PrePolcon 2007 - KULTOWO HARDKOROWO DRUŻYNOWO

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Niedbal
Mudżahedin

Post autor: Niedbal »

Czy mógły mi ktoś napisać jakimi autobusami do was najlepiej dojechać ?? xD

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

LWO jedzie 157 spod gdańskiego :).
http://www.ztm.waw.pl/baza/20070624/157/TP-SZC.HTM

Niedbal
Mudżahedin

Nie dzięki to mi wcale nie pasuje, ale patrze że jedzie 188 spod mojego domu dosłownie.... na jakim przystanku należy wysiąść?? Jutro rano lukne może ktoś napisze ^^ =]

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Na 90% Banacha szpital :).

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Kurde Marek ale nie mogłeś napisać przystanku :D ?
Ja będe średnio wyspany bo nie ide spać wogole.

pozdro 600
Obrazek

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

Może po pierwsze ZTM od dawna ma strone internetową :)

Może po drugie przecież napisał nazwę przystanku :)

Niedbal
Mudżahedin

A może duke napisał swój post 1 minute po marku?? :>?? :P

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Kis idź gasić pożary lepiej 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Wielkie ELO!

Chciałbym podziękować Wszystkim za udział w turnieju Pre Polcon 2007 - Kultowo Hardkorowo Szafowo Druzynowo

Szczególne podziękowania dla Szafy, Dębka, Gabrysia, Witka za pomoc przy organizacji, Pingusowi, Kielonowi oraz szanownym Morycom za laptopa i podwózkę

A także wszystkim, którzy pomogli przy noszeniu blatów, wklepywaniu wyników, sędziowaniu itp

Nie mogę również zapomnieć o pozdrowieniach dla moich przeciwników (Giles, JJ i Shino)

Wreszcie gratki dla zwycięzców : Maciek Moryc, Robson i Crus i wszystkich wszystkich graczy

cieszę się że jakos to udało się o garnąć w miarę sprawnie i nei było żadnych obsuwów czasowych

UWAGA!!!
w poniedziałek (nie jutro!!!)

prosiłbym ludzi o pomoc przy noszeniu blatów itp
dziś to wyglądało bardzo słabo z Waszej strony.

Mam nadzieje ze w poniedziałek pomożecie mi w przewiezieniu wszystkich blatów z powrotem na Narbutta

Planowana akcja rozpocznie się o godzinie 17:00

pozdrawiam
Fisch

(wyniki będą później
Ostatnio zmieniony 1 lip 2007, o 08:43 przez Fisch, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Bardzo spoko turniej!

Dzieki mojemu teamowi za gre (Konrad Stasiu).

Bitwy tez bardzo spoko byly. Z linuxem troche mi glupio, bo jego general w 3 turze sam sie zabil miscastem i nie byl czego zbierac. I tak prawie a bym nie zrobil masakry :).

Pozniej z wood elfami (sorry nie pamietam nazwiska) ciezka, wymagajaca bitwa, jednak z wood elfami to bretka ma ciezko zwlaszcza, jak sa 2 treemany, duzo driad i wildow. Remis

A w ostatniej z robsonem, pierwsza bitwa z nowym imperium. Wiec o tyle nie mam zalu do siebie, bo pierwszy raz z tym jebanym altarem gralem. :) Choc ogolnie to moglem tu troche bardziej pocisnac, wystarczyloby 14 do pierwszego miejsca a takto 10 bylo i skonczylo sie na 3 miejscu. Ale lord steam tanka z killing blowa sieknal. :)

Dzieki dla przeciwnikow, gralo sie naprawde spoko. Podziekowania tez dla organizatorow bo turniej zorganizowany profesjonalnie. No i sorry za takie dlugie granie tej ostatniej bitwy...

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Swietny turniej. Jechalem na skavenach (3 kloce piechoty, magia ale bez dzwonka)

1 bitwa vs. Dziop

super bitwa przeciwnik mial chaos na smoku. to co sie dzialo przechodzi wszelkie pojecie, rzadko gram tak syte bitwy, ciagle dzialy sie jakies chore akcje, farry i pechy po obu stronach :) przy okazji Dziop wykazal sie niesamowitym fair play przypomniajac mi o jakichs rzeczach o ktorych zapominalem wielkie dzieki :)

Wynik 10-10 co do punkta :shock:

2 bitwa vs. Niedbal

monster truck we, myslalem ze wesse na luzie zwlaszcze ze treemany szly tak ze latarki ciagle walily po obu :lol: niestety troche pecha i pare zle odmierzonych + fajna koncepcja grania Niedbala (na 99% autorstaw Duka) uczynily 8-12

3 bitwa vs. Lith

jakos strasznie mnie to nie zdziwilo prawie zawsze na turnieju trafiam jakiegos kultowca. bitwa fajna sporo zlamilem ale jak trzeba bylo to przyfarcilem i 13-7

Pzdr dla przeciwnikow fajne bitwy, dzieki Fischowi za globadierow i w ogole :P
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Niedbal
Mudżahedin

