Magnetyczne podstawki pod regiment
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Magnetyczne podstawki pod regiment
To nie wiem, ale jak już to zrobisz i się sprawdzi koniecznie napisz jak poszło
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
-
- Powergamer Rozpiskowy
Maluję na czarno, a powierzchnię po której stoją i przesuwają się figurki zabezpieczyłem zwykłą szeroką bezbarwną taśmą klejącą.
Warstwa farby się nie zniszczy - to chyba najprostsze rozwiązanie.
Warstwa farby się nie zniszczy - to chyba najprostsze rozwiązanie.
3rd Legion - Asuryan's Wrath
Magnesy, figurki, farbki oraz inne akcesoria do warhammera można kupic w sklepie http://www.imperium.prv.pl
POLECAM
POLECAM
"JOIN OR DIE"
Robiłeś tak? Nie odklejają się magnesy ?Shyym pisze:Przykleić poxipolem, jak zaschnie zamalować chlorokauczukiem. Blachę też zasmarować i "wuala"
Rafix: a jak u Cieibe z magnesami przyklejonymi na kulkę green stuffu ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Spróbuj wiertłem 3/nożykiem te szczeliny powiększyć, bo w te podstawki kawaleryjskie że szczelinami na wylot to magnesy wchodzą ale w te co są pełne to nie i trzeba poszerzyć (wczoraj to samo miałemDuke pisze:ja mam magnesy walcowe 3x2(nie mieszcza sie),mniejsze tez mam ale musialem po 2 przyklejac na figsa.
Ja używam 10x3x2 i jeden magnesik wystarcza
Panowie z mojego doświadczenia najlepiej przykleić magnesy klejem termicznym. To są te paluszki klejowe do pistoletów najpierw przyklejam magnesik na niewielka ilość a potem zalewam całość w tym kleju nadmiar ucinam równo z podstawką. Już 5 miesięcy tak mam armie podklejoną i jeszcze żaden magnesik nie puścił a koszt tego jest groszowy tylko na pistolet klejowy jest większy wydatek.
Jak masz już gotową podstawkę, np. z pcv, i chcesz wkleić w nią mniejszą, wykonaną z blachy (to jest właśnie insert z cienkiej blaszki), aby potem podkleić magnesy pod jednostki i mieć podstawkę magnetyczną. Można je kupić np. na bits-pudle.ARBAL pisze:a co to sa "blaszkowe inserty" ?
przepraszam jeżeli się pojawiło, ale ile magnesików i jakich dajecie na hellcannona oraz smoka chaosu spod van horstmana?
chodzi od podklejenie do walizki,aby ułatwić transport
i przy okazji jakie magnesy pod kawalerię a- w pełni plastikową, b- koń plastik, jeźdzeic - metal ,c- całkiem metalową?
chodzi od podklejenie do walizki,aby ułatwić transport
i przy okazji jakie magnesy pod kawalerię a- w pełni plastikową, b- koń plastik, jeźdzeic - metal ,c- całkiem metalową?