BSB - wszystko, co trzeba o nim wiedzieć
Moderator: Gremlin
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
O dzizas o czym Wy rozmawiacie? Strzelając z HoDA nadal ignoruje sie specjalne zasady magicznego łuku. Nic sie pod tym względem nie zmieniło.
Zmiana dotyczy Asyendi's Bane. Zapis łuku mówi: "may re-roll ALL missed shooting attacks".
Wg. FAQa (i jakby sie tak naprawdę zastanowić to coś w tym jest) nie chodzi tylko o shooting attacks z tego łuku ale również o dodatkowy shooting attacks z innego źródła niż łuk - czyli ze spites.
Co do magiczności obrażeń z magicznych łuków to wychodzi na to ze to przeszłość. Aby zadawać magiczne obrażenia trzeba mieć magiczne strzały. Przynajmniej u WE, bo co z innymi armiami to trzeba poczekać na decyzje LS.
Stosując analogie powinno się w innych armiach również odmagicznić obrażenia z magicznych łuków, ale różnie to może być.
Zmiana dotyczy Asyendi's Bane. Zapis łuku mówi: "may re-roll ALL missed shooting attacks".
Wg. FAQa (i jakby sie tak naprawdę zastanowić to coś w tym jest) nie chodzi tylko o shooting attacks z tego łuku ale również o dodatkowy shooting attacks z innego źródła niż łuk - czyli ze spites.
Co do magiczności obrażeń z magicznych łuków to wychodzi na to ze to przeszłość. Aby zadawać magiczne obrażenia trzeba mieć magiczne strzały. Przynajmniej u WE, bo co z innymi armiami to trzeba poczekać na decyzje LS.
Stosując analogie powinno się w innych armiach również odmagicznić obrażenia z magicznych łuków, ale różnie to może być.
Ten pomysł z niemagicznością strzał z magicznych łuków to bzdura totalna - koleś z GW nie czytał chyba RB - tam stoi wyraźnie, że każdy atak, nawet na dystans, z magicznej broni jest magiczny. No, ale nie od dziś wiadomo, że wg. GW RB jest dla lamerów żeby sobie poczytali, a i tak liczy się to co oni sobie w FAQach nachlapią.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Oj, teraz głowy nie dam, ale tam jest chyba mowa tylko o magiczności ataków magiczna bronią. Dystansowa nie jest dodatkowo wymieniona.Scimitar pisze:koleś z GW nie czytał chyba RB - tam stoi wyraźnie, że każdy atak, nawet na dystans, z magicznej broni jest magiczny.
Ale oczywiście na jedno w sumie wychodzi.
nieważne jak bardzo załosne i pojeb**e zasady wprowadzi FAQ...przestaniesz grać w batla?nie...a jeżeli wydadzą jakieś dopakowanie do armii to zyskają nowych zwolenników (ktoś moze zacznie zbierac dopakowana armię) to jest nic innego jak chwyk marketingowy...niestety GW to banda ku***ów która chce zarabiać a nie tworzyć przyjemny system bitewny...Qbas pisze:Uważam, że ten FAQ jest trochę na siłę. Nie wiem w ogóle po co został wypuszczony. Co do niemagicznych strzał, krótko: ŻAŁOSNE
Nie wiem dlaczego we wszystkim co robi GW ludzie doszukują się chwytu marketingowego...
WE są starą armią i wyszło sporo mocniejszych booków innych armii by na siłę polepszać WE.
Co więcej, tak naprawdę poza magicznymi strzałami i magicznymi łukami, nie widzę w FAQ niczego co w jakiś sposób było by sprzeczne z tym co stoi w armybooku elfików.
WE są starą armią i wyszło sporo mocniejszych booków innych armii by na siłę polepszać WE.
Co więcej, tak naprawdę poza magicznymi strzałami i magicznymi łukami, nie widzę w FAQ niczego co w jakiś sposób było by sprzeczne z tym co stoi w armybooku elfików.
