3.09. Turniej w Magic Traders Kraków - Pre Silesian

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: 3.09. Turniej w Magic Traders Kraków - Pre Silesian

Post autor: PiotrB »

Widocznie Dido rozmawiasz ze złymi ludźmi. Są ludzie w Krakowie którzy chcą grać i zdobywać doświadczenie ale nie za bardzo mają taką możliwość. Te turnieje w Krakowie praktycznie cięgle gramy w tym samym gronie co jak wiadomo słabo stymuluje bolesny proces nauki :). Dalej uważam ,że problem leży w całkowitym braku jakiejkolwiek organizacji która byłaby zainteresowana stworzeniem wokół siebie jakiejś ligi batlowej czy czegoś w tym stylu... Miałem cichą nadzieję ,że może jakiś sklep się za to weźmie ale to chyba płonne nadzieje były.

Co do ostatniego turnieju to piątka z plusem za organizację dla Seviego ale spory warning dla Magic Traders. Pokazali co się dla nich liczy i na pewno nie jest to WFB....przykre ale prawdziwe.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Vocal dobrze prawi :) Miejmy nadzieję że ruszy się to jakoś w Krakowie do przodu i nie będziemy aż taką pipidówą battlową, gdzie na lokal często jest problem żeby zebrać 8 osób. Co do miejscówy, to wygląda na to że w miesiącach chłodnych (które nieubłagalnie nadchodzą) trzeba będzie zmniejszyć limit osób do 12...
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Vokal - masz sporo racji w tym co piszesz...ale Legionon sam w sobie jest bardzo elastycznym klubem...bo przeciesz mamy graczy grających w battla, 40k i veto...owszem jest nas mało i może się zdawać że jestemy bardzo zamknietym gronem ale jest to mylne spostrzeżenie. Zawsze mile widzani są nowi członkowie tylko no nie jesteśmy jasnowidzami i wystarczy podejsc i pogadać albo głupią pm na bp skrobnac do któregoś z nas i wszystko będzie git. A tak właściwie czemu ty i flafi jeszcze nie nosicie klubowej koszulki? :mrgreen:
Z tymi ulotkami to nie głupi pomysł...
A koszulki oczywiście mamy...tylko jakoś zawsze zapominam ją założyć...:p

Piotr.B - ty ciągle z ta organizacja...zapraszam do legionu...będziesz miał okazję się wykazać. :d zorganizujesz krakowską battlowa ligę ,ładnie ją rozreklamujemy.
A z tym doświadczeniem to juz ci pisałem trzeba jeździć na mastery tam się zdobywa największe doświadczenie...

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

PiotrB pisze:... ale spory warning dla Magic Traders. Pokazali co się dla nich liczy i na pewno nie jest to WFB....przykre ale prawdziwe.
A mógłbyś tą myśl bardziej rozwinąć?

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Undead dobrze napisał.
Co do ulotek, gdzie chcecie reklamować klub, skoro z opowieści części z was, inne sklepy i część graczy uważa True Legion za zło wcielone.
Co do turniejów w Tradersach, bardzo doceniam to co zostało zrobione przez was. W Lublinie, gdzie studiuję, MORIA staje się( oby nie) historią, w Tarnowie graczy jest bardzo mało, a do was przyjeżdzam zawsze kiedy mogę, nie dlatego że można zagrać, tylko dlatego że są super ludzie z którymi warto się spotykać i dobrze się spędza czas. Odkąd zacząłem przyjeżdżać, nie zagrałem jeszcze bitwy którą źle wspominam.

Piotrowi chodziło chyba o to że w sobotę było dużo Magicowców, ale niech on sam się wypowie
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

kotson pisze:Undead dobrze napisał.
Co do ulotek, gdzie chcecie reklamować klub, skoro z opowieści części z was, inne sklepy i część graczy uważa True Legion za zło wcielone.
No akurat nie większość sklepów tylko jeden konkretny a bardziej ludzie w nim pracujacy....mówię tu o bardzie of course.

