8 edycja ogrów
Moderator: Afro
Re: 8 edycja ogrów
Naprawdę tam wam się to podoba? Zobaczę jak to będzie wyglądać pod innym kątem. Ale coś czuję że moje ogry idą na allegro. Z armii ludojadów zrobili armię pokemonów.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
jak będziesz sprzedawać to daj znać co masz, chętnie kupię kilka rzeczy
Co do samego designu figsów, to teraz GW ma taki trend (dynamiczne pozy, 'kwadratowe' ludziki), nic na to nie poradzisz, taka ich polityka. jednym się podoba, drugim nie, ale większości chyba jednak odpowiada.. Jak by na to nie spojrzeć wielkie figurki podobają się większej ilości osób, to jest poniekąd powrót do starych edycji, gdzie wszystko koncentrowało się wokół kilku potężnych jednostek. Nie zapominajmy też o Ogrzych specjalach - Skarg i tłuściusz, jak na bohaterów też dosyć hmm... opaśli
Co do samego designu figsów, to teraz GW ma taki trend (dynamiczne pozy, 'kwadratowe' ludziki), nic na to nie poradzisz, taka ich polityka. jednym się podoba, drugim nie, ale większości chyba jednak odpowiada.. Jak by na to nie spojrzeć wielkie figurki podobają się większej ilości osób, to jest poniekąd powrót do starych edycji, gdzie wszystko koncentrowało się wokół kilku potężnych jednostek. Nie zapominajmy też o Ogrzych specjalach - Skarg i tłuściusz, jak na bohaterów też dosyć hmm... opaśli
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Zależy co rozumiesz przez "nowa" i "pomalowanie" . Ale moje ogry w sumie kosztowały mnie z tysiaka (3 bataliony + Tyrant + Butcher, Gorger,3x Yhetee i Scrapa z ebaya. Koszty nowości z 150 zeta za sztukę co daje jakieś szećset złotych, do tego malowanie może ktoś da zniżkę za dużo modeli... Jakieś dwa kafle i masz pomalowaną armię na 3k. Jak dla mnie wypas.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Majestic, jak będziesz sprzedawał to daj znać, ja również chętnie parę rzeczy przygarnę
Jest znany termin gdy ukaże się AB?
Wisła Kraków.
Bez przesady, najdroższy chyba stwór to czołg, potem abomka z ulepszeniem i potwory bestii. Wydaje mi się że magicznych 300 punktów nie przekroczy.
pewnie z 6ataków, wydaje mi się że raczej z większą siłą niż 6? moze dadzą zasadę devastating charge?
Ciekawe czy ogry nadal będą mieć szarżę... niby stomp jest
pewnie z 6ataków, wydaje mi się że raczej z większą siłą niż 6? moze dadzą zasadę devastating charge?
Ciekawe czy ogry nadal będą mieć szarżę... niby stomp jest
Zmieści zmieści... pewnie będzie kosztował z 300-350 pts za sztukę. To bardzo dużo jak ulokowanie tylu punktów w jednym modelu ale trzeba wziąć pod uwagę, że pewnie będzie miał z 8-10 T i 8-10 W
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Arachnarok - 8W - Sphinx 8T - Arachnarok 300 Pts... no to +50 Pts i masz wypadkową 8T, 8W i taki mamut gotowyAfro pisze:ja jednak myślę, że będzie raczej 'skalowalny' do obecnych nowych potworków (arachno-rock i sfinks)
BOGINS pisze:Bez przesady, najdroższy chyba stwór to czołg, potem abomka z ulepszeniem i potwory bestii. Wydaje mi się że magicznych 300 punktów nie przekroczy.
Potwory z bestii są droższe od abomki nawet z ulepszeniem, 275 pkt za sztuke
Nowe ogry mi się podobają, gdybym nie zaczął niedawno zbierać beastmenów to teraz pewnie zacząłbym zbierać ogry.
Jestem ciekawy nowych figurek piechoty i tego co będzie w batalionie.
No właśnie. Nie gram Ogrami ale ciekawi mnie co też dostaną i sobie tu zaglądam i dziwi mnie, że zostały tylko 4 tygodnie do premiery a tu nie ma żadnych kosztów punktowych wszystkich jednostek, przedmiotów magicznych i jedynych słusznych "buildów" juz opracowanych jeszcze przed wydaniem książki przez Da Beściaków. Zero przecieków na ten temat?Afro pisze:na strongholdzie pisali, że 3 września.Sevi pisze:Majestic, jak będziesz sprzedawał to daj znać, ja również chętnie parę rzeczy przygarnę
Pozdrawiam.
brak przecieków jest związany z nową strategią wydawniczą GWRemo pisze:No właśnie. Nie gram Ogrami ale ciekawi mnie co też dostaną i sobie tu zaglądam i dziwi mnie, że zostały tylko 4 tygodnie do premiery a tu nie ma żadnych kosztów punktowych wszystkich jednostek, przedmiotów magicznych i jedynych słusznych "buildów" juz opracowanych jeszcze przed wydaniem książki przez Da Beściaków. Zero przecieków na ten temat?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Wpadnij za 2 tygodnie.Remo pisze:No właśnie. Nie gram Ogrami ale ciekawi mnie co też dostaną i sobie tu zaglądam i dziwi mnie, że zostały tylko 4 tygodnie do premiery a tu nie ma żadnych kosztów punktowych wszystkich jednostek, przedmiotów magicznych i jedynych słusznych "buildów" juz opracowanych jeszcze przed wydaniem książki przez Da Beściaków.