Rozumiem, że GW nie chce zatrzymać armii na powiedzmy 8 lat, ponieważ wtedy graczom (tym n00bskim) znudziłaby się gra w Warhammera. Ale sorry, większość graczy woli grać długo czymś fajnym, niż zmieniać zasady tylko po to, żeby coś zmienić...
przemko pisze:Nie jestem pewien tej wiesci, bo wiem tyle co nic, ale znajomy nieco bardziej obyty z wfb stwierdzil, ze tylko lesne elfy maja cos takiego jak magiczne luki i do tego magiczne strzaly. Bron strzelecka innych armii jest ponoc "bardziej" magiczna.
Draconis - FOR EVER !!!
Ostry hardcoreScimitar pisze:przemko pisze:Nie jestem pewien tej wiesci, bo wiem tyle co nic, ale znajomy nieco bardziej obyty z wfb stwierdzil, ze tylko lesne elfy maja cos takiego jak magiczne luki i do tego magiczne strzaly. Bron strzelecka innych armii jest ponoc "bardziej" magiczna.
Za tyle pkt. to pewnie kilka ich kupiszArantir pisze:Jaki dobry sztandar brać na 2250 pkt. przeciwko VC i OiG?
Jaki brać ?? War Banner jest bardzo fajny. Najfajniejszy wg. w armii WE
Draconis - FOR EVER !!!
Tak warbanner, drugim z kolei dla mnie jest banner of dwindling... reszta bardziej plewna.... xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
ale coś w tym jest.Scimitar pisze:No, ale nie od dziś wiadomo, że wg. GW RB jest dla lamerów żeby sobie poczytali,.
podczas pobytu sąsiada mego dobrego w anglii, odwiedził sklep GW. Grano co prawda w 40k, ale znajomość zasad sprowadzała się do "zdrowego rozsądku" graczy, z przykładów: SM na motorku "strzela ze swojej plazmy, a zaraz potem z zamontowanych karabinów. i to strzela dwoma karabinami, bo na modelu są przecież dwa, a to oznacza, że strzela się z dwóch" (kto grywa w 40k zrozumie). A podręcznik? Zasady? Grunt, że dobrze się gra... kto by się zasadami przejmował.
hehe a chciałbyś widzieć na turnieju imperial canon z 5cioma lufami?grzech76 pisze:ale coś w tym jest.Scimitar pisze:No, ale nie od dziś wiadomo, że wg. GW RB jest dla lamerów żeby sobie poczytali,.
podczas pobytu sąsiada mego dobrego w anglii, odwiedził sklep GW. Grano co prawda w 40k, ale znajomość zasad sprowadzała się do "zdrowego rozsądku" graczy, z przykładów: SM na motorku "strzela ze swojej plazmy, a zaraz potem z zamontowanych karabinów. i to strzela dwoma karabinami, bo na modelu są przecież dwa, a to oznacza, że strzela się z dwóch" (kto grywa w 40k zrozumie). A podręcznik? Zasady? Grunt, że dobrze się gra... kto by się zasadami przejmował.
Ja widziałem. Za czasów 4/5 edycji u krasnoludów i nigdy nie zapomnę uczucia jakiego doznawałem gdy niewidzialne organki wypalały oddział 20 Black Knightów
Ale wracając do tematu.
Powiedzmy sobie szczerze... BSB u WE bierze się przede wszystkim ze względu na przerzuty liderki TM. Sztandaru raczej nie ma sensu im dawać. Już lepiej zainwestować w SoMa i AoNa i rzucać do walki z oddziałem WD. Zawsze może zaskoczyć
Ale wracając do tematu.
Powiedzmy sobie szczerze... BSB u WE bierze się przede wszystkim ze względu na przerzuty liderki TM. Sztandaru raczej nie ma sensu im dawać. Już lepiej zainwestować w SoMa i AoNa i rzucać do walki z oddziałem WD. Zawsze może zaskoczyć
z S5 to jest już twarde bydle mimo że łatwo go skroić...ale wiecie o co chodzi taki to do magów czy czelendży jest w pytkęTorres pisze:Ja widziałem. Za czasów 4/5 edycji u krasnoludów i nigdy nie zapomnę uczucia jakiego doznawałem gdy niewidzialne organki wypalały oddział 20 Black Knightów
Ale wracając do tematu.