Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: Morsereg »

piwo godne porzadnego krasnoluda to: tactical nuclear penguin.
piwo 32% ;)
http://www.brewdog.com/tactical_nuclear_penguin
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Morsereg pisze:piwo godne porzadnego krasnoluda to: tactical nuclear penguin.
piwo 32% ;)
http://www.brewdog.com/tactical_nuclear_penguin
Siekiera! Z drugiej strony trochę bez sensu, bo parę procent wyżej i masz polski specjał :lol2:

Przypomniało mi się jeszcze - kiedyś testowałem piwo Faxe - 10%, czarna, litrowa puszka. To był ciężki wieczór #-o

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

ło dawno tego nie piłem, ale za to faxe jest w litrowych puszkach:D
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

A tam... jedyne piwo godne porządnego krasnoluda, to Dębowe Mocne... Ciekawe, ilu dałoby radę dotrwać do końca czwartej butelki
Lol :mrgreen:

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Ja ostatnio piłem Ciechana Miodowego i muszę przyznać, że to piwo to jeden wielki syf :(
Ostatnio polubiłem Perełkę chmielową.
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Slayer [-X [-X
Od czasu do czasu można jedno, dla smaczku. Albo dla grzańca. :D
Kraggo - też męczyłem Faxe'a, na szczęście mój współlokator ówczesny mi pomógł... Toż to tak spirytem waliło, że piliśmy zatykając jednocześnie nosy. No i wspaniała końcówka, która straciła złoty kolor i smakowała już jak typowy spirol. Odradzam komukolwiek.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Kraggo
Chuck Norris

cahir pisze:Slayer [-X [-X
Od czasu do czasu można jedno, dla smaczku. Albo dla grzańca. :D
Kraggo - też męczyłem Faxe'a, na szczęście mój współlokator ówczesny mi pomógł... Toż to tak spirytem waliło, że piliśmy zatykając jednocześnie nosy. No i wspaniała końcówka, która straciła złoty kolor i smakowała już jak typowy spirol. Odradzam komukolwiek.
Faxe to był terror, to prawda :lol2: Dziwne jest to, o czym piszesz - mój egzemplarz nie przejawiał objawów takich jak Twój ;)

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Mhm, dla mnie faxe (czarne) smakuje jak szampan :D Ogólnie nie piłem nigdy tego pseudo-piwa w większej ilości, ale 1 puszka była smaczna no i 10% w 1 litrze za 7zł? No bez jaj :)
Obrazek

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

0,5l imperatora o tej samej mocy kosztuje 3zł i popija się to wódką, dla smaku :)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Kraggo
Chuck Norris

Widzę, że kompania podbija stawkę :lol2: Zaczęło się od piwa, a tu już o wódce przebąkują #-o

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Moje ulubione wódki to Żubrówka (za co niektórzy ciosają mi kołki na głowie), żołądkowa gorzka, starogardzka i pieprzówka. Do wódki obowiązkowo zakąska (zwykle ogórek kiszony, względnie grzybek). Bolsa nawet nie dotykam. Robią go chyba z jakichś obierek, czy innych śmieci i śmierdzi politurą. Niektórzy się tym zachwycają nie wspominając już o mieszaniu wódek z sokiem #-o , nie rozumiem jak można to robić, pewnie dla tego, że im nie smakiuje to gówno i muszą wytłumić smak, jak jacyś słabeusze. No cóż, mydło, nie mydło, jak kupił to i zje.

Zamiast wódki (ale to do nawalenia się tylko) można brać spirytus rozcieńczony wodą. Starczy na dłużej waląc w granicach przyzwoitości, jest czysty, więc łeb nie boli, tylko co najwyżej może suszyć.
Slayer Zabójców pisze:Mhm, dla mnie faxe (czarne) smakuje jak szampan :D Ogólnie nie piłem nigdy tego pseudo-piwa w większej ilości, ale 1 puszka była smaczna no i 10% w 1 litrze za 7zł? No bez jaj :)
Pseudo piwo to jest Desperados #-o . Taki szampon, że szkoda gadać. W Szwecji będąc piłem ich specyfik sprzedawany jako piwo (prawdopodobnie z powodu koloru i bąbelków) znany jako Falk, czy coś. Chyba nawet 2% nie miał. A oni byli się w stanie nawalić tym jak kłody #-o . Piwem tez nie za bardzo smakował.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Klafuti pisze:Moje ulubione wódki to [...] starogardzka.
:shock:
[-(
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Rakso_The_Slayer pisze:
Klafuti pisze:Moje ulubione wódki to [...] starogardzka.
:shock:
[-(
złe wspomnienia? :lol2:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

chyba wlasnie o to chodzi, ze wspomnien brak ;) :P
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Kraggo
Chuck Norris

Mam to samo, co Rakso. Miałem okazję skosztować tego "przysmaku" i od tamtej pory jestem na nie :lol2: Mnie to się jeszcze źle nie kojarzy, ale z pewnej osoby śmieję się do dziś :wink:

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Krajowa z Tigerem:D
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Jak dla mnie to jednak najlepsza jest Finlandia żurawinowa. Taka dobra, że nawet przepijać nie trzeba, w dodatku kaca nie ma. Reszta to już bez różnicy - ja ją w ryj, a ona mnie na glebe :wink:
Tylko ta Żóbrówka zasługuje na wpis do księgi uraz...

Z piwa Dębowe, Żywiec porter i zwykły, w takiej kolejności. Do Portera trzeba się przyzwyczaić, ale mi szybko zaczął smakować. 4 takie i jest impreza 8)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

"...droga wódko "Ruski standard".
Mieliśmy umowę.
Miałaś sprawić, że będę zabawniejszy, inteligentniejszy i będę lepiej śpiewał i tańczył.
Widziałem nagrania...
Musimy pogadać..."
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Właśnie przeczytałem battle report w WD, z okazji wprowadzenia nowych O&G. 6 i 7 ed. vs 8ed.: 1:0 :lol2: . Jeszcze bardziej mnie zaskoczyło to, że GW sobie przypomniało o istnieniu czegoś takiego jak breta, z ich AB z niewiadomo jakiej edycji.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Nie wiecie, czy ten sklep: http://gildianajemnikow.pl/ sprowadza na zamówienie, figurki, które są już wyczerpane z oferty? Miał ktoś styczność z nimi? Chodzi mi głównie o figsy Black Tree design

ODPOWIEDZ