Battlegate - niezaliczona liga bydgoska

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Re: Battlegate - niezaliczona liga bydgoska

Post autor: Piotr »

swieta_barbara pisze:zalatwil sobie i rykoszetem Piotrowi dozywotni ban na polski sklad na ETC
Jak miło... Jakiś sąd kapturowy mnie osądził, czy wypowiadasz się jako szara eminencja?

@Shino - Po tym jak mocno okazywałeś Pasiakowi niechęć podczas gry we Wrocławiu z żalem oznajmiam, że nie wierzę w inne pobudki niż indywidualne z Twojej strony.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Piotr pisze:
swieta_barbara pisze:zalatwil sobie i rykoszetem Piotrowi dozywotni ban na polski sklad na ETC
Jak miło... Jakiś sąd kapturowy mnie osądził, czy wypowiadasz się jako szara eminencja?
Tak mi sie wydaje. Zapewnienie Pasiaka i Twoje, ze nie brales w tym udzialu, to jedno, ale osobista decyzja selekcjonerow to drugie. Wiesz jak jest, gdzie lby rabia, tam palce leca.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Jak dotąd selekcjonerzy kierowali się umiejętnościami gracza. Oskarżenia o udział w przekrętach nie mają z reprezentacją żadnego związku.

Gdyby oskarżenia dotyczyły zachowania podczas gry, to miałoby to jakiś sens.

Poza tym, chyba nie ma co nad tym dywagować, dopóki selekcjonerzy nie wypowiedzą się odnośnie składu. O ile dobrze pamiętam, Kudłaty obiecał, że będzie go można prosić o wyjaśnienie podjętych decyzji.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Piotr pisze: @Shino - Po tym jak mocno okazywałeś Pasiakowi niechęć podczas gry we Wrocławiu z żalem oznajmiam, że nie wierzę w inne pobudki niż indywidualne z Twojej strony.
Co ciekawe jak tobie mowili, ze nie wierza, ze nie brales udzialu w tym walku, to nie dosc, z zbijales takie argumenty brakiem dowodow oraz groziles komus pobiciem.

Nie wiem wiec do czego teraz pijesz?
Jak dotąd selekcjonerzy kierowali się umiejętnościami gracza.
a takze jeo opinia w srodowisku. Daleko w koncu od walkow na punktach do ligi nie ma walkow podczas gry jak przesuwanie lokciem gorek z deploya, ludkow z losa czy tez uzywanie kostek bez "1".

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Shino pisze:
Piotr pisze: @Shino - Po tym jak mocno okazywałeś Pasiakowi niechęć podczas gry we Wrocławiu z żalem oznajmiam, że nie wierzę w inne pobudki niż indywidualne z Twojej strony.
Co ciekawe jak tobie mowili, ze nie wierza, ze nie brales udzialu w tym walku, to nie dosc, z zbijales takie argumenty brakiem dowodow oraz groziles komus pobiciem.
Nie wiem wiec do czego teraz pijesz?
Grożenie pobiciem jest karalne. Przywidziało Ci się.

Jeśli na oskarżenia nie ma dowodów, to normalnym zachowaniem jest wskazywanie na ten brak w dyskusji o czyjejś winie.

Nie rozumiem, w jaki sposób te dwie rzeczy łączą się z tym, co napisałem? O Twoim braku sympatii (można by użyć mocniejszego słowa), który w oczywisty sposób pcha Cię do kwestionowania znaczenia kary nałożonej na Pasiaka.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Shino pisze:Jak dotąd selekcjonerzy kierowali się umiejętnościami gracza. a takze jeo opinia w srodowisku. Daleko w koncu od walkow na punktach do ligi nie ma walkow podczas gry jak przesuwanie lokciem gorek z deploya, ludkow z losa czy tez uzywanie kostek bez "1".
O czyjej opinii piszesz? Jeśli o mojej, to szczycę się tym, że jestem uważany za uczciwego i uprzejmego gracza. W związku z czym cała ta afera jest dla mnie podwójnie bolesna.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Podporządkowując się decyzji zarządu. Chciałbym przeprosić wszystkich którzy mogą się poczuć urażeni wynikami Świątecznej Ligi Kohortowej. Za namową Pasiaka (przystawiony do głowy elfi łuk robi swoje) po początkowej niechęci zgodziłem się dopisać graczy w celu dodatkowych punktów ligowych z tej imprezy. Korzyści majątkowych ani punktowych do ligi nie zyskałem. Mogłem odmówić ale za namową tego nie zrobiłem co jest moją winą.
Ja tu czegoś nie comprende…. Gokish pisze, że Pasiak namówił go do zwałowania wyników a z klubu wylatuje Gokish a Pasiak zostaje zawieszony do końca lipca (no po prostu straszne)… to chyba Pasiak powinien wylecieć bo w końcu on dopuścił się „sprawstwa kierowniczego” Gokish po prostu dał się namówić…
Właściwie cała ta sytuacja to jakaś abstrakcja! Dorośli ludzie wałują na grze w ludziki, żeby ich koleszka miał dyplomik. Już sama sytuacja, że zainteresowany o tym nie wiedział , że jego koledzy coś wałują jest dość mocno podejrzana.
Swoją drogą po zachowaniu klubu jakoś mi się nie wydaje, żeby nikt nic nie wiedział o dopisywaniu osób… Reakcja powinna być szybka i jedyna możliwa czyli wywalenie winowajców, z klubu a takie coś to normalnie jakaś parodia….
Cała ta sytuacja pokazuje, że warto wałować bo nawet jak się złapie kogoś za rękę to nic mu nie można zrobić, bo po 1 klub może wskazać kogoś jako „kozła ofiarnego” zawiesić go albo w ogóle nic nie zrobić a ryzykuje co najwyżej wywaleniem z LL, do którego może powrócić po zrobieniu 3 lokali….
Prawda jest taka, że obecnie nie ma możliwości ukarania kogoś w sposób dotkliwy za wałki…
Uważam, że każdy porządny i szanujący się organizator mastera powinien zastrzec, że banuje Pasiaka i Gokisha… jak przez sezon nie pograją sobie na masterach to może przemyślą to i owo a Inni, którzy wpadną na pomysł wałowania przy turniejach! A jak przestaną grać strat nie będzie. Tak samo ani Pasiak ani Piotr nie powinni nigdy być brani pod uwagę przy wyborze składu na ETC
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

