Galeria Adama

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Re: Galeria Adama

Post autor: Deus »

Prędzej mocno rozwodnionej nakładanej cienkimi warstwami farby bazowej.
Obrazek

AdamKoz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: AdamKoz »

Dzięki wszystkim za porady, nie malowałem jeszcze od kiedy wróciłem po przerwie do hobby tak dużego skurczybyka. Rzeczywiście skórę mu trochę muszę przyciemnić, pewnie za pomocą rozwodnionego koloru bazowego.

AdamKoz

Dzisiaj mały przerywnik od Bestyjek mych. Zacząłem malować nosorożc... znaczy jednorożca na prezent gwiazdkowy dla mojej żony, i tu taki mały WIPek (w ramach przerwy od malowania.

Jak wygląda przed glazingiem:
Obrazek

A tak wygląda po glazingu (na razie ta właśnie strona zrobiona):
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jeszcze bym go nieco wybielił - wszak to nosor... jednorożec jest :!: :wink: Przy pęcinach natomiast ciemniej... Wygląda zacnie...

AdamKoz

Dzięki Greg, wybielony dokładnie w gust zamawiającego czyli żony ;)

A teraz z innej beczki - nowy Minotaur, postarałem się wziąć pod uwagę kilka waszych uwag, kolejny powinien być jeszcze lepszy, gdyż troszkę zmienię technikę malowania. Przy okazji też trochę poprawiłem tego pierwszego.

Dopisek: Pierwsze zdjęcie zgłaszam do PMOTM.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 gru 2013, o 22:34 przez AdamKoz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Malowanie super:D A co do minotaurów to stare metale były lepsze:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Bardzo fajna bestyja. Mam nadzieję zobaczyć ją w akcji :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Trzeba przyznać, że wykorzystałeś fragmenty skóry w świetny sposób. Jest jej dużo a wygląda niesamowicie. W połączeniu z dopracowanymi detalami jest to tak pomalowany minotaur, jak ja bym chciał pomalować. Zastanawiam się, przy krasiach chaosu do zrobienia kilku niewolników minotaurzych więc będę wdzięczny za skórowy poradnik ;]
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

AdamKoz

Dzięki Panowie :)

Co do starych modeli - mi się bardziej podobają te nowe, ale kwestia gustu to kwestia jednak indywidualna :P

Bobson - na pewno zobaczysz :D

Dzikki - już Ci piszę.

Robione to było tak:

Pomalowąłem Gorthor Brown, potem wash Agrax Earthshade, potem mocny drybrush Gorthor Brown, potem drybrush Baneblade Brown. Teraz zaczyna się zabawa, którą odkryłem dzięki zakupowi Lahmian Medium. Bierzesz kilka kropel Medium i dodajesz kapkę Baneblade - taką mieszanką robisz dość mocny glazing skóry. Poprzedni drybrush był po to, żeby uwidocznić wypukłości i wzmocnić je kolorem dla potrzeb glazingu (tak jak na zdjęciach jednorożca można zobaczyć). naztępnie robię przy pomocy medium glaze z Karak Stone, i nakładam na wypukłości tak, żeby było przejście z Baneblade. I potem, na same czubki, glaze ze Screaming Skull.
Oczywiście, po drodze poprawiam różne niedoróbki, przyciemniam Agraxem tam gdzie trzeba itp. Na koniec, po całych wypukłościach skóry, daję cieniutką warstewkę mocno rozrzedzonego glazu Baneblade, w celu ujednolicenia cieniowanej powierzchni pod kątem koloru. I voila ;)

Tak zrobiłem w tym Minotaurze, w kolejnym zamierzam zrobić początek ciut inaczej - pomalować całość Baneblade, zrobić za pomocą Medium wash z Gorthor i porządnie zwashować całość skóry, a następnie w same zagłębienia dać wash Agrax - nie byłem teraz zadowolony z przejścia między Gorthor a Baneblade, i to powinno rozwiązać sytuację.
Wypróbowałem ten schemat na rodzince kolorów zaczynającej się na Mournfang Brown (gdzie przyciemniającym washem był Rhinox Hide) i byłem zadowolony z efektów, swoją drogą, na kawałku nogi Gorgony, która też się tu kiedyś pojawi.

Aha, może się to komuś przyda - jako ze pracuję w bardzo prymitywnych warunkach domowych (pędzle, słoik z wodą, pokrywka po pringelsach i kawałek rozkładanego kartonu to wszystkie moje narzędzia malowania) do robienia mieszanek z medium wykorzystuję opakowanie po tabletkach typu Apap - wolniej wtedy schną w tych zagłębieniach i łatwo je umyć z tak elastycznego plastiku.

A co najważniejsze - wbrew pozorom cała ta metoda malowania jest dość szybka. Jak ktoś wypróbuje jakieś opisane patenty - dajcie znać w tym wątku, najlepiej z fotką :P

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Dzięki wielkie. Przyda się z pewnością.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Minos z toporkiem bardzo fajny jest =D> ...

AdamKoz

Dzięki Greg :)

A tu 3 nowe Gory, jeszcze trzy i będzie upragniona przez Rastiego fotka hordy ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No ja czekam 8)

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Rasti pisze:No ja czekam 8)
nie tylko ty 8) 8)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Loki
Chuck Norris

Post autor: Loki »

Bardzo fajne czekam na resztę
A MESSAGE TO THE EMPIRE:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

klon pl
Wałkarz

Post autor: klon pl »

Bardzo ładnie pomalowane bestyjki dzięki za pomysł na pomalowanie zbroi i natchnienie do malowania :D

AdamKoz

Dziękuję bardzo :)

Pomalowały się 3 nowe gore, czyli widok hordy jużpowinien być niedługo, maluje się Gorgona i 3 kolejnych Bestigorów.

A tymczasem, zaczynek mojej nowej armii...
(na razie słabe zdjęcia, ale pokombinuję z lepszymi, gdyż jestem wyjątkowo dumny z tej figurki).
ObrazekObrazek

Przy okazji, zdjęcia z bitwy moich bestyjek z TK w Galaktyce Gier:
http://galaktykagier.com/forumphp/viewt ... 1166#p1166

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Daj lepsze foty... bo widze pomalowanego ludzika :mrgreen: :mrgreen: i az szkoda by sie nie przyjzec blizej :P :roll:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

AdamKoz

No dobra, zmotywowałeś mnie Fuxiorr 8)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Fajnie wyszedł, bardziej mi się on podoba od Twoich bestii;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

ODPOWIEDZ