Myśl, myśl.to dopiero byłby boost. Swoją drogą myślę że to i tak zostanie uściślone
Ale niestety zapis jest jasny. Inaczej ja się będę domagał mozliwości składania rozpy pod każdego przeciwnika w trakcie turnieju
Myśl, myśl.to dopiero byłby boost. Swoją drogą myślę że to i tak zostanie uściślone
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
jarlaxle17 pisze:Może ktoś przypomnieć tabelkę z miscastami?
Lost Control Chart
The loss of Control table is 2D6.
* 2-4: Strength 10 large template over the wizard. Then on a 1-2 the wizard is removed from play, 3+ you lose D6 power dice.
5-6: Strength 10 small template over the wizard. Lose D6 power dice
7: Lose D6 power dice, Strength 10 hit on everyone in base contact with the wizard (NOT the wizard)
8-9: Strength 6 hit on every caster on your side, lose D6 power dice
10-12: Wizard loses D3 levels & random spells for each of them.
Tia, generalnie skirmisherów stawiasz w klocek, tyle że ze sporymi przerwami. Jak deklarują lub przyjmują szarżę, to "ścieśniasz" klocek dookoła środkowego modelu w pierwszym rzędzie. Jest to IMHO jedna z najgorszych zasad nowej edycji, zarówno z punktu widzenia praktycznego, jak i modelarskiego. Skirmisherzy nie mają rank bonusu i nie mogą być steadfast z uwagi na szeregi... ale mają supporting attacks.Lidder pisze:Wracajac do LookOutSir... podales Tomku trzy przypadki, rozumiem, ze w innych (heros na koniu w piechocie) LOS wogole nie ma?
Mam pytanie dot. skirmish. Jak szarzuje i ucieka? slyszalem jakies dziwactwo o "sciesnianiu" ich podchas szarzy.
Co za tym idzie nie będzie możliwości odgięcia szarży jak to było do tej pory za pomocą 5tki skirmisherów, który uciekając powoduje, że twój oddział wart 10x więcej zmieni kierunek swojego ruchu o 80 stopni.Barbarossa pisze:Tia, generalnie skirmisherów stawiasz w klocek, tyle że ze sporymi przerwami. Jak deklarują lub przyjmują szarżę, to "ścieśniasz" klocek dookoła środkowego modelu w pierwszym rzędzie. Jest to IMHO jedna z najgorszych zasad nowej edycji, zarówno z punktu widzenia praktycznego, jak i modelarskiego. Skirmisherzy nie mają rank bonusu i nie mogą być steadfast z uwagi na szeregi... ale mają supporting attacks.Lidder pisze:Wracajac do LookOutSir... podales Tomku trzy przypadki, rozumiem, ze w innych (heros na koniu w piechocie) LOS wogole nie ma?
Mam pytanie dot. skirmish. Jak szarzuje i ucieka? slyszalem jakies dziwactwo o "sciesnianiu" ich podchas szarzy.
Poza tym uciekają i szarżują jak zwykłe klocki.
chodzi o to ze atakują z dodatkowych szeregow jak normalne klocki - z 2-iego normalnie, z 3-iego jak maja zasade 'horde', z 4-tego jak maja włócznie, z 5-tego jak to HE z włóczniami... dobrze rozumiem?zielonatrawa pisze:może ktoś to rozwinąć?Barbarossa pisze:Skirmisherzy nie mają rank bonusu i nie mogą być steadfast z uwagi na szeregi... ale mają supporting attacks.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Czyli przy ucieczce tez zwijamy(badz nie) i traktujemy jak "zwykly" unit(obrot srodek-srodek, flee)? Mam nadzieje, ze skirmish wciaz sie dostawia gdy bierze cos na klatetheudulf pisze:Co za tym idzie nie będzie możliwości odgięcia szarży jak to było do tej pory za pomocą 5tki skirmisherów, który uciekając powoduje, że twój oddział wart 10x więcej zmieni kierunek swojego ruchu o 80 stopni.
Ktoś tutaj kiedyś wspominał, ze łażą oni teraz na movement trayu jak pozostałe jednostki tylko w odstępach miedzy sobą więc wywnioskowałem z tego, że nie szarżujesz już na "najbliższego" tylko na cały oddział.Remo pisze:No chyba właśnie już nie ale niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę.Lidder pisze:Mam nadzieje, ze skirmish wciaz sie dostawia gdy bierze cos na klate