Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Hearthstone

Post autor: PiotrB »

jakieś strony z topowymi deckami? :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

http://www.hearthhead.com/

decki,deck builder itp

jak ktoś chce pograć to: mlynek2726

obecnie w constructed jestem na 10 randze chętnie pomogę nowym

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

fajnie mój :

Patondes

wczoraj zacząłem i dostałem się do nagród 8 kluczyka na arenie - ludzie tam grający to raczej nie umieją za bardzo grać.. :)
będę cię męczył Młynku :)
Gra prymitywna - w stosunku do innych karcianej - zwłaszcza Docu - ale Arena to jest coś co mnie zajmie na dłużej....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

chyba bardziej zdobywanie złota na areny :P
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ekhm no faktycznie trochę przegięcie - ciężko zarobić na jedną arenę dziennie... dość powoli idzie to zbieranie kart - w construkted doszedłem do 20tki i mnie leją jakiś kosmicznymi kartami :)) Gram maginią - bo fajne karty do niej trafiłem ale to chyba błąd bo z tego co widzię chyba lepszy był by fighter na start - prymitywnie mocny jest :)
Jak się kogoś dodaje do znajomych? Wpisuje nazwę i numer i nic się nie dzieje :mrgreen:
Patondes#2229
Obrazek

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

mailem też można dodac

hamar@poczta.fm

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Wczoraj wieczorem pyknąłem sobie partyjkę. W rankingu przed grą miałem pozycję 18. Po grze cofnęło mi do kurczaka 25 ! O co cho?? Czy ktoś już miał podobnie?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Co miesiąc jest reset rankingu, więc może akurat się przypadkowo zbiegło w czasie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

A widzisz, nie wiedziałem, dzięki za info :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Ja też sobie zaczołem wczoraj grać ( brat pomógł nieco :wink: ) i gierka zadziwajaco wciąga. No, ale to Bli$$ard :mrgreen: . 2 karcianka w historii gier ( po etherlordsach 2) którą ogarniam jako tako :) .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zaczalem grac, calkiem sympatyczna gierka, tylko niestety jako duzo nie grasz to kart miec nie bedziesz co w pewnym momencie troche blokuje...

Patrzac na mozliwosci zyskiwania zlota to arena troche droga jest.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

System zarabiania golda jest spoko. Jeśli chcesz mieć dobrego decka, nie opłaca się łoić godzinami, tylko robić dzienne eventy. Wejdziesz wieczorem na pół godziny, zrobisz eventa, zarobisz 50-70 golda i kończysz. Bardzo fajny system, nie premiuje noł-lajfienia, to czy grasz dziennie godzinę, czy pięc nie robi aż takiej różnicy w sile decku.

Do tego jest dużo questów dla nowych graczy:

http://hearthstone.gamepedia.com/Quest

Także nie ma tam aż takiego problemu z goldem, zebranie pełnego decka trochę trwa, ale czasu nie trzeba na to dużo poświęcić.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

te eventy to chyba nie działają bo mam wszystkie murlcocki a tego złotego nie dostałem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Questy jak questy, pozwalają dość niezawodnie zarobić dość by zdobywać 1 nowy pakiet na dzień nawet bez areny, tylko to tak trochę mało :P .

PS. Mieliście już jakie gry wygrane ( bądź przegrane ) o dosłownie 1 HP :mrgreen: ?
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Andrzej
Pan Spamu

No raczej :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Takie gry się wspomina, bo to najfajniejsze zwycięstwa ( i najdotkiwsze porażki - raz przeciwnik mnie w 2 tury zjechał do zera z 30 hp, samemu mając 1, bo najpierw wyczyścił mi stworki zaklęciem, a potem jemu podeszły karty, a mi nie :P ).
Mad Mike pisze:

Andrzej
Pan Spamu

Ja raz zjechałem 30hp+8 armora w 1 turę. Grałem shamanem, miałem 7 minioów i podszedł mi bloodlust :D

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

No, są takie karty które potrafią odwrócić grę. W jednym takim przypadku który też mi zapadł w pamięć, miałem tylko czempiona i dowódcę rajdu, a przeciwnik chyba z 6, czy 7 minionów (ale żadnego z prowokacją :mrgreen: ), i akurat na rekę wylosowała mi się karta "spuścić psy" ( ta co przyzywa tyle piesełów 1/1 z szarżą, ile wróg ma stworów :mrgreen: ).

Ojoj :) .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Prawda jest taka, ze jak ktos ma silne karty to go nie przejedziesz, obojetnie jakiego skilla bys nie mial.
Mam w tej chwili rank 16 i zdarzaja mi sie kolesie ktorzy wala epikami/legendami jedna po drugiej z tym samym rankiem. Nie wiem czy to normalne czy tyle kasy wladowali w heartstona.

Fajna jest opcja, ze mozna karty niszczyc za pylek - dzieki temu, wszystko czym nie gram, ani nie planuje idzie do kibla.

Zastanawiam sie czy lepiej probowac areny czy ekspert packi otweirac ciagle, - jak wy robicie ?

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Tylko areny.
Obrazek

ODPOWIEDZ