ARENA 2007 "Przywałuj na legalu"
IMO cal od wroga.. nie moze szarzowac to nie moze... tak samo jak z wychodzeniem po wygonieniu za planszethurion pisze:czy screamery moga dzieki temu zrobic 2x slashing atak w jedna ture?2. Mobilny wał.
Gracz B: "Jak to jest mozliwe, że Twoje skinki są po pierwszej turze na 30 calu?"
Na koniec movement phase Twój wybrany oddzial wykonuje doddatkowy ruch. Nie moze szarżować.
czy spawn moze dojsc do combata po tym dodatkowym ruchu czy zatrzumuje sie 1 cal od wroga?
gornicy wychodza jakby gonili wroga cyzli wszystko jasne chybaczy spawn po wyjsciu z krawedzi moze dojsc do walki, czy zatrzumuej sie 1 cal od wroga?Biwa 3:
Gracz A: Jak to tego oddziału tu nie było? Po prostu o nim zapomniałeś!"
Wybierz dowolny oddział, który nie zostanie wystawiony normalnie. Pojawi się on na polu bitwy zgodnie z zasadami krasnoludzkich górników.

[/quote]
a screamery rozumiem moga 2x slashowac? bo ze spawnami to tak tylko chcialem sprawdzic
ale nie widze powodu zeby screamery tego nie mogly robic dwa razy
p.s.
o info czy da sie ten turniej o 1h wstecz w niedz przesunac prosilbym jakos w miare szybko... biletow na IC promocyjnych juz nie ma
a chcialbym zeby wogle jakies byly

p.s.
o info czy da sie ten turniej o 1h wstecz w niedz przesunac prosilbym jakos w miare szybko... biletow na IC promocyjnych juz nie ma

Czyli dobrze ze nie wygrales.pingus pisze:Postawiłbym sobie w domu na oknie.

Zmienilem troche mobilnego wala, uscislilem troche kilka innych (w zwiazku z pytaniami na gg) oraz przesunalem terminarz niedzielny o pol godziny. Thurion zdazysz na lajcie.

To daj chociaż 6 cali, żeby skinki z opisu rzeczywiście mogły wylądować na tym 30tym calu 

Dobry pomysl.tomekjar pisze:To daj chociaż 6 cali, żeby skinki z opisu rzeczywiście mogły wylądować na tym 30tym calu
Wchodze w to!

EDIT:
Mozliwosc bycia zwalowanym nie przestraszyla graczy.

1. Piotr Panufnik, Brettonia.
2. Tomek "Jason" Jarosz, Lizardmen, Gdańsk.
mam nadzieję że kroxigory zaliczają się do piechoty rank and file?Gracz A: Jak to tego oddziału tu nie było? Po prostu o nim zapomniałeś!"
Wybierz oddział niestrzelającej piechoty rank-and-file, który nie zostanie wystawiony normalnie. Pojawi się on na polu bitwy zgodnie z zasadami krasnoludzkich górników.
fajnie byłoby mieć choć jeden oddział w armii który może skorzystać ze scenariusza

masz saurusyPaffeu pisze:mam nadzieję że kroxigory zaliczają się do piechoty rank and file?Gracz A: Jak to tego oddziału tu nie było? Po prostu o nim zapomniałeś!"
Wybierz oddział niestrzelającej piechoty rank-and-file, który nie zostanie wystawiony normalnie. Pojawi się on na polu bitwy zgodnie z zasadami krasnoludzkich górników.
fajnie byłoby mieć choć jeden oddział w armii który może skorzystać ze scenariusza

a czmeu niby kroxy to nie R&F ?? normaknie mozęsz przecież formaowac oddziały 20 kroxów z 4 rankami

A tak serio, Kroxy to piechota przecież, jest to jasno opisane w Rulebooku. Nie są też skirmisherami więc nie widzę problemu w ogóle...
Oj przestraszyła, przestraszyła... wręcz przeraziła. Ja tam strasznie nie lubie jak wychodzą takie rzeczy jak z tym slashowaniem czy spawnem. Ale w Krakowie jeszcze nie grałem, więc mimo tego wałowania pojade. A i tak będe każdego przeciwnika namawiał żeby to olać.Rusinek pisze:
EDIT:
Mozliwosc bycia zwalowanym nie przestraszyla graczy.Mam juz pierwsze zgloszenia:
1. Piotr Panufnik, Brettonia.
2. Tomek "Jason" Jarosz, Lizardmen, Gdańsk.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
Jason w takim wypadku chce z Toba zagrać.
Zgłoszenie wysłałem więc raczej jadę.
Mam problem z wyborem armii.
Zgłoszenie wysłałem więc raczej jadę.
Mam problem z wyborem armii.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
A jak panowie sedziowie rozpatrzylibyscie taka kwestie:
na poczatku ruchu jakis oddzial VC jest w 12 calach od generala, wykonuje marsz, i pod koniec fazy ruchu juz nie jest. Czy wał ruchu pozwala sie ruszyc z podwojna predkoscia oddzialu czy tez z normalna (bez marszu)
A ja przyjade i was wszystkich zwaluje, ot co!
na poczatku ruchu jakis oddzial VC jest w 12 calach od generala, wykonuje marsz, i pod koniec fazy ruchu juz nie jest. Czy wał ruchu pozwala sie ruszyc z podwojna predkoscia oddzialu czy tez z normalna (bez marszu)

A ja przyjade i was wszystkich zwaluje, ot co!

I nie ma problemu u trupków2. Mobilny wał.
Gracz B: "Jak to jest mozliwe, że Twoje skinki są po pierwszej turze na 30 calu?"
Na koniec movement phase Twój wybrany oddzial wykonuje doddatkowy ruch 6". Nie moze szarżować.

Mam tą bitwę na kasecie VHS nagrane - Balcerek z Niedzielkiem sie bawiliShino pisze:bitwa z challangem herosow byla lepszaHolan pisze: Gracz A: "Ja mam muzyka."
Gracz C: "Ja też.Stoimy."
Gracz A: "Pokaż rozpiskę."
Gracz B: "Ty też pokaż."
Gracz A: "Przecież ty nie masz muzyka!"
Gracz B: "Ty też nie!"

Wiatrak napisał później w relacji na stronie Legionu "a po bitwie daliśmy sobie grzecznościowe punkty worst play"