Ciupagą w łeb VANAHEIM 27.10.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Caledor19
Oszukista

Re: Ciupagą w łeb VANAHEIM 27.10.2012

Post autor: Caledor19 »

To banujmy jeszcze polaczenie bonus z haricanu na dymigryfach bo teraz z tafem 4 sa przegiete! a co! :mrgreen: :mrgreen:
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

HE white lionów i banner +d3 pd, a WE łuki, zaś EMP limit jednostek z sv1+ max 5 :mrgreen:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

proponuje
bez wardow, regenek
max armor 5+
max 1 oddzial z sila wieksza niz 3
:)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Syraf pisze: max 1 oddzial z sila wieksza niz 3
i ogry wystawią same gnoblary :D
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Sevi pisze:
Syraf pisze: max 1 oddzial z sila wieksza niz 3
i ogry wystawią same gnoblary :D
A po co im cos wiecej ?? :D

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Faktem jest, że Chalice jest b.mocnym itemem, co prawda nie przetestowanym u nas w warunkach mniejszych punktów turniejowych - stąd te obawy. Dlatego widzę 3 wyjścia:
1. absolutny ban
2. delikatne obostrzenie np: "Jeżeli ChD posiadają Chalice of D&D w rozpisce, to nie mogą mieć używać innych arcanów"
3. zostawić jak jest, i ew. przyciąć na kolejnych turniejach.

Ponad to informuję, że następny turniej z serii o Ciupagę Taala prawdopodobnie odbędzie sie 24 XI - czyli tydzien po Majsterze w Babicach.
xYz

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

W tej grze jest wiele mocnych itemów, na masterze też będziecie płakać, że to dopuścili? Tak samo nie wiem czemu K'daai jest liczony jako maszyna skoro nie strzela itp. Tu już nawet nie chodzi o to że gram tą armią (bo na 90% zagram wochem) tylko o ogólną zasadę ciąć i hejtować chd gdzie się tylko da - było to nawet pokazane na turnieju "unlimited" gdzie K'daai był 0-1 #-o

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Ludzie przestaną grać CHD i nie będzie problemu :)

Kiedy zagrasz TK na turnieju? Czy może nie lubisz być sponsorem?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Caledor19 pisze:To banujmy jeszcze polaczenie bonus z haricanu na dymigryfach bo teraz z tafem 4 sa przegiete! a co! :mrgreen: :mrgreen:
Bez urazy ale głupszego tekstu to dawno nie słyszałem...
Xier pisze:HE white lionów i banner +d3 pd, a WE łuki, zaś EMP limit jednostek z sv1+ max 5 :mrgreen:
no może ten jest równie głupi ...
Syraf pisze:proponuje
bez wardow, regenek
max armor 5+
max 1 oddzial z sila wieksza niz 3
a ten pobija dwa wcześniejsze głupotą :mrgreen:

Jeśli jakiś przedmiot został praktycznie zbanowany na Euro to jest on kurewsko mocny i koniec gadania ... to nie ma nic wspólnego z hejtem ale z matematyką...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

PSz pisze:Ludzie przestaną grać CHD i nie będzie problemu :)

Kiedy zagrasz TK na turnieju? Czy może nie lubisz być sponsorem?
Argument o tyle nie trafiony, że na ostatnim 1600 w Vanaheim Morholt zajął czwarte miejsce grając TK, pamiętasz może o ile punktów go wyprzedziłeś?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

fakt ChD są okropne i w ogóle nie przystają do obecnych trendów GW, gdzie zaczynają robić naprawde zbalansowane i sensowne podręczniki (mam nadzieje, że WoCh i HE będą utrzymane w tej tendencji) ale trudno, są dopuszczone trzeba przełknąć ślinę tak jak przełykało się ją przez całe 7edycyjne VC z recastem i popychaczką... czy jak gracze DE (szanowny ukłon ku tej garstce), którzy cisneli na 6edycyjnym booku. Pendant jest o wiele gorszy niz chalice... i również na zwykłym BSBku na pegazie.

@ Xier,
Co do tego, że Kadaj zajmuje slota maszyny to chyba jest to oczywiste z jasnego powodu, nie trzeba tu wiele pisać. Chyba sam to rozumiesz.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

zagrajcie sobie z Shino i jego TK :) lol..zobaczycie co to znaczy słaba armia ...

Chd należy przycinać i pedant nie jest porównywalnym przedmiotem do kielicha bo na pedanta są sposoby a na kielich nikt nie ma odpowiedzi...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Jak to nie ma sposobu na kielich? Taki sam jak na pedanta zatłuc... Powinny być 2 formaty turniejów 1 unlimited i 1 z ograniczeniami dla każdej armii czyli Euro, bo gadanie że to jest mocne i moja armia nie ma na to kontry więc ban jest słabe... A z resztą i tak mnie nikt nie słucha jak zawsze więc EoT z mojej strony ...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Bo czasem zdarzy Ci się wrzucić wałka i to pewnie dlatego :P
F.N.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

PiotrB pisze:
Chd należy przycinać i pedant nie jest porównywalnym przedmiotem do kielicha bo na pedanta są sposoby a na kielich nikt nie ma odpowiedzi...
Moje zdanie jest takie samo.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Kosa pisze:Bo czasem zdarzy Ci się wrzucić wałka i to pewnie dlatego :P
Wałków już długo nie puszczałem, co więcej to ludzie mnie wałują wmawiając mi że coś inaczej działa, a ja nie znam zasad swojej armii, pokazywałem tekst to też inaczej interpretowali. Trudno będę grał tak jak inni, nie przyjemnie, każdą zasadę pokaż w booku itp

Wracając do Kielich vs Pedant - do pedanta się już ludzie przyzwyczaili do kielicha nie i się nie przyzwyczaicie, na masterach macie gówno do gadania to akceptujecie i nie wierzycie że tak to działa - tak to wygląda..

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Nie wiem czemu się tak atakujecie wzajemnie :)
Xier, nie wyjeżdzaj tez z tymi masterami bo z tego co mi wiadomo nie jeżdzisz na nie w przeciwieństwa do Piotrka.
F.N.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Co z tego że nie jeżdżę? Kij że są inne tematy z turniejami a tylko w Krk się banuje chd bo ktoś tak chce. Ja jestem za tym by zbanować Imperium gdyż WE nie mają żadnej odpowiedzi na całą armie z sv1+ ... Dobra myślę że nie ma sensu kontynuować tematu chd są ble Xier jest ble itd

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

http://www.youtube.com/watch?v=b1cz8IasV4w

A tak na poważnie - zastanawiam się czemu organizatorzy turniejów w Krakowie dopuszczają ChD na swoich turniejach, skoro później wychodzą problemy typu "nie wiemy jak działa ten przedmiot".
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, o 17:44 przez panterq, łącznie zmieniany 1 raz.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Xier, ziółka zaparz, naprawdę pomagają ;)
<no offence> i bez spin już
F.N.

ODPOWIEDZ