SlanesH pisze:Swietny turniej. Jechalem na skavenach (3 kloce piechoty, magia ale bez dzwonka)

1 bitwa vs. Dziop

super bitwa przeciwnik mial chaos na smoku. to co sie dzialo przechodzi wszelkie pojecie, rzadko gram tak syte bitwy, ciagle dzialy sie jakies chore akcje, farry i pechy po obu stronach :) przy okazji Dziop wykazal sie niesamowitym fair play przypomniajac mi o jakichs rzeczach o ktorych zapominalem wielkie dzieki :)

Wynik 10-10 co do punkta :shock:

2 bitwa vs. Niedbal

monster truck we, myslalem ze wesse na luzie zwlaszcze ze treemany szly tak ze latarki ciagle walily po obu :lol: niestety troche pecha i pare zle odmierzonych + fajna koncepcja grania Niedbala (na 99% autorstaw Duka) uczynily 8-12

3 bitwa vs. Lith

jakos strasznie mnie to nie zdziwilo prawie zawsze na turnieju trafiam jakiegos kultowca. bitwa fajna sporo zlamilem ale jak trzeba bylo to przyfarcilem i 13-7

Pzdr dla przeciwnikow fajne bitwy, dzieki Fischowi za globadierow i w ogole :P
Sorry slannesh ale powiem jedno : ssij.... -.- jak chcesz możemy jeszcze raz zagrać bez innych osob, np. w f&f, a nie bede ci mowil jakie ty bledy robiles, przez pierwsze 2 tury nie czarując bo zawsze brakowalo 4 cali -.- żal.pl pozdro i poćwicz...

Niedbalku kontroluj swoje wypowiedzi...Dotyczy to publicznego obrażania osób trzecich. Pozdrawiam. Mod.GK

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Khm Khm winny sie tlumaczy , tak tak wiemy Niedbalku , zy ty nigdy z rad Duka nie korzystales , ani przy grach ani przy tworzeniu rozp , co wiecej moim zdaniem to Duke od Ciebie rozpy kopiuje :wink:

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

hahahhah czlowieku ja wiem ze sporo zlamilem ale ty nie mniej. nie spinaj sie tak. ok mozemy zagrac ja zawsze chetnie ale teraz bede unieruchomiony rpzez jakis czas wiec ew u mnie w domu. poza tym daj spokoj wszyscy wiedza jak to jest czyli jak Ziemko napisal :P
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

No co za ludzie…
Im który młodszy tym bardziej nerwy ma zszargane.
Urojone przewagi w suwaniu figurek ich wnerwiają…
Niedbal – i tak wszyscy wiedzą, że jesteś młodszym o parę lat Bratem Bliźniakiem Diuka, konsultujesz się z nim telefonicznie podczas każdej partii czy Rokowań Europejskich 7 razy dziennie.
Polityka ma swoich bliźniaków, a WFB swoich.
Równie okropnych.
Tylko czekać aż ligę wygrają…
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Naprawdę świetny turniej, gratuluje organizatorom. Dziękuje przeciwnikom no i całej reszcie :wink: . Teraz trochę o bitwach, napiszę tylko o swoich, bo ogólny wynik drużyny jest mierny :? , choć z siebie jestem zadowolony.
1 bitwa z JJ'em (sry jeśli źle odmieniłem).
Straszny pech przeciwnika + mój fart w pewnym momencie(kroxy wycięły w pień longów z BSB) i dodatkowo piłowane kości, szczególnie artyleryjska :wink: , przyczyniły sie do 13:7 dla mnie. Slann powciągał trochę maszyn, skinki oblazły kloce piechoty itp. Świetna bitwa, dużo mnie nauczyła, wielkie pozdro dla JJ'a.

2 bitwa z Zoxem i jego TK
Lubię z tym grać, ale jakoś ciężko szło. Zox momentami farcił ja też no i była rzeźnia. Hiero w drugiej turze, Slann z połową żyć ogólnie wyrównana bitwa.
10:10

3 bitwa z Michałem i HE na smoku.
W sumie kluczowy moment to to jak Lord na smoku wpadł w kroxy nie przebił sie przez nich, następnie beast covers w niego no i po bydlaku. Później tylko dorzezałem, ale straciłem kroxy, więc 19:1 dla mnie.

