Ciupagą po Łapkach! 24 XI 2012 VANAHEIM

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Ciupagą po Łapkach! 24 XI 2012 VANAHEIM

Post autor: PiotrB »

nie wiem z skąd ten wniosek GarG :mrgreen: ... My wszyscy w Krakowie kochamy Was o bracia Gremliny (mały i duży) :mrgreen: :mrgreen: i dziękujemy za emocjonujące turnieje! A flame to flame - musi być ! to nic osobistego 8) Right Boo?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

regeneracja jest dla slabych, prawdziwy wojownik cisnie caly dzien.

Awatar użytkownika
Ryosuke
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Ryosuke »

Przemyśl sprawę z tymi rarami nie mogę wystawić 2 bolce :(
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Chyba już za późno z zmianami. Mi się też nie podoba że bolec liczy mi sie za cały slot a nie że za pół :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

czy doom diver może wybrać za cel herosa w regimencie??
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Nie, diver trafia w oddział.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

PSz
Falubaz

Niestety nie więc czuj sie ciut bezpieczniej

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nawet jak heros jest innego typu niż oddział to nie może go killim?

Oczywiście ,że na zmiany już jest za późno...
Obrazek

panterq
Masakrator

Wtedy alokujesz hity - heros musi oberwać przynajmniej raz, no chyba że idzie jeden hit.

EDIT:

I dotyczy to każdego rodzaju strzelania - jeśli heros w oddziale jest innego typu traktuje się to jak brak 5 modeli rank and file i alokuje trafienia.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, o 22:42 przez panterq, łącznie zmieniany 1 raz.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

PSz
Falubaz

trafia w oddział nie ważne jaki masz troop type. Panerq czemu musi dostać przynajmniej raz? o czymś nie wiem?

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Bo tak wynika z zasad - RB p.99 Shooting 2 akapit.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

jeśli to jest jak strzelanie (a jest?) bs-ow to rozdzielam hity...jak mi braknie szeregowych modeli to musze dać na hero..
Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, o 22:46 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

panterq
Masakrator

PSz pisze:trafia w oddział nie ważne jaki masz troop type. Panerq czemu musi dostać przynajmniej raz? o czymś nie wiem?
W poniedziałek grałem z Luciusem i przy okazji strzelania z łuków do oddziału goblinów z bossem na pająku wyszło, że zapis w rulebooku mówi wyraźnie, że w tej sytuacji traktuje się to jak strzelanie do oddziału w którym nie ma 5 modeli rank and file. Nie mam w tym momencie dostępu do rulebooka, więc strony nie przytoczę (rozdział o dołączaniu do jednostek), ale ogólnie nawet jeśli zwykłych goblinów jest 50, to i tak trzeba alokować po równo, więc przy co najmniej dwóch hitach jeden idzie w bohatera, przy 10ciu idą dwa w bohatera, itd.
Oczywiście pomieszałem - można jeden hit przerzuć na herosa, trzeba to zrobić dopiero przy 5ciu hitach, a potem analogicznie, 10, 15 itd.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

TAK ALE ŻEBY TAK BYŁO PRZY DOOM DIVERZE MUSI PISAĆ ,ŻE STRZELA JAK Bsowo...
Obrazek

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Jeśli dostaniesz to lokujesz tak by było po równo jeśli masz bohatera o innym troop type w oddziale np:
1. 30 chłopa to możesz umieścić 1 trafienie w postać ale nie musisz (chyba że oddział dostanie 31+ trafień wtedy przynajmniej 1 idzie w postać)
2. 4 chłopa to dzielisz tak by było po równo (przy strzale z DD przy rzucie na ilość trafień na 5+ przynajmniej jedno trafia w postać)
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

mnie naprawdę nie interesuje strzelanie z łuków bo mam +1 as z przerzutem - możecie strzelać rok do niego - INTERESUJE MNIE JAK JEST KIEDY MAM BSB NA KONIU W ODDZIALE 4szt DEMISIÓW:) Co dokładnie pisze Wam w podręczniku przy doom diverze albowiem takiego nie posiadam:)
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ściągłem pdf przeczytałem i dalej nic nie wiem...strzela jak katapulta - ale celuje w unit...nie wiem jak to się ma do herosów... może są jakieś faqi do tego?
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

to znaczy że jeżeli masz 4 demiśki + BSBka a hitów jest 6 to każdy dostaje 1 raz, a dodatkowego hita zgarnia dowolny, wybrany przez Ciebie model.
Jeżeli gość chowa się w 10 halabardach to hity zawsze idą w oddział - czyli jak masz LOSa to lejesz na DD sikiem prostym :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

@PiotrB Cały szajs o tym jak się strzela i że używa się własnej tempatki...balbalba...i to co Cię interesuje... If any units are touched by the DD base, then each must take D6 S 5 hits with no AS allowed.

@Laik Nie zawsze, można wybrać (mówimy cały czas o bohaterze z innym troop type niż oddział w którym siedzi)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

zawsze możesz wybrać przy strzelaniu bsowym i MM - dlaczego więc było by inaczej przy dd?
Obrazek

ODPOWIEDZ