Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała
-
- Falubaz
Re: Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała
Się wypowiedział te co gra tak dużo na ETC
. Poza tym od moich sugestii do ograniczeń euro jeszcze daleka droga. Jeśli tego nie widzisz to spójrz jeszcze raz. Jeśli nie wiesz po co ograniczać strzelanie czy ilość salamander to ogarnij co to robi z przeciwnikiem (bez udziału gracza). Btw jeśli uważasz że pegazy są przegięte to chyba musisz zapoznać się z innymi "przęgiętymi" oddziałami w tej grze. Tyle.

ależ bym przyjechał... niestety muszę wybrać między masterem a tym turniejem...;/
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Suchy marudzisz:))
W sumie trochę chore chd wchodzą;p
W sumie trochę chore chd wchodzą;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
on tak ostatnio cały czas marudzi
...Ciekawe co ma na myśli pisząc "nowe przegięte oddziały" ...hmmm
Open to open..jakieś kosmetyczne zmiany powinny być żeby po stole 40 elektryków nie latało i tyle... jak uważasz że salki są przegięte to pożycz lizaki i wygraj turniej...

Open to open..jakieś kosmetyczne zmiany powinny być żeby po stole 40 elektryków nie latało i tyle... jak uważasz że salki są przegięte to pożycz lizaki i wygraj turniej...
a to ciągle nie wszystko...
Wchodzi turbo defens i turbo ofens... oba cholernie mocne... ale chyba bym właśnie defensem grał:)
Magia w obu przypadkach morduje

Wchodzi turbo defens i turbo ofens... oba cholernie mocne... ale chyba bym właśnie defensem grał:)
Magia w obu przypadkach morduje
-
- Falubaz
PiotrzeB czytaj uważnie -> Nie "nowe" przegięte oddziały a "inne przegięte oddziały". To że jeszcze nie widziałeś dobrze złożonej rozpy lizzaków która kierowcy prawie nie wymaga, nie znaczy że ona nie istnieje. Widzę że Szaitis łapię mniej więcej o co mi chodzi. Takich potworków jest więcej, dlatego chociaż ograniczenie tych najbardziej oczywistych wprowadzi większy balans.
A gdzie reszta ludzi z Pszczyny? Buracka już totalnie pochłonęło życie?!RedScorpion pisze:Wymyślcie coś swojego, ME jako jedyna alternatywa robi się już trochę nudny.
Będą jeszcze 2 osoby z Pszczyny:
Belial-COD
Nathan81-SK

mając helenki nie masz kadaia coś za coś:)... ja będę grał Chd albowiem Silesian udowodnił mi że na gry open moje szanowne imperium się nie nadaje...
Co do lizaków to i na euro są mocne... jednak ja nie widziałem ,żeby je ktoś przycinał na openach...to jest dużo takich rzeczy które gną system...
Niestety Such twoja bretka się nie nadaje na ten format jak i moje imperium ale chętne pożyczę Ci DE tak jak kiedyś chciałeś:)...Zdrówko!
Co do lizaków to i na euro są mocne... jednak ja nie widziałem ,żeby je ktoś przycinał na openach...to jest dużo takich rzeczy które gną system...
Niestety Such twoja bretka się nie nadaje na ten format jak i moje imperium ale chętne pożyczę Ci DE tak jak kiedyś chciałeś:)...Zdrówko!
-
- Falubaz
Nie o to chodzi
Nie do końca rozumiem po prostu ograniczanie jakiejś części kombosu a pozostawianie innych nietkniętych.