Nie wiem gdzie wyczytałeś te rewelacje o wyrzuceniu Gokisha? odsyłam do komunikatu Byra ... niemniej widzę, ze krwi Ci potrzeba bo igrzysk było za mało...
XIII Kohorta Bydgoszcz

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Przemcio pisze: Uważam, że każdy porządny i szanujący się organizator mastera powinien zastrzec, że banuje Pasiaka i Gokisha
A ja uważam, że organizator mastera powinien się zajmować organizowaniem mastera i karać tylko i wyłącznie za wałki na swoich masterach obecnym lub poprzednich.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Kaleson +1

Rozumiem, że ten temat jest tu tylko po to, żeby móc sobie pojeździć po ludziach? Stało się, co się stało - na LL podjęta zostanie wkrótce jakaś decyzja - ale obrzucanie winnych/niewinnych kupą jest po prostu zbyteczne. Kopiącego się nie leży!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Cała sytuacja daje dobre podstawy żeby LL wystosowało dokument z sankcjami dla graczy/klubów, które takie akcje podejmują. Z mojej strony tylko dodam, że uważam iż kary powinny być dość surowe i mocno zniechęcające do takiego postępowania. Oczywiście wystosowane kary nie działać będą wstecz a polowanie na czarownice i nagonkę należy zaprzestać. (Przecież wiadomo, że to Byro jest odpowiedzialny bo chciał przejąć schedę po zdyskredytowanym Piotrze :) )
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Lazur pisze:(Przecież wiadomo, że to Byro jest odpowiedzialny bo chciał przejąć schedę po zdyskredytowanym Piotrze :) )
Do licha! Ktoś mnie przejrzał!

@Przemcio - słowo daję, nie wiem co bierzesz,ale poczęstuj trochę stary! Gdzie Ty widzisz, jakoby Gokish wyleciał z klubu??
Ostatnio zmieniony 22 sty 2013, o 21:57 przez Byro, łącznie zmieniany 1 raz.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Przemcio pisze:Ja tu czegoś nie comprende…
Ty chyba nie myślisz a nie comprende.
Załóż sobie klub i przyjmuj i wyrzucaj ludzi do woli i wtedy będziesz dyktował kto co ma zrobić forumowy wojowniku.
Klub mi nie musi nic kazać i tym się różnię od paru osób tak łatwo przemilczanych w każdej dyskusji/sytuacji. Mogę zebrać to gówno, może to otworzy oczy "praworządnym" chyba, że tylko Ci inni są źli a my to tak tylko dla funu robimy.
Rozkaż mi paniczyku zmianę armii i oddanie mojej na cele charytatywne w ramach rekompensaty Twoich strat moralnych to będzie wisienka na torcie.
Shino pisze:a takze jeo opinia w srodowisku. Daleko w koncu od walkow na punktach do ligi nie ma walkow podczas gry jak przesuwanie lokciem gorek z deploya, ludkow z losa czy tez uzywanie kostek bez "1".
Myśleniem ponad godzinę nad wystawieniem PIERWSZEGO unitu w grze z wymagającym przeciwnikiem grając defensem, "zapominaniem" o sypaniu się unitów, konsultowaniem KAŻDEGO cala podczas swojego ruchu itp. itd.
Shino pisze:Co ciekawe jak tobie mowili,
Jak już to: Tobie
Chyba, że celowo wykazujesz impertynencją i brakiem szacunku dla drugiej osoby.
Shino pisze:a takze jeo opinia w srodowisku.
Przybliż mi moją opinię, proszę!
Gram za długo?
Dajcie mi zegar szachowy do KAŻDEJ gry, choć mam takowy zaciągnięty z neta to jakoś nikt z przeciwników na niego się nie zdecydował podczas gry ze mną.
Przeciągam jak przegrywam? Zapytajmy Thuriona lub Golonkę... :-k Pomyliłeś mnie chyba z Knuuurkiem.

