dipping

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Widziałem dwóch tancerzy Pingusa, zdipowanych. Dają radę, chociaż bejca mogłaby być ciemniejsza. Ale ogólnie tylko ich psiknąć matowym i będzie git :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Ten dąb sie wydaje strasznie jasny... A testowal ktos moze inne kolory z palety Sadolina: tikowy, drzewo wiśniowe, heban, kukurydza, mahoń, oliwka, orzech włoski ?
Te tez wydaje sie obiecujace. Genealnie zamierzam dippowac swoich orkow. Jezeli ktos chce wspolnie poeksperymentowac z bejcami, to jestem otwarty na wspolprace. Zeby troche oszczedzic na kasie, moge kupic na przyklad 3 kolory, ktos inny kupilby 3 inne i poprobowalibysmy, jak to wyglada.

Ktos chetny?
Obrazek

Awatar użytkownika
grabarian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grabarian »

mahoń bardzo polecam jest fajny nie za ciemny ale też nie za jasny wygląda super na czerwonym, a także na jaśniejszych brązach terracota tausept ochre. mogę spróbować zrobić fotki.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Ja dziś z Przemkiem Szulcem odwiedzłem Castorame... znaleźliśmy połke z lakierobejcą SADOLIN i okazało się, że na próbkach jest i Dąb Jasny i Dąb Średni.... oraz mnóstwo innych kolorów... natomiast puszki był wszystie.. nie było tylko oczywiście Dębu Średniego.. ani w malch puszkach ani w dużych ;/ (dziwne bo na stronach nternetowych w sklepach tez nie ma Dębu Średniego.. wycofali czy co?). Dąb Jasny wydał się nam za jasny. Zakupilśmy dwa kolorki: Orzech Włoski i coś na P :P (Przemo wzioł puszki więc nie pamietam nazwy - ale kolor czarno/brazowy).

Kupilismy małe puszki. Cena 11zł, Duże kosztowały coś koło 30zł.

Jutro z rana przed robotą Przema będziemy testowali :) Postaramy sie zrobić fotki .. przed i po :)

Trzymajcie kciuki :P
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, o 00:46 przez Szmajson, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
grabarian

pewnie palisander. to będzie cholernie ciemne. ja zdipowałem kolejną figurkę kilka godzin temu i technika coraz bardziej zaczyna mi się podobać. doszedłem też do wniosku, że purity seal to za mało żeby zmatowić (bo sadolin sie świeci jak psu jajca co nie za fajenie wpływa na wygląd figsa) ale odnalazłem buteleczke z matowym verniksem vallejo i musze przyznać że czyni cuda.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

To czekamy na relacje i fotki z Waszych prob, chlopaki. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
grabarian

może zostawie figurke u fabera to sie juz nie bede pieprzył ze zdjęciami bo nie za bardzo mam je teraz jak zrobić.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

grabarian pisze:może zostawie figurke u fabera to sie juz nie bede pieprzył ze zdjęciami bo nie za bardzo mam je teraz jak zrobić.
niektorzy maja dosc daleko do Faberow (i nie mowie o sobie :mrgreen: )
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Szaman pisze:
grabarian pisze:może zostawie figurke u fabera to sie juz nie bede pieprzył ze zdjęciami bo nie za bardzo mam je teraz jak zrobić.
niektorzy maja dosc daleko do Faberow (i nie mowie o sobie :mrgreen: )
Dokładnie. Fajnie by było jak by fotki trafiły na forum.

Serwus.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Własnie z Przemem Dipujemy :P Rewelacja na bałtyku!!! Niedlugo fotki :) Goblin wyszedl zajebiście. Szkilety średnio ale przez nasz błąd (bejca za gesta, rozcienczylismy rozcienczalnikiem i dopiero zrobiła się git). Zaraz do kąpieli trafi 2x skaven i kon bretoński.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, o 14:57 przez Szmajson, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
grabarian

Dobra postaram sie ze zdjeciami coś wykręcić, póki co mój gwardzista w gablotce Pmotma koło mojego czerwonego sierżanta do blood angeli bejcowany sadolinem mahoń.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Fotki wrzuci jednak jutro Przemo (ja jade na turnej do Zielonej). Poczekamy, aż figsy wyschną i pociśnięte zostaną matowym lakierem.

Cala technika polega do dobieraniu odpowiedniej barwy bejc do odpowiednich kolorów. Używaliśmy Orzecha Włosikiego i stwierdziliśmy że ze najlepsze kolory do tej bejcy to scorpion green i blood red.

Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

bless pisze:Ten dąb sie wydaje strasznie jasny... A testowal ktos moze inne kolory z palety Sadolina: tikowy, drzewo wiśniowe, heban, kukurydza, mahoń, oliwka, orzech włoski ?
Te tez wydaje sie obiecujace. Genealnie zamierzam dippowac swoich orkow. Jezeli ktos chce wspolnie poeksperymentowac z bejcami, to jestem otwarty na wspolprace. Zeby troche oszczedzic na kasie, moge kupic na przyklad 3 kolory, ktos inny kupilby 3 inne i poprobowalibysmy, jak to wyglada.

Ktos chetny?
No to ja się chyba piszę.
Krasnoludy chcę zrobić.

Od jakiegoś czasu mi to kiełkuje w głowie, ale chyba się zdecyduję w końcu.

Wszedłem na stronę FAP, zobaczyłem zrobione Dark Shade'em Krasnoludy i mi opadła szczęka.

Ja się chyba piszę na kolor Palisander, ciemny jak Dark Shade.
Ew. Tikowy lub orzech włoski.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Chopaki, a jakim rozpuszczalnikiem rozpuszczaliście sadolin?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zwykla terpentyna pewnie :)

Awatar użytkownika
grabarian

Kerim pisze:Chopaki, a jakim rozpuszczalnikiem rozpuszczaliście sadolin?
niczym. jak dla mnie sadolin jest odpowiednio rozcieńczony z bazy. tam gdzie nie chce sie dobrze strzepać :P to zbierałem pędzelkiem wpadnij do fabera i zobacz w gablotce gwardzistę wyszedł całkiem ok bez rozcieńczania. :D

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

grabarian pisze: niczym.
Dokładnie.
jak dla mnie sadolin jest odpowiednio rozcieńczony z bazy.
Zgadzam się.
tam gdzie nie chce sie dobrze strzepać :P
Trzeba mieć "fach w ręku" :P ;)
to zbierałem pędzelkiem
Pędzelki się niszczą, ja używam zwykłego papieru toaletowego.
wpadnij do fabera i zobacz w gablotce gwardzistę wyszedł całkiem ok bez rozcieńczania. :D
Dla mnie trochę za ciemny ale to wina tego, że był robiony na czarnym podkładzie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

grabarian pisze:
niczym. jak dla mnie sadolin jest odpowiednio rozcieńczony z bazy. tam gdzie nie chce sie dobrze strzepać :P to zbierałem pędzelkiem wpadnij do fabera i zobacz w gablotce gwardzistę wyszedł całkiem ok bez rozcieńczania. :D
a na pedzelku czym niby rozpuszczales? wyrzucales go ot tak? Oo

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Shino pisze:
grabarian pisze:
a na pedzelku czym niby rozpuszczales? wyrzucales go ot tak? Oo
To jest taka malutka kropelka, nie musiał od razu wyrzucać, ale powinien skąpać pędzel w terpentynie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
grabarian

robiłem to jakimś starym syfiastym pędzlem. teraz troche zesztywniał ale do zbierania bejcy nadal sie nadaje.

ODPOWIEDZ