Ork Pirat

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

piszesz zeby nie obrazac squigow a sam mowisz ze jest beznadziejny ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kerim pisze:
Roman Lord of the Druchii pisze:nie obrażajcie squigów.

póki co beznadziejna
:lol: :lol: :lol:
ten facet mnie nie lubi :lol: :lol: :lol:

ale pocieszny jest, niech pisze :lol:
On wszystkich nie lubi - a samego siebie chyba najbardziej ;) Chyba sie nie przejales?? Btw. wez Kerim zrob cala ta papuge , bo naprawde nie wiem co to jest teraz ;)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2007, o 21:38 przez Ziemko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Mi też się nie podoba, ale poczekam na efekt końcowy. Natomiast jakbyś chciał mieć zabawną papugę, to mógłbyś wyrzeźbić małego squiga z piórami i zrobić z gs-u dziób, ale tak, żeby wyglądał na zaczepiony na gumce, albo przywiązany (najlepiej, żeby to był taki dziób z papieru jak na bal przebierańców, taki dookoła paszczy). Taka "papuga na siłę" bo w jaki inny sposób ork mógłby mieć ptaka jako zwierzaka. Inna opcja to zwyczajna papuga, ale z łańcuchem na nodze. To trudne, ale cóż... A najprostszy plan to może być zwykła papuga siedząca na haku, ale musiałbyś usunąć te dziwaczne kolce (jupi:D) a mimo tego hak nie wyglądałby typowo, bo siedziałaby na nim papuga. No tak, ale pewnie już na to wszystko za późno :) Pistolet jest ok.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

ja jestem absolutnie za pomyslem papugo-squiga. Jesli Kerimie wymyslisz fajna mutacje to masz moj glos w playmini ;)

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Przecież to jest sama głowa i jak na samą głowę wygląda IMO b.dobrze.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

cytujac pinokia "nuuudzne to i glupieeee" :D
ja mysle ze moglbys zrobic zwyczajan papuge ktora prubuje uciec ale neimoze bo na lancuchu jest. o! i moze roman- narcyz by to pochwalił? :D

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Hm, nie bardzo wiem, co wam się w tej GŁOWIE papuziej nie podoba. Wygląda bardzo w porządku; trudno by sama głowa robiła za korpus, łapki, skrzydła i ogon ;)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Izo pisze:mógłbyś wyrzeźbić małego squiga z piórami i zrobić z gs-u dziób, ale tak, żeby wyglądał na zaczepiony na gumce, albo przywiązany
psiakrew, dobry pomysł, ale tę sztukę skończyć muszę, by przerwać passę figurek zrobionych na 80%,

jest to rzeczywiście tylko łeb, ale ciało i ogon mają być maluśkie, uwaliłem dolną połowę dzioba - idzie niżej, zrobiłem jęzor i kilka piór do okoła oczu i na czubku. Lapy mają być duże, ale łapy się robi na figsie.

a jeszcze mógł by mieć snotlinga robiącego za papugę.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Faktycznie dałby radę, a jeszcze lepiej mały obrażony goblinek ze skrzyżowanymi rękami, przebrany za papugę :D Siędzący odwrócony do niego plecami na ramieniu :D

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Izo pisze:
Faktycznie dałby radę, a jeszcze lepiej mały obrażony goblinek ze skrzyżowanymi rękami, przebrany za papugę :D Siędzący odwrócony do niego plecami na ramieniu :D
Już jest taki gnoblar, na figurce maneatera - kapitana haka :D

Pomysł ze squigiem bardziej chyba pasuje do orczych klimatów, choć i sama papuga byłaby naprawdę w porządku :)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

ork spoko
ale papauga hmm nie wyglada na papuge tylko na jakiegos gnoblara w piurach czy cos

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Mate pisze:
Izo pisze:

Pomysł ze squigiem bardziej chyba pasuje do orczych klimatów, choć i sama papuga byłaby naprawdę w porządku :)
Ach nie wiem kto to wykorzystał, ale cóż... pomysł updał :) Obstaję więc przy squigu z doczepionym dziobem - problem jest gdzie typa umieścić? No ale to tylko sugestia reszta należy do "tfurcy" :D

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Izo pisze:
Mate pisze:
Izo pisze: Faktycznie dałby radę, a jeszcze lepiej mały obrażony goblinek ze skrzyżowanymi rękami, przebrany za papugę :D Siędzący odwrócony do niego plecami na ramieniu :D

Ach nie wiem kto to wykorzystał, ale cóż... pomysł updał :) Obstaję więc przy squigu z doczepionym dziobem - problem jest gdzie typa umieścić? No ale to tylko sugestia reszta należy do "tfurcy" :D
Kto wykorzystał? To jest oficjalna figurka GW :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

tia, albo niech tu nie wisi, albo wręcz przeciwnie - wrzucać wszystkie piraty co kto ma (gwara mazurska)
a ja z nich skorzystam :)

Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

fajny ten gnoblar papuga :D

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

naprawde swietny ogr tez mi sie 'papuga' podoba ]:-p

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Squig parrot :) był kiedyś w White Dwarfie 300 przy okazji kampanii Bugmans Lament jego dumnym właścicielem był Kap'n Skabend - gobliński kapitan piratów :) . Niewiemm czy sie na tym bazowałeś ale wyszła ci bardzo fajnie :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Siasku - pirat jest u Faberów

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

super. jutro go odbiore ;) gora po jutrze :P

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

pirat jest juz w domu. kasia oczywiscie dala mi najpierw cos z mail ordera i sie musaielm wracac (a zdazylem jzu tamwajem 2 przystanki przjechac) kobiety... juz Ci chyba gdzies pisałem, ze sporo neidorobek na krawedziach ktorycha n fotkach neiwidac. tzn. chodzi mi o slabo wygladzne czesci. i musaielm sie z ta reka paprac green suffem zeby to ladnie wygladało, a ze ja z green stuffem malo mam wspolnego to to wyszlo raczej srednio. jakos w weekend biore sie za malowanie.

Płaszcz- Czarny
srodek plaszcza- czerwony
te takie wywyjki na rekawach- czerwone
kamizelka pewnie jakas pomaranczowa, lub filotowa
buty brazowo czarne
tylko niemam pomyslu na spodnie. jakies sugestie?

aha, i mam go w nnmie robic czy w metalichach?
potem on ma stac u fabera na wystawie czy chesz go dla siebie? ;) (tak juz z ciekawosci) :)

ODPOWIEDZ