Imperialny fluff
Moderator: #helion#
Uściślenia mówia że musisz mieć podstawke pod czołgiem.A kółka można olać(odpadły po starciu z kroxigorami:P )
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Oby nie na gorsze A tak wogóle to skąd te info o erracie do Imperium?Kołek pisze:a ja tak z grubej rury wypale Może posiada ktoś jakieś informacje dotyczące erraty dla empire a może to była tylko plotka ku uciesze ludu
polecam dodatki RPG: Miasto Bialego Wilka z 1ej ed. i Popioly Middenheim z 2ej ed. korzystalem z tych materialow tworzac fluff dla swojej armii.Ivo pisze:Prosiłbym o linki i informacje o wszystkim co dotyczy middenheim. Najlepiej polskojęzyczne
"I fart in your general direction"
Nie jakiś zapisanych kartek tylko kartek z ewangelią Sigmara, bądź co badź Imperium jest bardzo religijne (a nie ma blessa jak bretonia ) I te artefakty mają na celu pomoc w walce żołnierzom imperium. Takie talizmany.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Nie mam armybooka przy sobie ale w 6 edycyjnym był obrazek na całą stronę z Great Swordem, Knightem, Handgunnerem i tam tłumaczyli że czaszki kruków, kartki z ewangelii Sigmara i inne przedmioty mają przynieść szczęście w walce więc Twoja teoria jest zła.tedzio pisze:mi sie tez wydaje ze te papiery to cos w stylu takich dokumentów mowiących o tożsamości po śmierci
Co do kapłanów bo taki mają image Taka jest tradycja.Ciekawi mnie też, czemu warrior prieści są łysi, czemu są modele flagellantów zakutych w dyby. Jak coś takiego interpretować?
Co do Flagellantów to jest ich sposób na umęczenie się bo oni są męczennikami.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Ludność imperium jest dość przesądna więc maja na sobie podczas bitwy i nie tylko wiele talizmanów mających w ich mniemaniu ochraniać ich przed różnymi niepożądanymi przypadkami.
Wali z bańki.Niglafar pisze:Sa!nt: a jak flagellant w dybach atakuje? gryzie wroga czy co? ;]
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken