O upadku Masterów

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Lenart
Falubaz

Re: O upadku Masterów

Post autor: Lenart »

znajdzie się na 100% uważam że taka hegemonia jednego klubu w LS jest po prostu nie zdrowa dla systemu, nie mówię broń boże że źle się wywiązują z obowiązków!!! No offence!
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, o 20:35 przez Lenart, łącznie zmieniany 1 raz.

Lenart
Falubaz

Furion pisze:
Lenart pisze:Ale tak serio zwiększenie LS do 7 osób byłoby całkiem niezłe, ciężej o monopol jednego klubu, pozdro The Gamblers ;), a poza tym więcej potencjalnych sędziów, więcej spojrzeń na jedną sprawę co daje lepsze doprecyzowanie zasad. IMO Suuper pomysł.
Było, nie sprawdziło się.
Ehhh. To może faktycznie nie ma co próbować jeszcze raz.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Kalesoner pisze:Widzisz Dymitr, a już wrzucałeś głosowanie. :mrgreen:
nie chciałem, bo gdybym chciał bym je wrzucił :)

Lenart - powaznie podważasz kompetencje Kudłatego, Furiona i Liddera tylko dlatego, że są w mniejszym lub większym stopniu zaprzyjaźnieni z jednym klubem? Czy tylko piszesz bzdury dla faktu pisania?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Lenart
Falubaz

Czytaj:
Lenart pisze:znajdzie się na 100% uważam że taka hegemonia jednego klubu w LS jest po prostu nie zdrowa dla systemu, nie mówię broń boże że źle się wywiązują z obowiązków!!! No offence!

Lenart
Falubaz

Tu nie chodzi o ich kompetencje bo to co robią robią od dawna i robią to ok, ale chodzi o to że ludzie z innych środowisk mogą mieć inne spojrzenie na tą samą sprawę, wiesz to tak jakbyś postawił:
Kaczyńskiego, Lipińskiego i Kamińskiego i kazał im wybierać między PO a PIS wiadomo że zagłosują na to samo.

EDIT: Już odchodząc od tego tematu, nie będę tu walczył o zmianę z jakąś wielką chęcią przeforsowania tego, bo to nie jest aż tak istotne, ważne jest to że te uściślenia powstają w miarę sensownej formie.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, o 22:18 przez Lenart, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Brniesz Lenart. I naucz się edytować posty zamiast pisać jeden pod drugim z 5min. odstępami.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

:) tyle mam do dodania.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Tak, wszyscy się pośmialiśmy. A tak na serio to do kiedy czekamy z ew. glosowaniami? do końca roku zostały dwa tygodnie a fajnie by było zamknąć te sprawy zanim zacznie się nowy sezon.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dymitr pisze:
Widzisz jakie to szczęście, że tu jestem, bo byś się tylko wygłupił. :P
Sądząc po poparciu dla tych projektów oczywiście.
Obrazek

Lenart
Falubaz

Trzeba jeszcze ogarnąć temat premii, bo to chyba teraz priorytet...
1) czy ma dalej istnieć.
2) jak tak to w jakiej formie skoro ta obecna jest nieodpowiadająca, a podana przez Furiona została odrzucona.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Kalesoner pisze:
Dymitr pisze:
Widzisz jakie to szczęście, że tu jestem, bo byś się tylko wygłupił. :P
Sądząc po poparciu dla tych projektów oczywiście.
własnie dlatego, ze nie byłem przekonany co do szerokiego poparcia projektów wolałem posłuchać Ciebie :)

co do głosowania - -myślę, że mozna je zrobic razem z masterowym głosowaniem w sumie

Lenart
Falubaz

A przypadkiem nie jedno zależy od drugiego??? Chodzi mi o głosowanie nad ilością masterów.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

da się to połączyć - wydaje mi sie, ze ostatnio było dość podobnie

Lenart
Falubaz

Nie wydaje mi się to dobrym wyjściem z sytuacji.

Lenart
Falubaz

W ogóle nie rozumiem po co brać sędziego z poza ośrodka??? ja rozumiem że ten świat jest pełen oszustów, ale to tylko gra w figurki i moim zdaniem wystarczyłoby, że byłoby 2 lokalnych sędziów, którzy konsultowaliby się między sobą. Czy sędziowie są z LS czy nie z LS to chyba nic nie zmienia, może lekko to zaważyć na jakości sędziowania, ale naprawdę nie wierzę, że tylko 5 os z LS zna zasady na tyle żeby sędziować mastera. Powstała jakaś głupia presja społeczna że jak sędzia to tylko LS reszta jest do bani.

EDIT.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

tak i nie, mi średnio się podoba to że jest 3 członków LS z jednego środowiska
Nie ściemniaj. Twoim głównym problemem jest to, że na LS jest za mało warszawiaków.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Lenart
Falubaz

Jankiel pisze:
tak i nie, mi średnio się podoba to że jest 3 członków LS z jednego środowiska
Nie ściemniaj. Twoim głównym problemem jest to, że na LS jest za mało warszawiaków.
It`s not my business! Choć uważam że jeden więcej by nie zaszkodził ;) a tak serio to najlepiej żeby byli ludzie z różnych środowisk, którzy ambitnie pracują i wykonują swoje obowiązki.

Jakoś opacznie to wszyscy rozumiecie... Zwłaszcza że dałem argument czemu tak uważam. No offence!!!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

bądźmy powaznie - bo z tematu który miał rozwiązywac problemy robi się bagno:/

Lenart
Falubaz

To może podsumuj to co już zostało tu powiedziane żeby każdy wiedział na czym stanęło. Co ty na to? ;)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

na chwilę obecną zberało sie dużo głosów poparcia dla:
- Mniejszenia ilości masterów (jakieś 6-7 plusików)

nieco mniej za 2 sędziów i zmiana premii

Czy ktoś ma coś konstruktywnego do dodania?

ODPOWIEDZ