Dyskusja o kandydaturach masterowych 2010/2011

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: Dyskusja o kandydaturach masterowych 2010/2011

Post autor: swieta_barbara »

Dalmar pisze:
c4h10 pisze:
Również prosiłbym o deklarację czy będzie to parówka Duże+Duże czy Duże+Małe.
Duże+Małe.
Zrobcie singla na 3000, czy tez najbardziej zblizony do tego format na nowa edycje. Fajny bylby taki tur i chetnie bym sie z nim sprobowal.

Podkradanie Mackom formatu jest slabe.

A co do zmieniania glosow, to Ziemko pewnie jeszcze nie otworzyl postow z Waszymi glosami, wiec mozna je zedytowac w zakladce
Twoje konto/Prywatne wiadomości/Do wysłania

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Holan kazal napisac, ze Darek z nikim nie uzgadnial formatu i beda duze + duze ;)
Te glosowanie i kandydatury w tym roku sa sympatyczne ;)

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

swieta_barbara pisze: A co do zmieniania glosow, to Ziemko pewnie jeszcze nie otworzyl postow z Waszymi glosami, wiec mozna je zedytowac w zakladce
Właśnie sprawdziłem i post z moim głosem został otworzony przed zakończeniem.

Nie podoba mi się takie nadużycie osoby zbierającej.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

c4h10 pisze:
swieta_barbara pisze: A co do zmieniania glosow, to Ziemko pewnie jeszcze nie otworzyl postow z Waszymi glosami, wiec mozna je zedytowac w zakladce
Właśnie sprawdziłem i post z moim głosem został otworzony przed zakończeniem.

Nie podoba mi się takie nadużycie osoby zbierającej.
Bad admin, very bad admin! [-X

W takim razie mozna zawsze jeszcze nadeslac update.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

c4h10 pisze: Nie podoba mi się takie nadużycie osoby zbierającej.
dzieki temu w poscie o glosowaniu masz update'owana na biezaco liste graczy, ktorzy glosowali. Ziemko deklaruje, ze swoj glos policzyl jako pierwszy.

ja nie widze problemu.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

CzarnY pisze: dzieki temu w poscie o glosowaniu masz update'owana na biezaco liste graczy, ktorzy glosowali. Ziemko deklaruje, ze swoj glos policzyl jako pierwszy.

ja nie widze problemu.
Po to w temacie wiadomości wpisujemy "GŁOSOWANIE NA MASTERY - nick lub imię i nazwisko", aby osoba zbierająca nie musiała ich otwierać.

Teraz istnieje przynajmniej jedna osoba znająca rozkład głosów.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Dopóki nie dzieli się z nikim tą wiedzą, to jest ok.
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Sugerujecie , ze ustawiam glosy? Zastanowcie sie co piszecie, bo naprawde latwo zniechecic kogos do tak "prestizowego" zajecia jakim jest bycie modem na LL. (tak btw. to bodajze trzecie glosowanie na mastery , ktore przeprowadzam i nigdy nie bylo stekania)
Generalnie moj komentarz do tego: :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Od zawsze bylo tak, ze w czasie glosowania mozna zmienic glos (byle nie robic tego 10 razy)
Btw. kopiuje zawartosc kazdego glosu do worda i wklejam, aby miec mniej roboty na koniec , gdy glosy 40 osob trzeba wkleic kto na kogo glosowal, a tak wyniki bedziecie mieli w sobote o 24:01

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Nikt nic nie sugeruje. Jednak standardy komisji wyborczej są takie że otwierają urny po zakończeniu głosowania, właśnie po to żeby nie było niedomówień.

Edit.

Nie wiem też jak Word może przyspieszyć zliczanie głosów, co innego Excel.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

W regulaminie glosowania, nie bylo nic , ze otwieram glosy dopiero po skonczeniu takze w poprzednich takiego zapisku nie bylo.
Gdyby byl, na pewno bym nie otworzyl.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Ja nic nie sugerowałem. Jestem pełen wiary w ludzką szczerość i uczciwość :wink:
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tak na powaznie mowiac to ciekawy jestem ile osob dostalo Pmki - to co my na Was glosujemy, a wy na nas?

Tak samo mega opcja jest glosowanie na jakis osrodek, bo "mam blisko" niewazne, ze robi srednie imprezy.

Tez inna fajna opcja jest, ze po glosowaniu kazdy spojrzy i zobaczy kto na niego glosowal, a Ci ktorzy nie glosowali nie dostana glosu w przyszlym roku.

Generalnie np. jesli chodzi o Kohortex - my z Pasiakiem doszlismy do wniosku po kilku dyskusjach na kogo odddajemy glos i jesli nawet osrodki , na ktore my oddalismy glos na nas nie zaglosuja to trudno - chcemy wybrac 10 najlepszych imprez ,a nie kierowac sie kolesiostwem.

By the way przypominam glosowanie trwa do jutra do 24

W poniedzialek usuwam wszystkich z LL i czekam na Pmki z lista lokali za zeszly sezon

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Ziemko pisze:Sugerujecie , ze ustawiam glosy?
Ziemuś, wrecz przeciwnie ;). A opcja dostania wynikow o 00:01 jest jak dla mnie super, nie wiem jak reszta ale na pewno bede wtedy na nie czatowal.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jak dla mnie nie ma to większego znaczenia – wyniki mogą być jak prezent od Mikołaja – obudzę się rano i się okaże.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ziemko, nie bulwersuj sie - na relaksie.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Staram sie, ale czasem nei wychodzi. Ciezko nad tym pracuje (poskromienie mego temperamentu ;)

24:01 to taki bajer ,ale chodzi generalnie o to, zeby nie czekac kilka na wyniki i zeby szybciutko, gladziutko zaczac nowy sezon.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

W sumie nie głupi pomysł, by osoba zbierająca głosy nie czytała tych PMek :) Za rok nie byłoby żadnych wątpliwości i insynuacji :)

PS. To napisz mi Czarny o tej polnocy SMSa bo ja bede poza kompem :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Za rok mozna to wprowadzic.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Ziemko pisze:Holan kazal napisac, ze Darek z nikim nie uzgadnial formatu i beda duze + duze ;)
Te glosowanie i kandydatury w tym roku sa sympatyczne ;)
Potwierdzam robimy Duże + Duże.

Dla sprostowania nie chcemy nikomu zabierać jego formatu, wczoraj po 12h pracy w nocy będąc bardzo zmęczony bez przemyślenia napisałem tego posta. W tym roku nie było formatu Łodzi, więc rozważaliśmy taki format. Jeśli za rok będzie to na 100% nie będziemy go brali pod uwagę, bo to nie fair wobec tego ośrodka. Robimy format taki jak wyżej, a jeśli zasady 8 edycji na to nie pozwolą to zrobimy ankietę na forum jaki ludzie chcą format i zrobimy na taki na jaki będzie chciałą większość - tak zresztą zrobiliśmy z dopuszczenie bądz niedopuszczeniem Speciali na WI 2-3 lata temu.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Powiem szczerze, ze obecnie imho odnosnie formatu moga sie deklarowac tylko osrodki, ktore beda organizowaly mastera przed 8ed, bo cholera wie co gowniany wydawca wymysli...

ODPOWIEDZ