Herohammer
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Zerknij do mojej galeriiDurant pisze:Ach żeby jeszcze ktoś zebrał krasie z podobnej epoki i pomalował tak świetnie było by bosko
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=260
Żadna tajemnica, zaczynam od Snot Green, potem Warboss Green, Moot Green, a na koniec Moot Green z białym i żółtym.Draco pisze:Fajne :):):)
Zdradzisz może przepis na zielony???
Polecam galerię użytkownika smiejagreg - ma on tam sporo starych, cudownie pomalowanych krasi.Durant pisze:Ach żeby jeszcze ktoś zebrał krasie z podobnej epoki i pomalował tak świetnie było by bosko
a mi się właśnie podoba to zróżnicowanie sierści zamiast całości po prostu jednym kolorem +drybrush, przypomina trochę standardowego owczarka niemieckiego z kolorów.
maluję na zamówienie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=41942
Malowanie bardzo fajne bardzo mi sie podoba. Natomiast podstawki morduja modele, juz abstrahujac od tego, ze robisz je na stara brzydka modle, to sa po porstu wykonane niechlujnie.
Popraw je, a bedzie duzo lepiej
Popraw je, a bedzie duzo lepiej
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Zgadzam się z Ziemkiem. Fajne modele, przyjemne malowanie ale podstawki strasznie ciągną całość w dół.
Podejrzewam, że chciałeś je zrobić w starym stylu EM lat 90tych ale jednak nie wygląda to dobrze.
Ja bym proponował stare modele, malowane w fajnej, starej klimatycznej kolorystyce ale jednak podstawki wg współczesnych standardów
Podejrzewam, że chciałeś je zrobić w starym stylu EM lat 90tych ale jednak nie wygląda to dobrze.
Ja bym proponował stare modele, malowane w fajnej, starej klimatycznej kolorystyce ale jednak podstawki wg współczesnych standardów
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Proponowałbym bez zbytnich udziwnień. W przypadku oddziałów zrobić klasyczne warhammerowe pola walki lub wzgórza pasujące do O&G = piasek w odcieniach brązu lub szarości, kamyczki i korek robiące za skałki i trawka statyczna oraz tufty dla dodania roślinności.
Przy większych modelach, potworkach, bohaterach, rydwanach można bardziej poszaleć ale przy oddziałach ja bym trzymał się tego żeby podstawki nie przytłoczyły samych modeli, które po prostu są fajne
Przy większych modelach, potworkach, bohaterach, rydwanach można bardziej poszaleć ale przy oddziałach ja bym trzymał się tego żeby podstawki nie przytłoczyły samych modeli, które po prostu są fajne
Rakso_The_Slayer pisze:Proponowałbym bez zbytnich udziwnień. W przypadku oddziałów zrobić klasyczne warhammerowe pola walki lub wzgórza pasujące do O&G = piasek w odcieniach brązu lub szarości, kamyczki i korek robiące za skałki i trawka statyczna oraz tufty dla dodania roślinności.
Zdecydowanie sie zgadzam z tym co pisze Rakso. Jeśli malowanie jest "klasyczne" to podstawki powinny być skromne - ale schludne. Szczerze to położenie na calość piasku, zbrushowanie go z 3-4 odcieniami i wrzucenie trawki statycznej w niektóre miejsca już zdecydowanie bardziej ożywiłoby model, ale nie sprawiło, że to podstawka grałaby pierwsze skrzypce.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Kacpi 1998
- Masakrator
Tufty gw są zdecydowanie lepsze bo mają szczelną podstawę tufta i podział na rozmiary ale ostatnio gw zepsuło serię Mordheim Turf właśnie tymi białymi plackami, które wcześniej były przezroczyste i ładne. Army painter z kolei ma tufty o podziurawionej podstawie przez co klej może dostać się do środka tufta i zepsuć.Guter pisze:Słyszałem że gw ma tufty z plackiem kleju pod spodem, który ciężko zamaskować.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja też używałem tuft od AP i było wporzo...
Ja czekam na zamówienie od Gamersgrass: http://www.gamersgrass.com/
Mają niezły wybór, ceny i darmową dostawę od siedmiu listków z tuftami Jeszcze nie mówię "polecam", ale już warto się nad tym zastanowić
Mają niezły wybór, ceny i darmową dostawę od siedmiu listków z tuftami Jeszcze nie mówię "polecam", ale już warto się nad tym zastanowić