Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Re: Kacpiego Tomb kingi

Post autor: Kordelas »

Naprawdę super Ci wyszedł =D>
Wreszcie nie ma tego nawalenia błyszczących ,kolorowych barw ,co daje świetny efekt :)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

to prawda i nie będę potrzebował dodatkowych lakierów bo jeden rozwodniony wystarczy na całą armię :wink:

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Łooooo ale super :shock: Ciśnij dalej :D
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Dzisiaj madel, który malowałem bardzo dawno ale dopiero wczoraj dostał podstawkę :oops:
Tym razem bawiłem się w robienie szlaczków na podstawce, żeby wyglądała bardziej pustennie i chyba na reszcie dużych podstawek też tak będzie
Wiele rzeczy następnym razem zrobię lepiej ale kolorystyka będzie podobna, mam nadzieję, że wam się spodoba :)
Grobowy Zwiadowca #-o albo jak kto woli Sepulchral Stalker

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wyczapisty.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Podstawki jak zwykle świetne. W sumie jedne z lepszych jakie widziałem.
Podoba mi się dobór barw w tym sensie ,że nic się nie zlewa tylko wszystkie elementy są wyszczególnione.

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Kolorystyka do mnie nie przemawia (wcześniejsze figsy robią na mnie większe wrażenie), ale to jest tylko i wyłącznie kwestia gustu. Natomiast za jakość i styl to trzeba ci przyznać robi szał. Kości wychodzą ci rewelacyjnie i oby tak dalej. Z miłą chęcią wchodzę do twojej galerii, zwłaszcza jak dość często wrzucasz coś nowego i aż sam chce siąść do moich figsów i je zacząć malować. Czekam na jeszcze kilka modeli i jakaś mała fotka zbiorowa by się przydała :D

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

chodzi ci o połączenie czerwonego i zielonego ?
a maluję dość szybko bo mam 110+ dni na dokończenie armii na DMP i Sabat Fiction Fest :twisted:

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Jakie skrupulatne odliczanie :) to sie chwali ;)

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

chwali to się modele a nie podstawki i nie siedź do późna przed komputerem tylko maluj :wink:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Podstawka to również część modelu, powiedziałbym że równie ważna niekiedy. Na pewno można za pomocą dobrych podstawek sporo uzyskać w odbiorze figsa. Ostatnia podstawka całkiem ok, jednak przy tak dużych podstawkach przydały by się jakieś większe kamienie. Obecnie jednak jest dość pusto i jednolicie. Fajnie że wrzuciłeś fotę z góry. Widać rozmieszczenie trawek - jest ok, choć można by jeszcze bardziej nierównomiernie je rozmieścić... Dodatkowo na takich podstawkach aż się prosi o jakieś wyschnięte fragmenty szkieletów :wink:. Naprawdę, nawet pustynne podstawki mogą być bardzo urozmaicone, a nie puste , jednolite i nudnawe. Między innymi chyba właśnie brak inwencji jeśli chodzi o podstawki u posiadaczy tej armii nie skłania mnie do jej kolekcjonowania...

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

rozmieszczenie trawek wynika z tego, gdzie mi się żółtym model upaćkało :P
i jak zwykle chwali się podstawkę a nie model, no cóż przynajmniej nie ma hejtów :)

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

żeby nie było, że nic nie robię :wink:

Obrazek
Obrazek

na konikach robiłem zęby ale na jeźdźcach już nie ponieważ te główki mają ich znacznie więcej i nie wyglądałoby to dobrze

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Super te Twoje TK!

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Jak by to kursos powiedział. Piękne glejzy, zero łosza :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

kubencjusz pisze:Jak by to kursos powiedział. Piękne glejzy, zero łosza :D
Coś w tym jest :wink: ... Armia wygląda, jakby była bejcowana. Rozjaśnień "pędzlowanych" jakoś nie widzę, ale mam już stare oczy i pewnikiem nie wszystko zauważam :( ...

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Zwykłych szkieli nie rozjaśniam, bo mi się nie chce, tylko zęby i gemy ale nad resztą się staram,wrzucę dzisiaj górę od NK.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Początek oddziału Necropolis Knights, zdjęcia trochę żółtawe i prześwietlone bo ciemno u mnie za oknem i musiałem się lampką wspomagać ale jak mógłbym się nie pochwalić :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ostatnie zdjęcie jest dośc dobre bo najbardziej realistycznie przedstawia zielono-niebieskie wzorki, opinie ? :D

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Pergaminy/papirusy na kiju zlewają się z kośćmi.
Tarcza git.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Na żywo jest trochę lepiej a cóż mam zrobić, pomalować papirusy na różowo, żeby się nie zlewały ? :wink:
Masz rację tarcza git . 8)

ODPOWIEDZ