Włócznia Myrmidii

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Re: Włócznia Myrmidii

Post autor: Piotr »

PiotrB pisze: A ty przepraszam kto ? - bo w rankingu ligowym to Cię nie znalazłem ...za to mnie tam znajdziesz bez kłopotu .
Co Ty tak wszystkich tyrasz tym rankingiem ligowym? Przez Ciebie zacząłem tam ostatnio nerwowo zaglądać... :D

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

kubencjusz pisze:Może starczy tego przepychania się kto ile pkt na masterach ustukał, bo ta walka kogutów nic nie wnosi do rozpy Barbary ?
Ale nabija strony tematu. Kacper likes.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

zaglądaj zaglądaj - TO TWÓJ ostatni sezon z dyplomem za Imperium :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

swieta_barbara pisze:Chetnie wyrzuce tych kusznikow, tak wstawilem, chcialem miec miejsce dla maga jakies w miare rozsadne - rownie dobrze moze to byc 30 halabard, te same punkty. Tez nic nie zrobia.
Zamiast 5 kawalerii mam 3x3 demiski, wiecej ran, niewiele wiecej punktow, znacznie wiekszy wypierd. 5 kawalerii IMO nie sa uniwersalne - sa slabe. Kilka razy testowalem, gina od byle czego. Poza tym, jak wstawie wiecej kawalerii, moge miec problemy z manewrowoscia, tyle oddzialow zajmuje mnostwo miejsca.
Piątki kawy są świetne, trzeba je tylko oswoić. Niszczą wrogie fasty, skautów, skirmish i lataczy, potrafią dobić +2 do cr szażą z boku a czasami nieoczekiwanie ubiją hydrę czy lorda Chaosu... :) Demiśki oczywiście też to potrafią ale nie są corem. Są za to jedynym naprawdę mocnym oddziałem do walki, jaki masz. Tylko nie w trójkach, ale o tym już było.
A halabardy są teraz faktycznie słabe.
swieta_barbara pisze:Mam 2 - ile wedlug Ciebie jest potrzebnych?

Papy nie licz, jest za mało mobilny. Dwóch jest ok, o ile są na pegazach. Ja mam w rozpisce 4 (dwaj pegaziści, papa i bsb) ale nikogo nie namawiam do takiego rozwiązania. Ja leczę w ten sposób moje traumy po grach z wampirami...
swieta_barbara pisze:Lustereczko na papie nie rozwiazuje problemu. Wlasciwie dobrze dziala to tylko przeciw nastepujacym herosom: doombullowi, lordowi bretonskiemu, oldbloodowi (gdy jezdzi solo) i lordowi chaosu.
Lord orkowy, beastmenski, krasiowy zawsze ma obstawe innych kolesi, ktorzy moga wziac challenge za niego, w czasie gdy on wyrzyna oddzial, a ze szczurami wcale nie chce sie zamieniac. Natomiast POK na pedziu dalej takiego goscia zabija, smoki wszystkie tak samo, wampir zabojca tak samo.
W imperium ogolnie nie ma zbyt wielu odpowiedzi na mocnych herosow. Jak Ty sobie radzisz z tymi gostkami, bo ja szczerze mowiac zadnego rozsadnego rozwiazania nie widze.
Juz wole wystawic wiecej oddzialow, zeby w czasie, kiedy Ci wymiatacze beda na mnie polowac, ja bede napierdzielal wrogie oddzialy.
Podałeś całkiem sporą listę herosów, z którymi papa sobie radzi. Dalsza trójka też dostaje wciry a ich obstawa wcale nie ma tak łatwo z wyżynaniem (o ile mówimy o KO IC, w któych jest jeszcze bsb). POK faktycznie go zabija ale on jest wynaturzeniem i błędem systemu. Smoki mają dostawać z armat. A wampir zabójca to osobna historia. Warta wspomnienia. Wystawiasz do walki z nim naszego papcię za niecałe 200 pkt. Papcio ma pod górkę, wiadomo. Ale wciąż ma całkiem spore szanse strzygę zarąbać. A jak mu się uda, to jest po grze. Idę w ciemno na taki hazard.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

PiotrB pisze:zaglądaj zaglądaj - TO TWÓJ ostatni sezon z dyplomem za Imperium :mrgreen:
Jak w tym sezonie mnie nie przeskoczysz, to drugiej szansy nie będzie. Zagrałem na razie tylko 4 turnieje, więc masz łatwo. Ale uważaj - mały Adaś ma już 5 miesięcy, nie za długo będzie mnie zatrzymywał w domu w takim stopniu, jak teraz... :mrgreen:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

PiotrB pisze:

A ty przepraszam kto ? - bo w rankingu ligowym to Cię nie znalazłem ...za to mnie tam znajdziesz bez kłopotu .

To ten ranking gdzie ja jestem 13ty a Kudłaty 14ty? To imo jest to bardzo słaby ranking ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Piotr pisze:mały Adaś ma już 5 miesięcy, nie za długo będzie mnie zatrzymywał w domu w takim stopniu, jak teraz... :mrgreen:
A potem to synek będzie przeganiał tatkę w rankingach :D
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Oby! :)

Ja grałem Papą z lusterkiem i wardem na DMP. Nie powiem dawało to pewną stabilizacje...
5 kawy rzeczywiście nie ogarniam :( .Czasem wydają mi się być super - a czasem służą za ordynarnie drogą odginaczkę. Dlatego wróciłem do halabard...
Teraz wyliczyłem sobie ,że grandmaster z runfangiem i bsb z triksterem są w stanie zamordować wampira ...muszę go potestować - jest niewiele droższy od Papy full wypas...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Lazur pisze:
Piotr pisze:mały Adaś ma już 5 miesięcy, nie za długo będzie mnie zatrzymywał w domu w takim stopniu, jak teraz... :mrgreen:
A potem to synek będzie przeganiał tatkę w rankingach :D
Szybciej niż myślisz - starszy z moich chłopaków ma 7 lat. I już wpada w nerdyzm, na razie Starwarsowy.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

