Zielona horda WarBlessa (oszukaj system): 28.11.2012
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Kretozord
Fantastyczne - gobos z miotłą jest cudny
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Jak dla mnie to tu nie ma co się nie podobać Doom Diver miażdży jajca.Piotrax pisze:Bardzo fajnie wyszło. Tak... profesionalnie
Jedyne co mi się nie do końca podoba to metal. Taki trochę za czysty.
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
Bless, biję pokłony czołem o grunt. Trudno w to uwierzyć, ale prace są coraz lepsze.
Mam pytanie odnośnie orków - tarcze przyklejałeś przed bejcowaniem, czy robiłeś je osobno? Bo przymierzam się do grave guardów, a z ich tarczami będzie przynajmniej ten problem, że są całkowicie gładkie.
Mam pytanie odnośnie orków - tarcze przyklejałeś przed bejcowaniem, czy robiłeś je osobno? Bo przymierzam się do grave guardów, a z ich tarczami będzie przynajmniej ten problem, że są całkowicie gładkie.
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Dobrze powiedziane - aż trudno uwierzyć, że to bejca .kurka_z_podworka pisze:ticz mi masta!
Daj to na CMON i nie pisz że bejcowane, zobaczymy jaki będzie rezultat
Figurka wymiata - jestem mile zaskoczony efektem metody rozprowadzania bejcy pędzlem po figurce (zamiast standardowego zanurzania i strzepywania).
Bless, zainspirowałeś mnie - nie będę oryginalny pisząc, że jutro udaję się do sklepu po sadolin i benzynę lakową.
P.S. Masz jakąś regułę, które części przecierasz na koniec benzyną? Te najbardziej wystające, najjaśniejsze etc.?
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
Doom Diver niszczy!
Pozwolę sobie przypomnieć swoje pytania, bo czeka mnie wkrótce bejcowanie tarcz
Pozwolę sobie przypomnieć swoje pytania, bo czeka mnie wkrótce bejcowanie tarcz
Za odpowiedzi będę baaardzo wdzięcznyYpsilanti pisze:Jak robisz tarcze? Bo domyślam się, że dipujesz je osobno - jak wygląda technika dipowania tarcz? I jakich kolorów użyłeś na tarczy orka z pierwszego regimentu (ta biało-czerwono-biała z czachą)?
Aha, ile spodziewasz się dostawać na turniejach punktów za malowanie? Najlepiej osobno ile na masterach i ile na lokalach
Po raz kolejny dzieki za miłe słowa !
To daje kopa do zdwojenia wysiłków.
A odpowiadajac na pytania, to po kolei:
Poza tym przecieram tez czesto skore, zeby bejca nie zbierala sie na wystajacych fragmentach, jak na przyklad muskuly, lub nos. W ten sposob zyskuje kontrast i wyrazistosc niektorych kolorow.
Brzmi to skomplikowanie, lecz tak naprawde sa to dwie minuty pracy nad pojedyncza figurka, a efekt jakze mily dla oka.
Jak juz wspomnialem - tarcze maluje osobno. Zas co do kolorow na tej konkretnej tarczy, to prawie na pewno: czerwien - blood red, jasny kolor na tarczy - kommando khaki, czacha - white skull.
Jak to ile? Maksa ! Nie po teraz tyram po nocach, zeby potem dostac jakies okrojone punkty. Obiektywnie rzecz biorac - sa konwersje, ladne podstawki, zaawansowane techniki malarskie, cieniowanie, i co najwazniejsze - swietny efekt.
A przy dobrych wiatrach, sadzac po Waszych pozytywnych komentarzach, kto wie, czy nie pokusze sie pewnego razu o "Players Choice"...
To daje kopa do zdwojenia wysiłków.
A odpowiadajac na pytania, to po kolei:
Tarcze robilem osobno. Przykleilem je dopiero po polakierowaniu, jak juz byly w pelni gotowe. Jesli chodzi o gładkie tarcze - obawiam sie, ze wyjda mniej efektowanie, niz tarcze rzezbione. Taka specyfika tej techniki- im wiecej zaglebien, tym lepiej, bo wtedy bejca moze "pracowac".Nordri pisze: Mam pytanie odnośnie orków - tarcze przyklejałeś przed bejcowaniem, czy robiłeś je osobno? Bo przymierzam się do grave guardów, a z ich tarczami będzie przynajmniej ten problem, że są całkowicie gładkie.