akurat już zupełnie szczerze... nieszarżowalne lizaki, z kontrą i silną magią to zagięcie systemu... nawet na te punkty... są na to pewne kontry... no ale nie jest łatwo...
Takie defensywne COD nie potrzebuje w ogóle Kdaiia i to jest w nim najlepsze:) Zresztą paradoksalnie to trochę za małe pkt na kdaiia... np w WOC jest dla mnie freefragiem... a jak zginie to w 1500 krasnali już nie za bardzo co ma mnie powstrzymać:)
Takie defensywne COD nie potrzebuje w ogóle Kdaiia i to jest w nim najlepsze:) Zresztą paradoksalnie to trochę za małe pkt na kdaiia... np w WOC jest dla mnie freefragiem... a jak zginie to w 1500 krasnali już nie za bardzo co ma mnie powstrzymać:)
Nie marudź, grasz w tego battla i tak raz na pół roku - zrób wyjątek i zagraj 2 razyDurin pisze:ależ bym przyjechał... niestety muszę wybrać między masterem a tym turniejem...;/

I tak już jest lepiej, Silesian to była całkowita wolna amerykanka - nie zapominaj że masz teraz mega przegięte eteryki - bierz green knighta i wpadajBretonnian pisze:Nie do końca rozumiem po prostu ograniczanie jakiejś części kombosu a pozostawianie innych nietkniętych.

Wierz mi... Chcialbym wiecej ale mi sie pokomplikowaly sprawy:/ na razie mam w planach wro i bilaticon;) no i maluje juggery;p
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
- RedScorpion
- Falubaz
Szczur, Burack i Nayan już są wpisani, forum działa tylko pod nowym adresem pośle ci PW.Szaitis pisze: A gdzie reszta ludzi z Pszczyny? Buracka już totalnie pochłonęło życie?!Nie ma już Waszego forum, więc ciężko Was bardziej bezpośrednio zaprosić - ale przecież macie jeszcze chłopaków z Mordoru - Asterix, Lesik. Wyciągnijcie ich!
Też jestem przeciwny większym ograniczeniom.
Ja uważam ze takie ograniczenia mogą zostać - będzie trudno z lizz i Chd ale cóż wszystkiego nie da się zrobić. Najwyżej wygra Durin albo Golonka ; ) a eteryki sa ograniczone
Ale jakbyscie zrobili max 2 salamandry, zblokowali banheada z deathem ograniczyli strzelanie na 12+ cali do 40 modeli (cos ala wrocław)
i maszyny do trzech a w chd zbanowali kielich dla duzego maga byłoby super
Ale jakbyscie zrobili max 2 salamandry, zblokowali banheada z deathem ograniczyli strzelanie na 12+ cali do 40 modeli (cos ala wrocław)
i maszyny do trzech a w chd zbanowali kielich dla duzego maga byłoby super
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- RedScorpion
- Falubaz
i co jeszcze...
to może w ogóle zagrajmy tylko na jednostkach core maksimum 20 na oddział z zupełnym zakazem strzelania czymkolwiek
Ludzie dajcie spokój. Ktoś na BP miał fajny podpis
"Nie popieram ograniczeń, Warhammer powinien pozostać Warhammerem a najlepsi powinni umieć wygrać w każdych warunkach" - jakoś tak to było. Jeśli dalej tak pójdzie to będziemy mieli totalnie inną grę mającą niewiele wspólnego z WFB.
to może w ogóle zagrajmy tylko na jednostkach core maksimum 20 na oddział z zupełnym zakazem strzelania czymkolwiek

Ludzie dajcie spokój. Ktoś na BP miał fajny podpis
"Nie popieram ograniczeń, Warhammer powinien pozostać Warhammerem a najlepsi powinni umieć wygrać w każdych warunkach" - jakoś tak to było. Jeśli dalej tak pójdzie to będziemy mieli totalnie inną grę mającą niewiele wspólnego z WFB.
Update zgłoszonych.
Małe ograniczenia do LIZ (salki) i ChD (Chalice).
Dodane scenariusze - jeden z zeszłego roku i jeden nowy.
Małe ograniczenia do LIZ (salki) i ChD (Chalice).
Dodane scenariusze - jeden z zeszłego roku i jeden nowy.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5