Elixir jest po to zeby miala 3 strzalki z sila 8.
Taka panna daje rade myslicie czy cos innego byscie dawali za te punkty?
@MMH
Taka rozpiska na piechocie

Archmage @ 310
Lore of Death
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
Crown of Artazar [10.0]
Ring of Fury [25.0]
Noble BSB @ 151
Halberd, Heavy Armor
Dragon Banner [50.0]
HandMaiden @ 145
Bow of Avelorn [25.0]
Potion of Strength [20.0]
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 80
15 Archers @ 170
Mus, Champion
15 Archers @ 170
Mus, Champion
25 White Lions @ 370
FCG, Standard of Discipline
28 White Lions @ 394
FCG
28 White Lions @ 384
Mus, Champ
Great Eagle @ 50
Total: 2400 pts
Lord klepacz jest świetny, bazowałem się tutaj na rozpisce Furiona, ale tak naprawdę to on jest najlepszym pomysłem na wydanie punktów, no i złożenie Furiona daje mu chyba największy power. Myślałem niby nad Crown of Command, ale ta siła 7 tutaj strasznie dużo zmienia, więc jednak zostaje.1 Prince on Barded Steed @ 276.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield; Ithilmar Barding
Giant Blade [60.0]
Dawnstone [25.0]
Dragonhelm [10.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Archmage on Steed @ 320.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Life
Book of Hoeth [55.0]
Khaine's Ring of Fury [25.0]
Noble @ 160
BSB
Steed
Dragon Armor
110
Enchanted Shield [5.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
Star Lance [30.0]
5 ER @ 90
Mus
5 ER @ 90
Mus
5 ER @ 90
Champ
14 SH @ 352
FCG
Feniks Lodowy 240
Feniks Ognisty 210
Great Eagle 55
Shredding Talons [5.0]
Bolec 70
28 White Lions @ 444
FCG, BoTWD
pomysł spoko jednak czy nie lepiej dać nobla z łukiem i potionem (jest troszkę tańszy)diuk pisze:Niby tak, ale ona trafia na 2+ a bolec na 4+ więc jest bardziej losowy, ale ma większy power.
Bolec ma siłę 6 bez AS, Handmeidenka ma siłę 5 z AS i trudniej ją wyciągnąć z oddziału. Grałem 2 bitwy dzisiaj na bolcu, szału nie ma, potrzeba szczęścia sporo w kostkach.
dlatego ja używam HM, z bonusem +1 do casta naprawdę fajnie działa. [/quote]diuk pisze: Lore of Life jak zwykle mnie rozczarowuje, ale na razie grałem z tą rozpą 2 bitwy i za każdym razem nie miałem tego jednego dobrego czaru na dany paring.
ja go od początku używam, gram nim bezczelnie, nie miałem jeszcze bitwy gdzie by mi padł i nie wstałdiuk pisze:Ognisty Feniks ma potencjał. Zagram nim teraz bardziej bezczelnie, bo ostatnio za bardzo nim czekałem z tyłu.
lanca kosztuje 30 punktów, więc ciężko będzie go zabezpieczyć przed szybkim spadnięciem, (chyba że dasz mu koronę i ch. shildadiuk pisze:Star Lanca to piękny przedmiot. Tak myślę, czy nie przebudować BSB i nie wrzucić takiego Noble na orle zamiast tego BSBka.
Korona na gościa bez przerzutu to dosyć ryzykowna sprawa moim zdaniem ale może się mylęprzelas pisze:lanca kosztuje 30 punktów, więc ciężko będzie go zabezpieczyć przed szybkim spadnięciem, (chyba że dasz mu koronę i ch. shilda )