ARENA 2007 "Przywałuj na legalu"

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

o tym to nawet ja słyszałem :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

thurion pisze:
2. Mobilny wał.

Gracz B: "Jak to jest mozliwe, że Twoje skinki są po pierwszej turze na 30 calu?"

Na koniec movement phase Twój wybrany oddzial wykonuje doddatkowy ruch. Nie moze szarżować.
czy screamery moga dzieki temu zrobic 2x slashing atak w jedna ture?
czy spawn moze dojsc do combata po tym dodatkowym ruchu czy zatrzumuje sie 1 cal od wroga?
IMO cal od wroga.. nie moze szarzowac to nie moze... tak samo jak z wychodzeniem po wygonieniu za plansze
Biwa 3:

Gracz A: Jak to tego oddziału tu nie było? Po prostu o nim zapomniałeś!"

Wybierz dowolny oddział, który nie zostanie wystawiony normalnie. Pojawi się on na polu bitwy zgodnie z zasadami krasnoludzkich górników.
czy spawn po wyjsciu z krawedzi moze dojsc do walki, czy zatrzumuej sie 1 cal od wroga?
gornicy wychodza jakby gonili wroga cyzli wszystko jasne chyba :)
[/quote]

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

a screamery rozumiem moga 2x slashowac? bo ze spawnami to tak tylko chcialem sprawdzic ;) ale nie widze powodu zeby screamery tego nie mogly robic dwa razy :P

p.s.
o info czy da sie ten turniej o 1h wstecz w niedz przesunac prosilbym jakos w miare szybko... biletow na IC promocyjnych juz nie ma :roll: a chcialbym zeby wogle jakies byly

Awatar użytkownika
Rusinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rusinek »

pingus pisze:Postawiłbym sobie w domu na oknie.
Czyli dobrze ze nie wygrales. :)

Zmienilem troche mobilnego wala, uscislilem troche kilka innych (w zwiazku z pytaniami na gg) oraz przesunalem terminarz niedzielny o pol godziny. Thurion zdazysz na lajcie. :)

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

To daj chociaż 6 cali, żeby skinki z opisu rzeczywiście mogły wylądować na tym 30tym calu ;)

Awatar użytkownika
Rusinek

tomekjar pisze:To daj chociaż 6 cali, żeby skinki z opisu rzeczywiście mogły wylądować na tym 30tym calu ;)
Dobry pomysl.
Wchodze w to! :)

EDIT:
Mozliwosc bycia zwalowanym nie przestraszyla graczy. :) Mam juz pierwsze zgloszenia:

1. Piotr Panufnik, Brettonia.
2. Tomek "Jason" Jarosz, Lizardmen, Gdańsk.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

Wybierz oddział niestrzelającej piechoty rank-and-file, który nie zostanie wystawiony normalnie. Pojawi się on na polu bitwy zgodnie z zasadami krasnoludzkich górników.
mam nadzieję że kroxigory zaliczają się do piechoty rank and file?
fajnie byłoby mieć choć jeden oddział w armii który może skorzystać ze scenariusza :P

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

Paffeu pisze:

Wybierz oddział niestrzelającej piechoty rank-and-file, który nie zostanie wystawiony normalnie. Pojawi się on na polu bitwy zgodnie z zasadami krasnoludzkich górników.
mam nadzieję że kroxigory zaliczają się do piechoty rank and file?
fajnie byłoby mieć choć jeden oddział w armii który może skorzystać ze scenariusza :P
masz saurusy :lol2:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a czmeu niby kroxy to nie R&F ?? normaknie mozęsz przecież formaowac oddziały 20 kroxów z 4 rankami :P :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

A tak serio, Kroxy to piechota przecież, jest to jasno opisane w Rulebooku. Nie są też skirmisherami więc nie widzę problemu w ogóle...

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

Rusinek pisze:
EDIT:
Mozliwosc bycia zwalowanym nie przestraszyla graczy. :) Mam juz pierwsze zgloszenia:

1. Piotr Panufnik, Brettonia.
2. Tomek "Jason" Jarosz, Lizardmen, Gdańsk.
Oj przestraszyła, przestraszyła... wręcz przeraziła. Ja tam strasznie nie lubie jak wychodzą takie rzeczy jak z tym slashowaniem czy spawnem. Ale w Krakowie jeszcze nie grałem, więc mimo tego wałowania pojade. A i tak będe każdego przeciwnika namawiał żeby to olać.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Tylko w sumie wałując na legalu.. no nie wiem cała ta atmosfera i skupienie, charyzma przy wmawianiu że to naprawdę tak jest...stanowczo wałowanie na legalu to nie to :(

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Jason w takim wypadku chce z Toba zagrać.

Zgłoszenie wysłałem więc raczej jadę.
Mam problem z wyborem armii.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A jak panowie sedziowie rozpatrzylibyscie taka kwestie:

na poczatku ruchu jakis oddzial VC jest w 12 calach od generala, wykonuje marsz, i pod koniec fazy ruchu juz nie jest. Czy wał ruchu pozwala sie ruszyc z podwojna predkoscia oddzialu czy tez z normalna (bez marszu) :?:

A ja przyjade i was wszystkich zwaluje, ot co! :wink:

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

2. Mobilny wał.

Gracz B: "Jak to jest mozliwe, że Twoje skinki są po pierwszej turze na 30 calu?"

Na koniec movement phase Twój wybrany oddzial wykonuje doddatkowy ruch 6". Nie moze szarżować.
I nie ma problemu u trupków :) 6 cali to 6 cali :P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

bonusy sa po 50/75/100 pkt ?

Kedziorek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kedziorek »

Po 50

Awatar użytkownika
Rusinek

Daro pisze:Tylko w sumie wałując na legalu.. no nie wiem cała ta atmosfera i skupienie, charyzma przy wmawianiu że to naprawdę tak jest...stanowczo wałowanie na legalu to nie to :(
Nie rozumiem...

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

przeczytaj jutro :)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Shino pisze:
Holan pisze: Gracz A: "Ja mam muzyka."
Gracz C: "Ja też.Stoimy."
Gracz A: "Pokaż rozpiskę."
Gracz B: "Ty też pokaż."
Gracz A: "Przecież ty nie masz muzyka!"
Gracz B: "Ty też nie!"
bitwa z challangem herosow byla lepsza :)
Mam tą bitwę na kasecie VHS nagrane - Balcerek z Niedzielkiem sie bawili :D :D - zresztą miałem przyjemośc tą bitwę oglądać bo grałem obok. Ci słynni gracze trafili na siebie kilkukrotnie i za każdym razem sala miała dobry ubaw.

Wiatrak napisał później w relacji na stronie Legionu "a po bitwie daliśmy sobie grzecznościowe punkty worst play" :D :D :D

ODPOWIEDZ