PiotrB pisze:demisie mają takie podstawki ,że jak dostawisz pierwszą 3 kę (maksymalizujac) to dostawiając drugą 3 kę styka się tylko 1 - kiedyś to mierzyłem... ale sprawdzę jutro jeszcze raz :)
Jeśli dobrze pamiętam RB to jak masz 2 szarże które dochodzą to starasz się zrównać liczbę modeli z obu oddziałów które walczą (oczywiście pamiętając o maksymalizacji ogólnej liczby modeli w walce). Choć jak tak teraz o tym myślę to jestem pewien tylko na 70% ze coś takiego gdzieś widziałem. Natomiast już na 90% jak szarżują 2x3 demi na hordę to walczy ich w sumie 6.
Piotr pisze:
PiotrB pisze:zaglądaj zaglądaj - TO TWÓJ ostatni sezon z dyplomem za Imperium :mrgreen:
Jak w tym sezonie mnie nie przeskoczysz, to drugiej szansy nie będzie.
Już przeskoczył :D
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

demisie mają takie podstawki ,że jak dostawisz pierwszą 3 kę (maksymalizujac) to dostawiając drugą 3 kę styka się tylko 1 - kiedyś to mierzyłem... ale sprawdzę jutro jeszcze raz :)
widze ze gramy w innego warhammera.

wracajac do tematu, jesli chodzi o modele ktore niszczy empire to pewnie musi byc w chuj meczace, ja grajac WE nie mam takich problemow doputy nie jest to smok. Aczkolwiek wydaje mi sie ze to co Barbara powiedzial moze zadzialac, niech ci kolesie morduja co moga, skupmy sie na tym aby moje wojsko robilo to jeszcze szybciej z reszta armii przeciwnika.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Tutajec pisze:
demisie mają takie podstawki ,że jak dostawisz pierwszą 3 kę (maksymalizujac) to dostawiając drugą 3 kę styka się tylko 1 - kiedyś to mierzyłem... ale sprawdzę jutro jeszcze raz :)
widze ze gramy w innego warhammera.
Tutajcowi chodzi o to, że jak masz dwa oddziały szarzujace na jeden unit, to wtedy maksymalizaujesz oba możliwe żeby po równo modeli się stykało Piotrze (jak to juz napisałem to możesz postowac jak Cie ludzie walowali cały żywot ^^)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

człowiek całe ,życie się uczy - nie QC - mistrzu ? :mrgreen:
Tak czy inaczej istnieje ryzyko ,że po prostu jeden oddział nie dojedzie biorąc pod uwagę losowość szarż i wtedy sami prokurujemy sobie problemy...
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jeden oddzial tez moze nie dojechac i tez moze byc z tego problem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

bless pisze: General of the Empire @ 204.0 Pts
General; Barding; Great Weapon; Full Plate Armor; Warhorse
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
Crown of Command [35.0]
Warhorse @ [0.0] Pts
Captain of the Empire @ 159.0 Pts
Barding; Full Plate Armor; Shield; Battle Standard; Warhorse
Obsidian Lodestone [45.0]
Warrior Bane [5.0]
Warhorse @ [0.0] Pts
Battle Wizard Lord of the Celestial Order @ 270.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Heaven
Talisman of Preservation [45.0]
Dispel Scroll [25.0]
Captain of the Empire @ 131.0 Pts
Full Plate Armor; Imperial Pegasus
Charmed Shield [5.0]
Sword of Striking [15.0]
Imperial Pegasus @ [45.0] Pts
Captain of the Empire @ 131.0 Pts
Full Plate Armor; Imperial Pegasus
Enchanted Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Biting Blade [10.0]
Imperial Pegasus @ [45.0] Pts
13 Knights of the Inner Circle @ 370.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; FCG
Standard of Discipline [15.0]
5 Knightly Orders @ 120.0 Pts
Musician;
3x 3 Demigryph Knights @ 184.0 Pts
Musician;
2x Great Cannon @ 120.0 Pts
28 Spearmen @ 170.0 Pts
FCG
Steam Tank @ 250.0 Pts
Bless fajna rozpa choć te 9demigryfów rozbił bym już na 6+3+3 i wywalił tym samym jednego kowboja ;)
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Lataczy bym nie wywalal. Juz predzej czołg. Po ewentualnym dopakowaniu demisiów zostałyby nawet punkty na jeszcze jakis bajer. To jednak tylko taka luzna propozycja, bo specem od EMP nie jestem (ale moze to czasem i lepiej, bo przynajmniej nie ma przyzwyczajen i mozna na temat spojrzec swiezym okiem).
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Szymon pisze:
bless pisze: ...te 9demigryfów rozbił bym już na 6+3+3...
Jezus :mrgreen:

poproszę o podobną zmianę w mojej rozpie :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Poedytuj to Laik bo odbierasz Szymonowi jego genialny pomysł

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Laik pisze:
Szymon pisze:
bless pisze: ...te 9demigryfów rozbił bym już na 6+3+3...
Jezus :mrgreen:

poproszę o podobną zmianę w mojej rozpie :wink:
Jak potrafi też rozbijać tak flaszki, to jest ustawiony do końca życia :mrgreen:

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Ale lamusy z was wywalasz to i owo i masz #-o
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

ODPOWIEDZ