O upadku Masterów
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: O upadku Masterów
znajdzie się na 100% uważam że taka hegemonia jednego klubu w LS jest po prostu nie zdrowa dla systemu, nie mówię broń boże że źle się wywiązują z obowiązków!!! No offence!
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, o 20:35 przez Lenart, łącznie zmieniany 1 raz.
Ehhh. To może faktycznie nie ma co próbować jeszcze raz.Furion pisze:Było, nie sprawdziło się.Lenart pisze:Ale tak serio zwiększenie LS do 7 osób byłoby całkiem niezłe, ciężej o monopol jednego klubu, pozdro The Gamblers, a poza tym więcej potencjalnych sędziów, więcej spojrzeń na jedną sprawę co daje lepsze doprecyzowanie zasad. IMO Suuper pomysł.
nie chciałem, bo gdybym chciał bym je wrzuciłKalesoner pisze:Widzisz Dymitr, a już wrzucałeś głosowanie.

Lenart - powaznie podważasz kompetencje Kudłatego, Furiona i Liddera tylko dlatego, że są w mniejszym lub większym stopniu zaprzyjaźnieni z jednym klubem? Czy tylko piszesz bzdury dla faktu pisania?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Tu nie chodzi o ich kompetencje bo to co robią robią od dawna i robią to ok, ale chodzi o to że ludzie z innych środowisk mogą mieć inne spojrzenie na tą samą sprawę, wiesz to tak jakbyś postawił:
Kaczyńskiego, Lipińskiego i Kamińskiego i kazał im wybierać między PO a PIS wiadomo że zagłosują na to samo.
EDIT: Już odchodząc od tego tematu, nie będę tu walczył o zmianę z jakąś wielką chęcią przeforsowania tego, bo to nie jest aż tak istotne, ważne jest to że te uściślenia powstają w miarę sensownej formie.
Kaczyńskiego, Lipińskiego i Kamińskiego i kazał im wybierać między PO a PIS wiadomo że zagłosują na to samo.
EDIT: Już odchodząc od tego tematu, nie będę tu walczył o zmianę z jakąś wielką chęcią przeforsowania tego, bo to nie jest aż tak istotne, ważne jest to że te uściślenia powstają w miarę sensownej formie.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, o 22:18 przez Lenart, łącznie zmieniany 2 razy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Brniesz Lenart. I naucz się edytować posty zamiast pisać jeden pod drugim z 5min. odstępami.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tak, wszyscy się pośmialiśmy. A tak na serio to do kiedy czekamy z ew. glosowaniami? do końca roku zostały dwa tygodnie a fajnie by było zamknąć te sprawy zanim zacznie się nowy sezon.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Widzisz jakie to szczęście, że tu jestem, bo byś się tylko wygłupił.Dymitr pisze:nie chciałem, bo gdybym chciał bym je wrzuciłKalesoner pisze:Widzisz Dymitr, a już wrzucałeś głosowanie.![]()

Sądząc po poparciu dla tych projektów oczywiście.
własnie dlatego, ze nie byłem przekonany co do szerokiego poparcia projektów wolałem posłuchać CiebieKalesoner pisze:Widzisz jakie to szczęście, że tu jestem, bo byś się tylko wygłupił.Dymitr pisze:nie chciałem, bo gdybym chciał bym je wrzuciłKalesoner pisze:Widzisz Dymitr, a już wrzucałeś głosowanie.![]()
![]()
Sądząc po poparciu dla tych projektów oczywiście.

co do głosowania - -myślę, że mozna je zrobic razem z masterowym głosowaniem w sumie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
W ogóle nie rozumiem po co brać sędziego z poza ośrodka??? ja rozumiem że ten świat jest pełen oszustów, ale to tylko gra w figurki i moim zdaniem wystarczyłoby, że byłoby 2 lokalnych sędziów, którzy konsultowaliby się między sobą. Czy sędziowie są z LS czy nie z LS to chyba nic nie zmienia, może lekko to zaważyć na jakości sędziowania, ale naprawdę nie wierzę, że tylko 5 os z LS zna zasady na tyle żeby sędziować mastera. Powstała jakaś głupia presja społeczna że jak sędzia to tylko LS reszta jest do bani.
EDIT.
EDIT.
Nie ściemniaj. Twoim głównym problemem jest to, że na LS jest za mało warszawiaków.tak i nie, mi średnio się podoba to że jest 3 członków LS z jednego środowiska
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
It`s not my business! Choć uważam że jeden więcej by nie zaszkodziłJankiel pisze:Nie ściemniaj. Twoim głównym problemem jest to, że na LS jest za mało warszawiaków.tak i nie, mi średnio się podoba to że jest 3 członków LS z jednego środowiska

Jakoś opacznie to wszyscy rozumiecie... Zwłaszcza że dałem argument czemu tak uważam. No offence!!!
na chwilę obecną zberało sie dużo głosów poparcia dla:
- Mniejszenia ilości masterów (jakieś 6-7 plusików)
nieco mniej za 2 sędziów i zmiana premii
Czy ktoś ma coś konstruktywnego do dodania?
- Mniejszenia ilości masterów (jakieś 6-7 plusików)
nieco mniej za 2 sędziów i zmiana premii
Czy ktoś ma coś konstruktywnego do dodania?