albo Dibo i 10 rydwanówswieta_barbara pisze:Z calym szacunkiem Karol, ale opowiadasz bzdury.Karli pisze:...
Zdjety limit z core oznacza, ze zapewne wielu graczy kombinowaloby rozpy w stylu 5x6 KO, albo 20x5 ungor raiders.

Moderator: swieta_barbara
albo Dibo i 10 rydwanówswieta_barbara pisze:Z calym szacunkiem Karol, ale opowiadasz bzdury.Karli pisze:...
Zdjety limit z core oznacza, ze zapewne wielu graczy kombinowaloby rozpy w stylu 5x6 KO, albo 20x5 ungor raiders.
po kolei.Karli pisze: Tuskgor Chariots, Ungor Raiders 0-4 each - no tak, trzeba osłabić bestyje.
Hobgoblin Khan 0-3 - a to jest jakaś kmina na 4 i więcej khanach co miażdży system?
Daemon Flask of Ashak/Bale taurus, max 1 in total - to też systemu nie niszczy. Lepiej przyciąć Kdajca jakoś konkretnie, np. albo Kdaii albo duży mag.
Max 3 out of Str. 5 shooting templates/Lore of death/Lore of Hashut. - a gdzie Kdaii?
Bloodletter/Herald of Khorne max 4 in total - tutaj to już w ogóle do wykasowania, przecież przez to będą dwa unity blódków po jednym heraldzie w każdym, czyli po staremu. Nic ten zapisek nie wnosi.
Dark riders 0-3 - dzięki, nie mogłem znieść tych przegiętych rozp na 5 unitach DRDo wywalenia.
Knightly orders 0-3 - bo? Nie to żebym płakał bo od pół roku na KO w ogóle nie gram, lecz zapisek jest po prostu niepotrzeby bo nie było na poprzednim euro jakiś rozpisek co gniotą jajca na 4+ KO.
Cannon/Steam tank/Standard of Discipline, max 3 in total. - w efekcie pozbawia to empire dyscypliny. Armii która i tak ma najmniejszy Ld ze wszystkich. Słabe to IMO.
Crown of Comand/Standard of Discipline/Focused Rumination/Higher State of Consciusness/1 or more slanns, max 2 in total.
Skinks <20/Skink skirmirshers/Jungle swarms/Chameleon skinks/Terradons/Salamanders/Razordons/Slann, units are max 9 in total. - kurde, weź to ogarnij człowieku. Zaczynasz grę z lizakiem, wręcza Ci rozpę a ty chcesz na szybkiego sprawdzić czy jego rozpa jest zgodna ze standardami ETC. Prooooste
Skeleton Horsemen, Skeleton Horse archers, Chariots units are 0-3 each - no tak, Shino jakieś pozory cięć własnej armii musi zachować
Marauder Horsemen units are 0-3 - po co to?
ograniczenia sa na etc. Tam rozpy sie wysyla z miesiecznym wyprzedzeniem. Poza tym na turniejach rozpy sprawdzaja orgowie.kurde, weź to ogarnij człowieku. Zaczynasz grę z lizakiem, wręcza Ci rozpę a ty chcesz na szybkiego sprawdzić czy jego rozpa jest zgodna ze standardami ETC. Prooooste
Omijacie najważniejszy temat - MoS, bez którego tylko na bloodkach można grać.Shino pisze:doch? oni uwazali, ze w tamtym roku bylo zle podejscie. nie wiem po co tam grinder 0-1. lataczy mogloby byc troche wiecej moim zdaniem skoro w innych armiach mozna, ale to tylko moje zdanie.
Co znaczy, że było złe podejście? I dlaczego go nie zmienili?Shino pisze: doch? oni uwazali, ze w tamtym roku bylo zle podejscie. nie wiem po co tam grinder 0-1. lataczy mogloby byc troche wiecej moim zdaniem skoro w innych armiach mozna, ale to tylko moje zdanie.
Dość mocna?Shino pisze:ograniczenie de? tak generalnie armia jest dosc mocna i to jest powod.
a tak AR.com czyli m.in Ty stworzyliscie rozpe jedną słusznie możliwą, nie mówiac już ze nie ma juz nic intuicyjnego w robieniu rozpiski...Dark Elves
Reaper Bolt Throwers, Harpies units are 0-2 each.
Dark riders 0-3
Hydra is a 0-1 choice.
Max. 35 repeater Crossbows (excluding chariots & characters) in the army.
Shades max 20 models per army.
Pendant of Khaeleth cannot be taken by lord characters.
Pendant of Khaeleth/Crown of command/Cauldron of Blood/Hydra max 2 in total
Sacrificial dagger/mage lord, max 2 in total
Pegasus/Pendant of Khaeleth, max 3 in total
Assassins/Rendering stars max 4 in total.
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Spoko ale wyniki tej drużynówki w przypadku DE dupy nie urwały - ot były na równym poziomieGokish pisze:@Zafael
Niestety ale to są ograniczenia pod drużynówkę, a że potem wszędzie się gra na te zasady przez dobre pół roku to już smutno
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Naprawdę, te ungory w skirmishu są takie gięte??swieta_barbara pisze:Z calym szacunkiem Karol, ale opowiadasz bzdury.Karli pisze:...
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
ludzie na wszystko narzekają, a jakoś nadal żyjąkrusk pisze:Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego ludzie narzekają na Euro a potem i tak na nim grają?
Zagrasz raz na Euro lub innym międzynarodowym turnieju to będziesz wiedział.krusk pisze:Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego ludzie narzekają na Euro a potem i tak na nim grają?
Ethereal units 0-3, and max 2 of same kind/characters.Holan pisze:Mam takie małe pytanko, aby się upewnić.
Czy dobrze rozumiem, że Hexy są teraz 0-2, czy też to ograniczenie tyczy się tylko bohaterów?