Koziołek Chaosu - Master w Lublinie 27-28 marzec 2010
Re: Koziołek Chaosu - Master w Lublinie 27-28 marzec 2010
beasty z kontygnentu korzystają ze swego ambusha ?
T
- 4 karabiny
- Beast from the East
MogąJasiuuu pisze:beasty z kontygnentu korzystają ze swego ambusha ?
ProstesYsek pisze:a jeszcze jednego frontowca wezmiesz?
(jak nie to ban na plemiona )
A co ze sztandarami, iconami, runami na unitach?
O ile pierwsze może podchodzić pod magic item to pozostałe nie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
A można wyłączyć Icony w demonach albo runy na maszynach np Vaulem...?Shino pisze:dlaczego nie?bigpasiak pisze: O ile pierwsze może podchodzić pod magic item to pozostałe nie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Rozumiem że by dostać punkty za podstawki i spójność armii, kontyngent i armia macierzysta mogą się różnić względem siebie?
Czy bonusy za zamek (5ty scenariusz) dotyczące unitów można dawać jednostce w kontyngencie?
Czy bonusy za zamek (5ty scenariusz) dotyczące unitów można dawać jednostce w kontyngencie?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
ikony jak najbardziej. przeciez to magiczne itemybigpasiak pisze:A można wyłączyć Icony w demonach albo runy na maszynach np Vaulem...?Shino pisze:dlaczego nie?bigpasiak pisze: O ile pierwsze może podchodzić pod magic item to pozostałe nie...
co do run na maszynach to nie jestem pewien. niech te runy beda dopuszczone( w koncu to karasie)
-
- Mudżahedin
w ramach akcji 'defens dla kazdego'? dzialko dow supportowane katapka z przerzutem w kazdej rozpisce? ; )Shino pisze: co do run na maszynach to nie jestem pewien. niech te runy beda dopuszczone( w koncu to karasie)
w ten sposob krasie (dzieki szczegolnie flamingom na maszynach) staja sie jednym z najciekawszych kontygentow.
drzyjcie wampiry, drzyjcie demony z heraldem zgnilka, drzyjcie hydry!
jednak w ab do karasi jest, ze ruiniczne itemy (a wiec i maszynki) to magiczne itemy wiec run takze nie mozna bracShino pisze: co do run na maszynach to nie jestem pewien. niech te runy beda dopuszczone( w koncu to karasie)
inzynir jak najbardziej jest championem.
A ikony to nie gifty swego rodzaju?Shino pisze: ikony jak najbardziej. przeciez to magiczne itemy
co do run na maszynach to nie jestem pewien. niech te runy beda dopuszczone( w koncu to karasie)
Abandoned
Abandoned
A więc maszyna z runą to nie "Unit" tylko "item" teraz? W takim razie runiczne maszyny nie zajmują slotów?Shino pisze:jednak w ab do karasi jest, ze ruiniczne itemy (a wiec i maszynki) to magiczne itemy wiec run takze nie mozna bracShino pisze: co do run na maszynach to nie jestem pewien. niech te runy beda dopuszczone( w koncu to karasie)
inzynir jak najbardziej jest championem.
Runy na maszyny specjalnie są osobna kategoria, aby po dodaniu na maszyny run nie straciły one swoich zasad jak jest to w przypadku runicznych broni.
oj ty to do zasad nigdy glowy nie mialesbigpasiak pisze: A ikony to nie gifty swego rodzaju?
akurat to co mowisz to specjalna zasada broni. Przeciez gromil nie przestaje dawac 4+ save'a po wrzuceniu na niego rerolla save'a. A to, ze runiczne itemy sa magiczne i rzeczy z runami staja sie runiczne masz napisane na samym poczatku w runachA więc maszyna z runą to nie "Unit" tylko "item" teraz? W takim razie runiczne maszyny nie zajmują slotów?
Runy na maszyny specjalnie są osobna kategoria, aby po dodaniu na maszyny run nie straciły one swoich zasad jak jest to w przypadku runicznych broni.
W kazdym razie niezaleznie od tego runom w krasiach mowimy nie
-
- Mudżahedin
Myślę, ze nie podałeś najbardziej przegiętych możliwych kontyngentowych wyborów, na te punkty są nawet średnie, wiec nie ma obaw.
W kontyngencie de poza mengilami trzeba jeszcze zmieśćić 1 core, wiec ilu się mieści mengili 6-7? Działko dow? A ile będzie LT na stołach?, to samo imperialne działko, jak dla mnie wszyscy mogą je sobie brać, tym lepiej dla mnie.
W kontyngencie de poza mengilami trzeba jeszcze zmieśćić 1 core, wiec ilu się mieści mengili 6-7? Działko dow? A ile będzie LT na stołach?, to samo imperialne działko, jak dla mnie wszyscy mogą je sobie brać, tym lepiej dla mnie.
Mozna brac 2x warbanner?
1 na kontygencie
2gi w armii właściwej
Jesli WB to magic item - to wszystko jasne ^^
1 na kontygencie
2gi w armii właściwej
Jesli WB to magic item - to wszystko jasne ^^