Arena - master na największe singlowe pkt w sezonie - 2800!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Re: Arena ankieta dotycząca formatu

Post autor: Skaven »

@Laik

Co się zmieniło, hmmmm, co to było, hmmm, to chyba coś mało istotnego skoro nie pamiętam, hmmmm.

Już wiem ! Edycja się zmieniła, a z nią cała gra, jak mogłem tego nie zauważyć [-o< :wink:

Jako że jesteśmy dorosłymi ludźmi i środowiskiem które nie ma nad sobą żadnej komisji to na bieżąco możemy wszystko pozmieniać. Nie robimy tego na złość, tylko dla graczy.

Oczywiście niemożliwym jest żeby każdy był zadowolony, wiec liczymy się z głosami sprzeciwu. Podaliśmy co i jak wygląda, jakie są plusy i minusy każdego formatu i badamy opinie publiczną.

Oczywiście no offence do nikogo tylko wykładam ocb :wink:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jasne, zmieniła się edycja ktoś coś pierdział że gra się na duże punkty efekt jest taki że nie gra się na duże punkty a standard wzrósł o CAŁE 50 pkt – to niewątpliwie jak cholera wpływa na całość…

moją opcją jest 2k, i nie pisze tego pod siebie bo mi też się nie mieszczą wszystkie zabawki...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Zagłosowałem na 2800 albowiem przy tym formacie turniej skończy się o 13, czyli w okolicach 17 bedę mógł odpocząć w Kompanii Kuflowej pod Wawelem. Niestety mój głos nie został zaliczony :(

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

moją opcją jest 2k, i nie pisze tego pod siebie bo mi też się nie mieszczą wszystkie zabawki..
To ja już nie wiem o co ci chodzi...
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

żeby było więcej bitew i większa miarodajność.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

W sensie że masz parcie:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a kto nie ma? ^^
Laik ma rację, 5 bitew (a może nawet 6?) na 2k daje bardziej miarodajne wyniki, mniej będzie karniaków i w ogóle
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Dmtrij pisze:a kto nie ma? ^^
Laik ma rację, 5 bitew (a może nawet 6?) na 2k daje bardziej miarodajne wyniki, mniej będzie karniaków i w ogóle
Maksymalnie będzie można otrzymać 3 pkt karne na bitwę :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

5 bitew to 15 punktów karnych a spóźnianie...czyli właściwie jedna bitwa...równie dobrze można zagrać 4 bitwy i będzie ok...tylko przy 4 bitwach wyniki są niemiarodajne. trochę pokrętne rozumowanie, ale jak się zastanowić ma sens:P
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Standingi na piątek:
800 = 3.
2k - doszli Biały, Dastor = 22.
2800 - doszli Assasello, Szymon, Michał_, Irek Dwarf, Erol, Szeregowiec Ryan, Khumanor = 26.

Laik nie chodzi tylko o zmianę standardu, ale o pewien drobny fakt - nie ma już małych i dużych punktów. Dlatego 2k było tak cholernie ciekawe, bo to było minimum grania z lordem. Teraz jest...nieco inaczej.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Na 2000 większość graczy nie wystawi 2 lordów a to jest klajmat bo wreszcie mozesz miec klepacza i arcy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Butan

Po co głosowałeś skoro i tak mamy wyjebane na głosy ludzi z naszego klubu ?

Co do karniaków to chyba żartujesz. Będziemy rypać bez litości żeby obsów nie było, nawet jeżeli biwa ma miec wynik -3:-3

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Skaven pisze: Co do karniaków to chyba żartujesz. Będziemy rypać bez litości żeby obsów nie było, nawet jeżeli biwa ma miec wynik -3:-3
ale masz jakieś normalne hobby?

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Skaven pisze:Butan

Po co głosowałeś skoro i tak mamy wyjebane na głosy ludzi z naszego klubu ?

Co do karniaków to chyba żartujesz. Będziemy rypać bez litości żeby obsów nie było, nawet jeżeli biwa ma miec wynik -3:-3
Nie.
1. nie oddanie wyników na czas 1 pkt karny.
2. Nie oddanie do 5 minut po czasie dodatkowe 2pkt karne.
3. nie oddanie do 10 Minut po czasie wpisuję wynik 5:5 plus uwzględnienie wcześniej zdobytych karniaków :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Może uda mi się powierzyć opiekę nad maluchem komuś (a i podrośnięty będzie), bo chętnie bym się wybrał. Proponowałbym zrobić jakieś pre-arenowe crasz-testy i zobaczyć jak z rozgrywaniem bitew na 2,8k, bo może rzeczywiście uda się ich 5 wepchnąć, bez specjalnego napinania się z czasem. 2,8 brzmi ciekawie. ;)
c4h10 pisze:3. nie oddanie do 10 Minut po czasie wpisuję wynik 5:5 plus uwzględnienie wcześniej zdobytych karniaków :)
Jeszcze jest taki dość sadystyczny knif, że dżentelmeni nie oddający wyników już po czasie rozpoczęcia kolejnej bitwy już nie muszą się śpieszyć, bo grają przeciwko sobie ponownie, na tym samy stole. ;) (ustalenie wyniku pozostawione sędziom, czy to będzie remis, czy jakieś mikropunkty na otarcie łez.)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Szkoda że niema nic na graczy którzy celowo przedłużają bitwy :wink: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Dmtrij pisze:
Skaven pisze: Co do karniaków to chyba żartujesz. Będziemy rypać bez litości żeby obsów nie było, nawet jeżeli biwa ma miec wynik -3:-3

Nie, głównym jest wlepianie karniaków dzieciom które nie rozumieją do czego służy czas.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Skaven pisze:
Dmtrij pisze:

Nie, głównym jest wlepianie karniaków dzieciom które nie rozumieją do czego służy czas.
dużo macie takich dzieci:P?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Jam tam nie wnikam w dewiacie graczy, ale jak potrzebujesz jakieś dzieci to się jakieś załatwi ;)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

ale z tajlandi?

ODPOWIEDZ