Poproszę o konkrety i jak są wątpliwości to czemu sędzia linowy nie siedzi przy takim wałkarzu jak ja cały czas?
swieta_barbara pisze:
Piotr pisze:
Tak mi sie wydaje. Zapewnienie Pasiaka i Twoje, ze nie brales w tym udzialu, to jedno, ale osobista decyzja selekcjonerow to drugie. Wiesz jak jest, gdzie lby rabia, tam palce leca.
Jakoś nikt Dareczkowi nie zapodał bana a moje "ustawienie" ligi to maluteńki pikuś [ zły ale jednak... ] w porównaniu do naszego czempiona.
#-o Ach no tak... zapomniałem, przecież nikt mu nic nie udowodnił... wróć, on nigdy do niczego się nie przyznał na forum...
Zresztą poczekamy zobaczymy komu włączą się dożywotnie bany na repe.
Swoją drogą Barbara planujecie znowu repę ETC pod swój klub ustawić, że takie sądy wygłaszasz? Repa zwycięska była wtedy to oczywiście fakt, ale...
Polityka może zacząć się ciekawa jak zacznie się prześwietlanie nie lig a masterów i komuś zachce się mówić co widział i wie... ale to będzie tylko słowo bo raczej przyznania się po krucjacie nikt nie przeżyje chyba że faktycznie jest tak iż to JA jestem tym jedynym, najgorszym i extremalnie marginalnym ewenementem a reszta zachowań to norma.
Pożyjemy zobaczymy.

Byro pisze:
Lazur pisze:(Przecież wiadomo, że to Byro jest odpowiedzialny bo chciał przejąć schedę po zdyskredytowanym Piotrze :) )
A jednak dojrzeli paradę w paradzie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Byro pisze:
nareszcie zrozumiałem o co w tym chodzi... #-o

a smutna prawda jest taka ,że jak się ma takich kolegów jak Piotr to wrogów nie trzeba mieć :).. zrobili mu tak niedźwiedzią przysługę ,że aż trudno uwierzyć - bo jest oczywistym ,że zrobili to dla niego i jest dla mnie jasnym ,że on o tym nie wiedział. Absurdalna przysługa i zachowanie. Jeśli faktycznie przez to Piotr nie dostanie się do reprezentacji to swoją agresję powinien skierować właśnie w stronę "kolegów" - a kara powinna być "ustawowa" - dla organizatora i zgłaszającego wyniki oraz dla klubu. Tylko nikt nie wpadł na to ,że można oszukać w tak głupiej sprawie...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

bigpasiak pisze:Polityka może zacząć się ciekawa jak zacznie się prześwietlanie nie lig a masterów i komuś zachce się mówić co widział i wie... ale to będzie tylko słowo bo raczej przyznania się po krucjacie nikt nie przeżyje chyba że faktycznie jest tak iż to JA jestem tym jedynym, najgorszym i extremalnie marginalnym ewenementem a reszta zachowań to norma.
Pożyjemy zobaczymy.
Wyluzuj Pasiak, nie jestem Twoim wrogiem. I wali mnie tak naprawde ta Wasza niezaliczona liga, bo nie ma ona zadnego przelozenia na cokolwiek, co w moim pojeciu ma w tym sporcie znaczenie (wygrywanie masterow i kadra).
Co do ustawiania masterow — troche za pozno, zeby wyciagac jakies zaszlosci, takie tematy trzeba ogarniac na biezaco.
A co do euro wypowiedzialem swoja opinie, bazujac tylko i wylacznie na mojej ocenie charakteru crusa. Moze slowo "dozywotnio" to przesada, przepraszam.
Pożyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

No to mamy dogrywkę Masterową ciekawe czy ta afera wpłynie na głosy oddane na mastera współorganizowanego przez Kohorte... :idea: :D

Pasiak jeśli wiesz coś o jakichś nieprawidłowościach to może je ujawnij nie wstydź się... :mrgreen:
A co do twojej opinii cóź musiałeś sobie na nią swoją grą zapracować bo wiele razy słyszałem o wałkach w twoim wykonaniu od ludzi albo o stallowaniu... nie grałem z tobą nigdy ale nie sądze by ludzie na złość oczerniali twój styl gry...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ty Przemcio jak cos juz napiszesz... N/C

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Daj spokój Kacper, nie ma co bronić Pasiaka w tej sytuacji. Każdym kolejnym postem się tylko pogrąża.

Odrobina skruchy z jego strony i wszyscy by zapomnięli o tej sytuacji. Szkoda, że go na to nie stać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

A tobie o co chodzi Kacper??? jeśli coś wie niech powie... bo przecież łatwo napisać no tak ja zrobiłem przewał ale wiem, że były większe...
w 100% się z tobą zgadzam Fisch :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

O co Wam biega? Przeciez sie przyznal, przeprosil nawet - to nie jest jakies popularne w polskim WFB ostatnio.
Nic dziwnego, ze teraz sie broni, jak chcecie go dalej dojezdzac.

Zablokowany