Dziękuje przeciwnikom, a także Slaneshowi za pożyczenie figsów.
pzdr

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Turniej oczywiście bardzo fajny, nowa koncepcja Szafy, robienia turniejów w knajpach bardzo mi się podoba.
Zaczynanie w południe, kończenie o 9, piwko na miejscu, nerwowo papierosem zaciągnąć się można też na miejscu…
Fajnie, że Fishowi chce się robić turnieje, szkoda, że mało osób do pomocy ma.
Zagrałem zamiast Żaby z Barbem i Kielonem, jako „tank” biorąc na klatę wszystko czego nie chcieli, jak to na Krasnoluda przystało.
W pierwszej partii z Dawidem, Slann 2gen luzem sam się do mnie zgłosił, jako, że i Kielon i Barb mieli dużych lataczy.
Slann zaparkował w lesie 20 cali ode mnie, wystawił Biegacza i Priesta w skinkach, by jego oczami patrzyć. W pierwszej turze rzuciłem w ten oddział wszystko, włącznie ze zlewozmywakiem, ale niestety Przeklęty Priest został na ostatnim życiu i dawał LOS żabce.
Rano włożyłem do teczki jakąś świeżo wyciągniętą z szuflady artyleryjkę, na której same misfire wypadały. To że zjadła obsługę Salek to nieźle, ale 2 klopy i organki to szkoda, cud że misfire na kowadle tylko 2 wypadło.
4 Kroxy w szarży trafiły 11 z 12 ataków na Długobrodych z BSB i zmieliły wstrząśnięte krasnale do spodu. Wpadły w Linię 10 Hammerersów (ostatnia zapora przed kowadłem) ale w szarży zabiły tylko pięciu.
Rozwścieczone Krasie Dwurakami wytłukły gady, by zginąć od plujek.

Ścigający Przeklętego Priesta Oddział 20 … Eee przepraszam… Pięciu Warriorów, dopadł go w ostatniej turze, trzy ataki w Przeklętego… nic.. Oddaje, zabija Warriora, 4 nawet ćwiartki nie kasuje.
7-13 bo ostały mu się jeszcze 4 Kroxy, trochę skinków i Slann.

Barb i Kielon oprawili wrogów po 20-0 i pierwszy stół, a tam Hardcore. :P

Barb oprawił Dębka, Kielon zremisował z hordę WE, a moja partia z Fishem spokojnie zmierzała do remisu. Jedząc pizze, popijając piwkiem byliśmy już ostatnim grającym stołem, ustaliliśmy, że gramy tylko turę Fisha i moją.
Co prawda skitteleap z IF mu wszedł na M Assasina, ale zaczął wahać się 15 minut gdzie go dostawić, a co pomysł to gorszy miał… W końcu cudem zabił katapultę z pomocą towarzyszącego oddziału NR, i po kolejnych 5 minutach dyskusji w chaosie i zamieszaniu okazało się, że gramy jeszcze jedną turę jego i moją…
Oddział za 1000 punktów w plecy i 7-13

Fish – Wchodzisz do „The Great Book of Grudges”
Kolejna partia z tobą kończy się w bałaganie. :twisted:
O ile Trojek tylko pokazuje różowe skarpetki i wrzuca goblińskie gadki, to ty robisz bałagan na stole.
„Grudge War”!
Do ostatniej kropli Szczurzej Juchy lub ostatniego Krasnoluda!

Żarty żartami, wiem, że chodziło o frajdę z gry a nie o trzy punkty. Ale te trzy punkty zrzuciły nas na drugi stół i zamiast z Crusem i Robsonem zagraliśmy z jakimś beznadziejnym klubem „Deadly Sausages” (no cóż za beznadziejna nazwa) z którym w dodatku przegraliśmy.
Earthshaker przegrywający z „Deadly Sausages” no cóż za hańba.
„Ostry”gracz, po paru krótkich spięciach, dał miło spędzić czas, wyczekał rozstawienie i schował się chadecją, nie doszedłem w cztery tury (musieli jechać do Lublina, więc w porządku).
Remis, choć jeden bolec krasnoludki odniósł moralne zwycięstwo w starciu z dwoma Szejkami.
( by trafić – 6+[a ziemia się trzęsła…], w co – 1, by zranić 6, ilość ran – 5 (D3) – Tak się strzela na Dzikich Polach Podwarszawskich).

Dzięki kolegom z drużyny, wszystkim przeciwnikom, organizatorem, szczególnie Fishowi, że mu się chce.
Pomóżcie mu w poniedziałek, nie zostawiajcie go ze stołami, bo Kult przestanie robić turnieje i znowu posucha będzie, tudzież marudzenie!
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Jedy Knight pisze: Pomóżcie mu w poniedziałek, nie zostawiajcie go ze stołami, bo Kult przestanie robić turnieje i znowu posucha będzie, tudzież marudzenie!
Pomożemy, niech tylko dokładnie powie gdzie i kiedy! ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

gdzie? zgadnij :> a o 17 to bedzie

turniej dobry, wyniki srednie :/

man of the match: assasin fisha (z felka) co towbil sie w rydwany z ifki w 1 turze zadnego nie zranil i rzucil insane courage na breaka Oo

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

Post autor: Mobi »

turniej byl naprawde spoko - podpinam sie do opinii ze turnieje powinny byc organizowane w imprezowniach^^ <where the ale grows :P >
dziekuje moim przeciwnikom i wielki szacun dla Robsona za stworzenie wg. mnie swietnego imperium - juz dawno mnie nikt tak nie zjechal :P czekam na rewanz!

ODPOWIEDZ