A co do tradersow to chodzi o to ze seviemu obiecali że posprzataja pokój gdzie mieliśmy grać czego nie zrobiono i gdyby nie ladna pogoda i możliwość grania na tarasie to kilku graczy zostało by odeslanych z kwitkiem.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Spoko, zaiste opierdol w czwartek im zrobię ;)

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Undead, mi chodziło też np o inny sklep organizujący ogłaszane na forum turnieje( nie chodzi mi o sklep działający na Arenie- nie będę nazw przytaczał). Sevi mi opowiadał, że opinie o klubie też były trochę nieprzychylne.
BTW, w październiku planowany jest jakiś turniej czy Arena go zastępuje?
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Tak Kotson masz w tym dużo racji. Bard i Imperium to nie są sklepy które nam są przychylne, ale to tylko i wyłącznie przez ludzi którzy się tam przewijają. Mimo to powiedzmy sobie szczerze, to nie są sklepy które stanowią konkurencję dla 2 pozostałych czyli dla MT i Vanaheimu. Tak na prawdę MT i V do 2 jedyne sklepy które się liczą w Krk i nawet sobie nie wchodzą w paradę. MT jest bardziej nastawione na karcianki a V na bitewniaki, no i super jak dla mnie może tak zostać. W obydwóch firmach pracują ogarnięci ludzie i każdy z tych sklepów może liczyć na Legionową pomoc, czy to w organizacji turniejów, czy to w pożyczaniu od nas terenów / blatów itd. Wystarczy że do kogokolwiek z nas się ktoś z załogi zwróci, to bez problemu znajdzie się u nas ktoś kto ogarnie turniej np.

Co do dołączania do naszego klubu to ja nie widzę dla nikogo przeszkód. Im nas więcej tym lepiej, można dużo rzeczy ogarnąć. Zorganizowaliśmy mastera na 50 osób gdzie było dużo miejsca, dużo czasu, grill, dobra miejscówka, ogólnie myślę dobra akcja jak na parę osób które grają w ludziki a nie są jakąś wielką organizacją. Jeżeli ktoś chce coś podziałać w kierunku rozwijania się battla np i ma na to jakiś pomysł, może do nas dołączyć, przyjmiemy go z otwartymi rękami.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

my z fluffim jesteśmy z deadly sousages :D a czemu nie z legionu... jak się zapisywaliśmy to legion nam nie odpowiadał pod względem kultury osobistej niektórych graczy i nie chcieliśmy być z nimi utożsamiani. a o bardzie to co by tu o nich nie mówić to nie dziwię się że z legionem (true czy nie) nie chcą mieć nic wspólnego... niestety banda klnących i palących graczy, która nic w sklepie w zasadzie nie kupuje, tylko przez net, okupujących stoły w sklepie z małymi dziećmi i ich rodzicami nie trzyma się dobrze bardowego modelu biznesowego:/
swoją drogą też mi było głupio jak przed otwarciem sklepu w sobotę nasza brać klęła jak najęta, ludzie okna zamykali i nie zdziwię się jak kiedyś straż miejska do graczy przyjedzie albo jak sklep w nocy zdemolują... jak was wszystkich lubię to apeluję - trochę kultury:/ jak bym taką klącą bandę zobaczył to byłbym pewien że dresiarze i omijałbym szerokim łukiem...

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

A imperium co ma do nas? Nawet się u nich nie pojawiamy na tych turniejach więc jaką opinię oni mogą mieć o nas? Nawet niewiem jak wyglądają ich faciaty...:d

Vokal to że ktoś przeklina to odrazu nie świadczy o jego braku kultury osobistej choć fakt czasami trzeba zachować pewien umiar.
A co do barda to ją się nie wypowiadam bo szkoda słów.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Lechu poważnie -- śmiercionośne parówy? :D Nie ma u nas już grubego więc poziom kultury wzrósł o 200% ;)