Prawie zawsze przecieram elementy metalowe. Na pewno wszelkie sruby, nity, i inne wystajace metalowe czesci. Te drobne elementy zmywam zwykle do czysta. Uwazam przy tym, by nie zmyc bejcy zupelnie i odrobina jej zostawala w czyszczonej okolicy przy roznych wglebieniach (np. wokol nitów). Przy wiekszych metalowych powierzchniach troche kombinuje. Bejca w kontakcie z benzyna sie miejscowo rozciencza i wtedy mozna ja lekko pokierowac w pozadanym kierunku.Kapitan Hak pisze:P.S. Masz jakąś regułę, które części przecierasz na koniec benzyną? Te najbardziej wystające, najjaśniejsze etc.?
Poza tym przecieram tez czesto skore, zeby bejca nie zbierala sie na wystajacych fragmentach, jak na przyklad muskuly, lub nos. W ten sposob zyskuje kontrast i wyrazistosc niektorych kolorow.
Brzmi to skomplikowanie, lecz tak naprawde sa to dwie minuty pracy nad pojedyncza figurka, a efekt jakze mily dla oka.
Ciesze sie, ze moglem pomoc. Jesli pozwolisz na sugestie, to moze pomoge jeszcze bardziej. Nie mam nic do Sadolinu - widzialem kilka prac zrobionych tym lakierem, ktore ladnie sie prezentowaly. Osobiscie jednak uzywam Altaxinu (orzech) i jestem bardzo zadowolony z efektow, jakie nim osiagam. A poniewaz nie zmienia sie zwycieskiej druzyny, przy tej bejcy juz pewnie pozostane. Firma nic mi nie placi za reklame, wiec bez obaw - nie ma powodu, by wciskac kit. Jesli ktos chce miec szanse na odtworzenie tego, co ja tu kombinuje, to moze siegnac po to samo narzedzie.Kapitan Hak pisze: Bless, zainspirowałeś mnie - nie będę oryginalny pisząc, że jutro udaję się do sklepu po sadolin i benzynę lakową.
Ypsilanti pisze: Jak robisz tarcze? Bo domyślam się, że dipujesz je osobno - jak wygląda technika dipowania tarcz? I jakich kolorów użyłeś na tarczy orka z pierwszego regimentu (ta biało-czerwono-biała z czachą)?
Jak juz wspomnialem - tarcze maluje osobno. Zas co do kolorow na tej konkretnej tarczy, to prawie na pewno: czerwien - blood red, jasny kolor na tarczy - kommando khaki, czacha - white skull.
Ypsilanti pisze: Aha, ile spodziewasz się dostawać na turniejach punktów za malowanie? Najlepiej osobno ile na masterach i ile na lokalach
Jak to ile? Maksa ! Nie po teraz tyram po nocach, zeby potem dostac jakies okrojone punkty. Obiektywnie rzecz biorac - sa konwersje, ladne podstawki, zaawansowane techniki malarskie, cieniowanie, i co najwazniejsze - swietny efekt.
A przy dobrych wiatrach, sadzac po Waszych pozytywnych komentarzach, kto wie, czy nie pokusze sie pewnego razu o "Players Choice"...
A tymczasem nowa praca...
Zaczalem ja malowac jako zwykla katapulte, ale potem przypomnialem sobie ten filmik:
http://pl.youtube.com/watch?v=R-di7HpADrQ
i zainspirowalo mnie to stworzenia nowego Doom Divera (ktory, jakby nie patrzec, tez jest katapulta). W czym gorszy orkowy samobojca od samobojcy goblinskiego?
A oto i sam bohater. Podobny do pierwowzoru?
Zaczalem ja malowac jako zwykla katapulte, ale potem przypomnialem sobie ten filmik:
http://pl.youtube.com/watch?v=R-di7HpADrQ
i zainspirowalo mnie to stworzenia nowego Doom Divera (ktory, jakby nie patrzec, tez jest katapulta). W czym gorszy orkowy samobojca od samobojcy goblinskiego?
A oto i sam bohater. Podobny do pierwowzoru?
Ostatnio zmieniony 25 lis 2007, o 18:05 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomysl bekowy - czyli idealnie pasujacy do orkow Po raz kolejny ladne bjecowanie - choc teraz mam uwage co do bialego kamienia , troche za bardzo kontrastuje i chyba za bardzo go z bejcy wytarles...
Co idzie nastepny ogien ?
Co idzie nastepny ogien ?
Super, podoba mi się jak cała armia, którą dotychczas zdippowałeś
Tylko jeśli chcesz nim zagrać jako DD to jedna drobna rzecz się nie zgadza -samosterowność ale to niezbyt istotny szczegół chyba.
Możesz grać tym zarówno jako dd jak i rock lobberem
Tylko jeśli chcesz nim zagrać jako DD to jedna drobna rzecz się nie zgadza -samosterowność ale to niezbyt istotny szczegół chyba.
Możesz grać tym zarówno jako dd jak i rock lobberem