Re: Warsztat Magdy UP :21.11.2012 Imperium c.d.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Warsztat Magdy UP : 12.05.2010 Dwarf Lord
Heh ja przyłączam sie do pytania Ziemka:P
Ten kwietniowy gdzie jest tutek do malowania THE SANGUINOR? Ja mam jeśli o ten ci chodzi .Ziemko pisze:Przepraszam za lekki OT Ma ktos moze ten artykul o malowaniu w WD NMMami , bo slyszalem, ze fajny jest. Jesli tak to bede wdzieczny jesli moglby podeslac...
PS. Wszystko fajne Podobają mi się metaliki
No proszę proszę jak dla mnie świetna praca. NMM naprawdę przyzwoity. Ładne przejścia naprawde gratuluje.
Super, widac, ze sie przykladasz i masz dobrych nauczycieli.
Byloby jeszcze lepiej gdybys wyszlifowala figurke, a szczegolnie elementy, ktore maja byc metalem. To jest to o czym wielokrotnie pisalem (ale nikt mnie nie slucha ) - drobniutki papier scierny w lape i jazda. Zaledwie kilkanascie minut pracy przy takim modelu, a lepiej sie pozniej maluje i efekt koncowy znacznie poprawia.
Byloby jeszcze lepiej gdybys wyszlifowala figurke, a szczegolnie elementy, ktore maja byc metalem. To jest to o czym wielokrotnie pisalem (ale nikt mnie nie slucha ) - drobniutki papier scierny w lape i jazda. Zaledwie kilkanascie minut pracy przy takim modelu, a lepiej sie pozniej maluje i efekt koncowy znacznie poprawia.
genialny model, genialne malowanko, no i genialne postepy!
skora i wlosy wyszly ci klasa! srebrny nmm na toporze wyglada super, ale na kolczugach brak mu kontrastu, zloty nmm wyglada git ale jest po prostu nieskonczony, wyglada jak bys prace zostawile mniej wiecej w polowie.
Sam za jakis czas bede mial do malowania ten model i musze klienta nakrecic zeby to bylo cos wiecej niz lvl 1
maluj maluj bo z kazda praca widac masakryczne postepy az sie boje co bedzie za kilka kolejnych modeli
skora i wlosy wyszly ci klasa! srebrny nmm na toporze wyglada super, ale na kolczugach brak mu kontrastu, zloty nmm wyglada git ale jest po prostu nieskonczony, wyglada jak bys prace zostawile mniej wiecej w polowie.
Sam za jakis czas bede mial do malowania ten model i musze klienta nakrecic zeby to bylo cos wiecej niz lvl 1
maluj maluj bo z kazda praca widac masakryczne postepy az sie boje co bedzie za kilka kolejnych modeli
Ano rzeczywiście, Kacper to świetny nauczyciel . No i dzięki za rade z papierem, bo ta figurka jest cholernie chropowata i już nie wiedziałam co z nią robić...Raptaparat pisze:Super, widac, ze sie przykladasz i masz dobrych nauczycieli.
zaczynając od najciemniejszej warstwy: shadow grey + czarny, dochodzisz do czystego shadow greya, wtedy rozjasniasz codex grey'em i na samym końcu białymZiemko pisze:Srebrny jest rewela (moge przepis, bo ze srebrnym ciagle nie moge znalezc satysfakcujacej mnie mieszanki)
Twoje prace gniotą... kurcze... nie wiem co ale wszystko na pewno
rewelacja jeśli chodzi o srebrny-metal. Co do złota się nie czepiam bo i tak na następnej figurce będzie po stokroć lepiej. Sam zastanawiam się czy nie zacząć od razu od nmm... tylko początki będą bardzo bolesne... zważywszy, że ostatnią figurkę pomalowałem jakieś 4,5 roku temu...
rewelacja jeśli chodzi o srebrny-metal. Co do złota się nie czepiam bo i tak na następnej figurce będzie po stokroć lepiej. Sam zastanawiam się czy nie zacząć od razu od nmm... tylko początki będą bardzo bolesne... zważywszy, że ostatnią figurkę pomalowałem jakieś 4,5 roku temu...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
@Daw patrzac po sobie i innych ludziach jak zaczniesz od metalików to raczej bedziesz sie ich trzymal jak zaczniesz od NMM bedziesz zwolennikiem wlasnie tej techniki. Oczywiscie sa tez ludzie wszechstronni ale to rzadkosc raczej:) Im wczesniej zaczniesz zabawe z NMM tym lepiej bo wydaje mi sie ze NMM powinien byc podstawa do normalnych metalików:)
Ziemko pisze:Przepraszam za lekki OT Ma ktos moze ten artykul o malowaniu w WD NMMami , bo slyszalem, ze fajny jest. Jesli tak to bede wdzieczny jesli moglby podeslac...
PMMAĆKO pisze:Heh ja przyłączam sie do pytania Ziemka:P
Co do samej pracy to... WoW naprawdę świetne NMM bardzo inspirujące może się przemogę? Genialne ostrze topora, no i powiem, że mi np taki złoty się podoba:P
Jak dla mnie świetne malowanie. Jak na pierwsze NMM bomba. Szacunek
Od razu widać kto na co stawia..
jak w mordę pięścią strzelił widać, że hobbystyka pierwsza klasa świetne malowanie, nic dodać nic ująć.
ja jakoś tylko dla wybranych figurek mogę poświęcić więcej niż 3 godz malowania
reszta ma się po prostu dobrze bić i oczywiście być w kolorach które mnie się podobają
Tak czy siak gratulacje raz jeszcze dla artystki, zapewne zawitam tu jeszcze nie raz gdyż jest warto
jak w mordę pięścią strzelił widać, że hobbystyka pierwsza klasa świetne malowanie, nic dodać nic ująć.
ja jakoś tylko dla wybranych figurek mogę poświęcić więcej niż 3 godz malowania
reszta ma się po prostu dobrze bić i oczywiście być w kolorach które mnie się podobają
Tak czy siak gratulacje raz jeszcze dla artystki, zapewne zawitam tu jeszcze nie raz gdyż jest warto