Zauważyłem ostatnio iż komputer sprytnie się rusza.
komputer na polu bitwy to masakra. zrobcie sobie jednostke czegokolwiek np 4 i zobaczcie kogo atakuja jego najsilniejsze jednostki

Moderator: Zaklinacz Kostek
Tutorialowe sa nudne i trochę pokręcone (ograniczony dostęp do umiejętności np.).Denn pisze:*sighs*
Na allegro chodzą oryginalne klucze po ~60zł.
Co z tego skoro gra mi się nie spodobała
Przeszedłem tutorialowe misje, nie ogarniam dlaczego każdy dowolny zamek można zmienić na nasz własny, nie ogarniam zasad budynków przylegających do miasta które generują nam dodatkowe jednostki.
W tej chwili masz całkowity przychód jednostek dla królestwa, nei jest rozbity na poszczególne zamki, po porstu kumuluje się przyrost z wszystkich zamków i już, wykupujesz tam gdzie chcesz, dzięki temu:Denn pisze:Dlaczego jak kupuje jednostki w jednym miejscu to nigdzie indziej nie mogę?
Dzięki temu nie musisz popierdalać od kopalni do kopalni, tylko zajmujesz jeden budynek (fort/zamek) i wszystkie w jego terytorium z automatu jest Twoje. Szybciej i sprawniej IMO. Warto zwrócić uwagę że fort po przebudowaniu go na fort Twojej frakcji dodaje 500złota zamiast 250, jeżeli jest innej frakcji niż Twoja.Denn pisze:Dlaczego dodali coś takiego jak teren władania, nie mogę przejąć kopalni do momentu aż nie przejmę miasta które jest w danym regionie.
Ukryły się w drzewku umiejętności. Teraz masz możliwość wybierania czarów, która jest ograniczania od dwóch czynników, frakcji jaką grasz i typu bohatera, niszczyciele światów nei mają dostępu do czarów najwyższego poziomu i tylko magowie moga sie nimi bawić.Denn pisze:Gdzie są wieże czarodziejów
Dużo rzeczy sie pozmieniało to fakt, niektóre na lepsze niektóre na gorsze, ale po tym co nam zapewniła ostatnia edycja Warhammera drugiego szoku nie przeżyłem a raczej byłem otwarty na zmiany. Pomimo wiaderka bugów, które miejmy nadzieję szybko naprawią, ja oceniam grę pozytywnie. Grafa jest mniej cukierkowa niż w 5tce, która była trochę plastikowa i zabawkowa, tutaj niektóre widoczki sa po prostu mega, zwłaszcza w kampanii Sanktuarium czy Orkowej (2 misja wywalony krater w wodzie wygląda rewelacyjnie). Muzyka jest niezła.Denn pisze:IMO dali ciała z tymi udziwnieniami