Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Bretonnian
Falubaz

Re: Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała

Post autor: Bretonnian »

Się wypowiedział te co gra tak dużo na ETC :roll:. Poza tym od moich sugestii do ograniczeń euro jeszcze daleka droga. Jeśli tego nie widzisz to spójrz jeszcze raz. Jeśli nie wiesz po co ograniczać strzelanie czy ilość salamander to ogarnij co to robi z przeciwnikiem (bez udziału gracza). Btw jeśli uważasz że pegazy są przegięte to chyba musisz zapoznać się z innymi "przęgiętymi" oddziałami w tej grze. Tyle.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

ależ bym przyjechał... niestety muszę wybrać między masterem a tym turniejem...;/
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Suchy marudzisz:))

W sumie trochę chore chd wchodzą;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

on tak ostatnio cały czas marudzi :)...Ciekawe co ma na myśli pisząc "nowe przegięte oddziały" ...hmmm :roll: :roll:
Open to open..jakieś kosmetyczne zmiany powinny być żeby po stole 40 elektryków nie latało i tyle... jak uważasz że salki są przegięte to pożycz lizaki i wygraj turniej...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Jeżeli mi Piotrze przywieziesz te lizaki, to ja chętnie spróbuję...

Durin- co myślisz o 2xhelenka+chalice? Czyżby właśnie takie chdki Ci wchodziły? :wink:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

a to ciągle nie wszystko...:)

Wchodzi turbo defens i turbo ofens... oba cholernie mocne... ale chyba bym właśnie defensem grał:)

Magia w obu przypadkach morduje

Bretonnian
Falubaz

PiotrzeB czytaj uważnie -> Nie "nowe" przegięte oddziały a "inne przegięte oddziały". To że jeszcze nie widziałeś dobrze złożonej rozpy lizzaków która kierowcy prawie nie wymaga, nie znaczy że ona nie istnieje. Widzę że Szaitis łapię mniej więcej o co mi chodzi. Takich potworków jest więcej, dlatego chociaż ograniczenie tych najbardziej oczywistych wprowadzi większy balans.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

RedScorpion pisze:Wymyślcie coś swojego, ME jako jedyna alternatywa robi się już trochę nudny.

Będą jeszcze 2 osoby z Pszczyny:
Belial-COD
Nathan81-SK
A gdzie reszta ludzi z Pszczyny? Buracka już totalnie pochłonęło życie?! :wink: Nie ma już Waszego forum, więc ciężko Was bardziej bezpośrednio zaprosić - ale przecież macie jeszcze chłopaków z Mordoru - Asterix, Lesik. Wyciągnijcie ich!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

mając helenki nie masz kadaia coś za coś:)... ja będę grał Chd albowiem Silesian udowodnił mi że na gry open moje szanowne imperium się nie nadaje...
Co do lizaków to i na euro są mocne... jednak ja nie widziałem ,żeby je ktoś przycinał na openach...to jest dużo takich rzeczy które gną system...
Niestety Such twoja bretka się nie nadaje na ten format jak i moje imperium ale chętne pożyczę Ci DE tak jak kiedyś chciałeś:)...Zdrówko!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Nie o to chodzi :roll: Nie do końca rozumiem po prostu ograniczanie jakiejś części kombosu a pozostawianie innych nietkniętych.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

akurat już zupełnie szczerze... nieszarżowalne lizaki, z kontrą i silną magią to zagięcie systemu... nawet na te punkty... są na to pewne kontry... no ale nie jest łatwo...

Takie defensywne COD nie potrzebuje w ogóle Kdaiia i to jest w nim najlepsze:) Zresztą paradoksalnie to trochę za małe pkt na kdaiia... np w WOC jest dla mnie freefragiem... a jak zginie to w 1500 krasnali już nie za bardzo co ma mnie powstrzymać:)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Się wypowiedział te co gra tak dużo na ETC
Niewiele mniej od Ciebie.
to ogarnij co to robi z przeciwnikiem
Ogarnij lepiej rozpę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Durin pisze:ależ bym przyjechał... niestety muszę wybrać między masterem a tym turniejem...;/
Nie marudź, grasz w tego battla i tak raz na pół roku - zrób wyjątek i zagraj 2 razy :wink: Chętnie zagram na tą Twoją pojebaną armię.
Bretonnian pisze:Nie do końca rozumiem po prostu ograniczanie jakiejś części kombosu a pozostawianie innych nietkniętych.
I tak już jest lepiej, Silesian to była całkowita wolna amerykanka - nie zapominaj że masz teraz mega przegięte eteryki - bierz green knighta i wpadaj :wink:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Wierz mi... Chcialbym wiecej ale mi sie pokomplikowaly sprawy:/ na razie mam w planach wro i bilaticon;) no i maluje juggery;p

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Szaitis pisze: A gdzie reszta ludzi z Pszczyny? Buracka już totalnie pochłonęło życie?! :wink: Nie ma już Waszego forum, więc ciężko Was bardziej bezpośrednio zaprosić - ale przecież macie jeszcze chłopaków z Mordoru - Asterix, Lesik. Wyciągnijcie ich!
Szczur, Burack i Nayan już są wpisani, forum działa tylko pod nowym adresem pośle ci PW.

Też jestem przeciwny większym ograniczeniom.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ja uważam ze takie ograniczenia mogą zostać - będzie trudno z lizz i Chd ale cóż wszystkiego nie da się zrobić. Najwyżej wygra Durin albo Golonka ; ) a eteryki sa ograniczone

Ale jakbyscie zrobili max 2 salamandry, zblokowali banheada z deathem ograniczyli strzelanie na 12+ cali do 40 modeli (cos ala wrocław)
i maszyny do trzech a w chd zbanowali kielich dla duzego maga byłoby super
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

i co jeszcze...

to może w ogóle zagrajmy tylko na jednostkach core maksimum 20 na oddział z zupełnym zakazem strzelania czymkolwiek :roll:

Ludzie dajcie spokój. Ktoś na BP miał fajny podpis
"Nie popieram ograniczeń, Warhammer powinien pozostać Warhammerem a najlepsi powinni umieć wygrać w każdych warunkach" - jakoś tak to było. Jeśli dalej tak pójdzie to będziemy mieli totalnie inną grę mającą niewiele wspólnego z WFB.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

lizaki zostaną nieco ograniczone, w kielichu chadeckim olejemy pokażemy FAQa FAQowi.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Update zgłoszonych.

Małe ograniczenia do LIZ (salki) i ChD (Chalice).

Dodane scenariusze - jeden z zeszłego roku i jeden nowy.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

podoba mi się =D>
Obrazek

ODPOWIEDZ