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Szkoda, że nie widziałeś jak gra z Undeadem w sobotę :D
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Skaven - nie tylko o Grubego mi chodziło;) zresztą nie istotne, jakoś się w klub nie mogłem wpasować i mi zostało:P
Undead - w odniesieniu do widzenia grupy z zewnątrz przez osoby postronne- banda przeklinającej w niewybredny sposób młodzieży nie jest dobrze odbierana;) mi to wisi ale 'na zewnątrz' warto by zachować umiar.
- a kultura w odniesieu do legionu to nie miałem na myśli tylko przeklinania. stare dzieje.
bard jaki jest taki jest, ale na swoim podwórku każdy może wymagać przestrzegania jego zasad... (na szczęście mamy teraz inne sklepy- nikt nas tam nie zaciąga;]) a jak 'klub' smaruje masłem banner sklepu który sponsoruje turniej to jak byś zareagował jako wlaściciel sklepu? nie wiem czy tylko o to poszło bardowi czy o szeroko pojętą kulturę, nie wnikam ale to nie jest do końca tak że nas nie lubią bez powodu... my też bez powodu za nimi nie przepadamy:P bard - eot.

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

W imperium się świetnie gra, baza terenowa, estetyka sklepu dużo lepsza niż MT więc nie wiem w czym komuś przeszkadzają :)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

PiotrekN pisze:W imperium się świetnie gra, baza terenowa, estetyka sklepu dużo lepsza niż MT więc nie wiem w czym komuś przeszkadzają :)

Podobno to my im a nie oni nam przeszkadzają...

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Ja im podziękowałem, gdy org ich turnieju najpierw prosił o sugestie, a gdy i parę innych osób zasugerowało inne godziny, odpisał, że bardziej liczą się opinie bywalców. Człowiek chce im dać zarobić, a Ci sie wypinają
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

jeju, jak dzieci :P to tylko błahostki przecież, dla których nie warto rezygnować z partyjki w naszą ulubioną grę ;)
a i nie jestem wynajętym forumowym obrońcą imperium, po prostu uważam że nikt nie jest idealny i popełnia błędy, ale mimo wszystko lepiej jest sobie zagrać niż fochać się jak kobitki :)

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Jak dzieci :?:
Tego że sklep ma mnie gdzieś błahostką bym nie nazwał. Jak mam zagrać i wrócić do Tarnowa, gdy turniej na 2000+ zaczynał się o 11 30.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Bard to bard - coś na ten temat mógłbym Wam powiedzieć albowiem jestem jedną z osób która współtworzyła tą firmę przez wiele lat. Mają swoją politykę i będą się tego trzymać rękami i nogami.Nie ma w niej miejsca na takie osoby jak z klubu Legion i to się nie zmieni. Ja bym ich olał i tyle. Co do Imperium to też jest to specyficzne środowisko.Ale też bym ich olał bo są na zadupiu a wybór mają minimalny więc gracze raczej tam nie jeżdżą bo nie ma po co....

Ja to widzę tak: Legion musi się otworzyć - musi stać się jasne że nie jesteście Kukluks klanem tylko zorganizowaną grupą przyjaciół którzy lubią pograć ,zabawić się , pożyczyć sobie figurki no i mają gdzie zagrać . Powiedzcie tu ,na tym forum co trzeba zrobić żeby zostać członkiem klubu bo np dla mnie to nie jest jasne. Fajnie by było ,żeby przynajmniej raz na jakiś czas (raz w tygodniu) klub się gdzieś spotykał i można było pograć.Proponuje skupić się na współpracy z jakimś sklepem i zorganizować tam wieczorki klubowe. Myślę ,że jeśli zaczęłoby to funkcjonować to ilość ludzi wokół klubu zaczęła by się zwiększać. Ja wiem ,że to się tak łatwo mówi a jak przychodzi co do czego to nie ma komu tego zrobić. Dlatego ze swojej strony mogę zadeklarować pomoc oraz wsparcie finansowe dla tego pomysłu.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

ODPOWIEDZ