Magnetyczne podstawki pod regiment

Kompletne artykuły na konkretny temat.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Re: Magnetyczne podstawki pod regiment

Post autor: Tomash »

To nie wiem, ale jak już to zrobisz i się sprawdzi koniecznie napisz jak poszło :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Dodo Pieniążek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Dodo Pieniążek »

Maluję na czarno, a powierzchnię po której stoją i przesuwają się figurki zabezpieczyłem zwykłą szeroką bezbarwną taśmą klejącą.
Warstwa farby się nie zniszczy - to chyba najprostsze rozwiązanie.
3rd Legion - Asuryan's Wrath
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Magnesy, figurki, farbki oraz inne akcesoria do warhammera można kupic w sklepie http://www.imperium.prv.pl :!:

POLECAM :mrgreen:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Witam
Mam problem, kupilem magnesy pod kawalerie wochu i zorientowalem sie pod podstawkami sa takie wciecia plastikowe ktore uniemozliwiaja umieszczenie magnesu.Ma ktos jakis pomysl na to? Piłowanie,gorący drut?

pzdr
Obrazek

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Zależy, jakie magnesy kupiłeś.
ja pod konnicę mam 10x5x2 mm i się mieszczą.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

ja mam magnesy walcowe 3x2(nie mieszcza sie),mniejsze tez mam ale musialem po 2 przyklejac na figsa.
Obrazek

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

IMO pod konnicę bezpieczniej i tak podkleić dwa. Szególnie jeżeli jeźdzcy są metalowi.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Shyym pisze:Przykleić poxipolem, jak zaschnie zamalować chlorokauczukiem. Blachę też zasmarować i "wuala" :)
Robiłeś tak? Nie odklejają się magnesy ?

Rafix: a jak u Cieibe z magnesami przyklejonymi na kulkę green stuffu ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Duke pisze:ja mam magnesy walcowe 3x2(nie mieszcza sie),mniejsze tez mam ale musialem po 2 przyklejac na figsa.
Spróbuj wiertłem 3/nożykiem te szczeliny powiększyć, bo w te podstawki kawaleryjskie że szczelinami na wylot to magnesy wchodzą ale w te co są pełne to nie i trzeba poszerzyć (wczoraj to samo miałem 8)
Ja używam 10x3x2 i jeden magnesik wystarcza

kanti
Mudżahedin

Post autor: kanti »

Panowie z mojego doświadczenia najlepiej przykleić magnesy klejem termicznym. To są te paluszki klejowe do pistoletów najpierw przyklejam magnesik na niewielka ilość a potem zalewam całość w tym kleju nadmiar ucinam równo z podstawką. Już 5 miesięcy tak mam armie podklejoną i jeszcze żaden magnesik nie puścił a koszt tego jest groszowy tylko na pistolet klejowy jest większy wydatek.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Do magnesów najlepszy jest zwykły SUPER GLUE... generalnie ten klej sie do niewielu rzeczy nadaje ale do klejenia magnesow w podstawki jest ok :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Ja uzywalem kiedys Poxipolu (lol ;-D), ale masa roboty z tym byla, wiec olalem. Przerzucilem sie na Osmiorniczke/Fix i trzyma zajebiscie. 250 modeli podklejone i przez 3 lata odpadly moze 2 magnesy ;>

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Mam do Was pytanie - czy najlepiej przyklejać blaszkowe inserty do podstawek?

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

a co to sa "blaszkowe inserty" ?
Obrazek

Matis99
Chuck Norris

ARBAL pisze:a co to sa "blaszkowe inserty" ?
Jak masz już gotową podstawkę, np. z pcv, i chcesz wkleić w nią mniejszą, wykonaną z blachy (to jest właśnie insert z cienkiej blaszki), aby potem podkleić magnesy pod jednostki i mieć podstawkę magnetyczną. Można je kupić np. na bits-pudle.

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

A nie lepiej używać samej blaszki jako podstawki? Nie potrzebne są żadne "krawężniki", a i problemu z klejeniem nie ma :wink:

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Ale z ładnie pomalowanymi bokami taki tray się lepiej prezentuje. Poza tym nie jestem pewien czy podczas transportu oddział się nie zsunie z traya bez krawężników.
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

nie powinny się zsuwać
"JOIN OR DIE"

Matis99
Chuck Norris

Po to inserty, że czasem człowiek ma już gotowe traye i nie chce ich wyrzucać do kosza :). Przykleiłem w końcu blaszki cyjanoakrylem, na razie się trzyma.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

przepraszam jeżeli się pojawiło, ale ile magnesików i jakich dajecie na hellcannona oraz smoka chaosu spod van horstmana?
chodzi od podklejenie do walizki,aby ułatwić transport

i przy okazji jakie magnesy pod kawalerię a- w pełni plastikową, b- koń plastik, jeźdzeic - metal ,c- całkiem metalową?

ODPOWIEDZ