune po lucznikach. A takich rozp jest na bazylu juz z xxx. Nie powiem bo nie mogę. :)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, o 23:15 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Nie musisz...
To jak i imperium z shinem były pewniakami...

Abandoned

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

skoro napisałeś xxx o znaczy że musi być ich co najmniej 100 :shock: to w sumie dużo.
a co do latających LT podajcie mi najlepszy realny dla niego cel szarży w mej armii , wy mi tłumaczcie jak zabijacie spam ghuli bo to jest mój prawdziwy problem

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja smokiem nie szarżuje na łuczników tylko ich spalam co jest lepszym rozwiązaniem chyba że są 2/3 oddziały do pogonienia to tak w tedy można myśleć ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Kurde, my tu gadu gadu, a ja tak sobie myślę... Kalesonki, po co zamieszczałeś rozpe skoro i tak jej bronisz / kwestionujesz zdanie innych? My możemy sobie polemizować, choć dam se łape (i nie tylko) uciąć, że tylko Ty grałeś taką rozpiską.

ja po prostu tego nie widzę. Za dużo tego. Tak naprawdę masz niefarta w jedną ture strzelania (misfajer z 1 działa, przestrzelić z 2, kiepskie rzuty na łukach) i jesteś w głębokim odbycie.
Oczywiście to moje skromne zdanie i nie musicie się z nim liczyć. ;)

@ Garg: No jak se człowiek wpuści takiego smoka to se może szarżować... A gdyby babcia miała wąsy to... byłaby Napoleonem ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Piotras pisze:Kurde, my tu gadu gadu, a ja tak sobie myślę... Kalesonki, po co zamieszczałeś rozpe skoro i tak jej bronisz / kwestionujesz zdanie innych? My możemy sobie polemizować, choć dam se łape (i nie tylko) uciąć, że tylko Ty grałeś taką rozpiską.

A myślisz, że gdybym się zgadzał na każdą zmianę to temat urósłby do 6 stron? :P
Poza tym nie masz racji, przez pierwsze dwie strony ludzie przekonywali mnie do hody i przekonali! :wink:
Obrazek

ODPOWIEDZ