Płock, Tumskie Wzgórze 4

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Pytanie tylko jakie rozpiski będą uważane za przegięte?

Tak samo jak przy ocene malowania i tutaj moze byc problem.Co innego jest klimatyczne dla mnie a co innego dla mojego przeciwnika.

Zastanawiam się co by nie wystawić piechotnego imperium.
Bez magów i max 2 maszyny.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Ale po co.

Fajna to zabawa jak dostaniesz machy same?

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Nie wiem jak Wy,ale dla mnie turnieje są jakąś formą udowodnienia sobie jakim graczem jestem.I jak jade na turniej to po to,żeby się jak najlepiej zaprezentować,nie chodzi mi tu o wygranie za wszelką cene,ale bądźmy szczerzy nikt nie jedzie 200 km,żeby zająć ostatnie miejsce i dostać w piernicz od wszystkiego co się rusza,bo to chyba nikogo nie bawi.Jak są dopuszczone wszystkie sojusze to nie mówcie,że coś jest przegięte,bo coś tam.Jak dla mnie to może być te szymbernaście machin i power diceów,bo na to idą punkty,a nie na coś innego...Dlatego paplanie,że to jest takie kosmiczne i wogle punkty ujemne,albo odrazu ban mija się z celem w moim mniemaniu...
pzdr

Awatar użytkownika
slonkutno
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: slonkutno »

Ja np jade na turniej aby spotkac sie z ludzmi, pogadac, dobrze sie pobawic, zagrac z innym czlowiekiem i z armia z ktora nie spotykam sie na co dzien, ale zgadzam sie z toba Necromanter ze rozmowy o tym jak to jest kosmiczne, tego nie powinno byc i wogle, sa poprostu bezsensowne. Jak sie nie podoba to sprzedaj to i daj sie bawic innym, a nie tylko marudzenie, ze HE moga miec 2 smoki, ze kowadlo przegiete, ze costam jest do dupy. Nie podoba sie to wystawcie na allegro, nawet nie wiecie ilu moze sie znalesc kandydatow na niektore cacka.
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]

Obrazek

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Post autor: koral »

Reyki pisze:Pytanie tylko jakie rozpiski będą uważane za przegięte?

Tak samo jak przy ocene malowania i tutaj moze byc problem.Co innego jest klimatyczne dla mnie a co innego dla mojego przeciwnika.
jako organizator moge powiedziec ze nie bedziemy odejmowac pkt za "przegiete" rozpiski gdyz nigdzie nie ma definicji czegos takiego jak "przegieta" rozpiska. wszytsko jest uzaleznione od wrazen danego gracza. i uwazam ze ze ocenianie w ten sposob bedzie zdecydowanie subiektywne.
odnosnie malowania JA, bede stosowal taka zasade jaka mial okazje zobaczyc gobo na ostatnim turnieju. albo cos jest pomalowane (lepiej badz gorzej) albo jest pochlapane farba (mowie o figorkach w trakcie zmywania, badz na sztuke pociagniete 3-5 kolorami lub jak gobo mial genialny pomysl z kilkom kolorowymi kropkami na bardingu zeby liczba kolorow sie zgadzala)

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Może mi ktoś powiedzieć, co takiego mocnego jest w sojuszu DE+HE? :shock:
Powiedziałbym, że raczej kiepskie połączenie: jedna armia dość średnia, druga słaba.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Necromanter pisze:Dawaj Niljor wymyśl jeszcze coś bardziej wykręconego,może wkońcu uda się rewanż,jak ekipa z Olsztyna się wybierze to mam nadzieje,że zagram z Tobą.
nie ma najmniejszego problemu zeby rzucic challanga ;)

o sojjuszu HE/DE sie nie wypowiadam... nie mam zdania...armia jak armia ;)

ptk ujemnych nei bedzie... przeciez pisalem ze zartuje...

co do malowania... nie kozacz koral, bo ja Cie moge przypadkiem pociagnac taryfa masterowa... z reszta frekwencja prawie jak na masterze....

poza tym nie przekrzykujcie sie co jest przegiete, a co nie ;D bo i tak wszystko wyjdzie w praniu ;]

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Hehe sęk w tym że Ty Necro pewnie z kimś w parze będziesz, a ja pewnie będę sam, bo niewiele osób od nas pojedzie a jak wiadomo co dwie głowy...ale póki co zgadzam się na challenge :)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

i jaka nam motywacje dajecie zeby jechac do was? ;P ladnie to tak? ;D

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

witam chlopaki. prawdopodobnie narysuje sie na wasz turniej. tylko nie mam pojecia czy bede sam, z kims jeszcze z bydgoszczy, czy bede gral sam, czy z para i ilu nas przyjedzie... pewne jest to ze beda WE... moje WE :)

opcje sa takie ze bede w parze z HE, Dwarfy lub Lizaki... tego naprawde nie wiem...

pozdrovy
bigpasiak
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Gobo pisze:co do malowania... nie kozacz koral, bo ja Cie moge przypadkiem pociagnac taryfa masterowa... z reszta frekwencja prawie jak na masterze....
nie widze klopotu, uwazam poprostu ze ze ocena powinna byc obiektywna a nie opirac sie na jakis wybiegac i nie uwazaj tego za jakas sugestie w twoja strone ;)

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Gobo pisze:co do malowania... nie kozacz koral, bo ja Cie moge przypadkiem pociagnac taryfa masterowa... z reszta frekwencja prawie jak na masterze....
nie widze klopotu, uwazam poprostu ze ze ocena powinna byc obiektywna a nie opirac sie na jakis wybiegach i nie uwazaj tego za jakas sugestie w twoja strone ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Z frekwencją bym nie przesadzał, na Kohortex zgłosiło się niemal 90, a ledwo 60 dotarło...

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

bigpasiak pisze:witam chlopaki. prawdopodobnie narysuje sie na wasz turniej. tylko nie mam pojecia czy bede sam, z kims jeszcze z bydgoszczy, czy bede gral sam, czy z para i ilu nas przyjedzie... pewne jest to ze beda WE... moje WE :)

opcje sa takie ze bede w parze z HE, Dwarfy lub Lizaki... tego naprawde nie wiem...

pozdrovy
bigpasiak
No nie wierze! Ty żyjesz! ;) Kopę lat, Pasiaku, a może do nas się też wybierzesz 27 stycznia?

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

zapraszamy ;) im wiecej tym lepiej ;] czyzby z lizakami mial przyjechac ziemko? ;D hehe

pozdro

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Z tego co narazie planujemy to każdy od nas będzie grał sam,więc szanse będą równe.
Co do Ziemka to nie liczył bym na to,jakoś oprócz masterów to on się żadko pojawia na innych turniejach.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

ooo...gra singlowa na parowce... ;D oki.. osobiscie tego nie lubie...ale spoko ;) kazdy gra jak chce ;D

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

Reyki pisze:Tak jak ostatnio u was miałem w walce z HE.

Jeden rzut nie wyszedł i bitwa w plecy.
to chyba chodzi o bitwę ze mną jak mniemam :)

ten rzut po którym stratowałem Twojego BSB z klockiem piechoty nie był powodem przegranej :P

przegrałeś bo zlekceważyłeś potęgę moich elfiaków :P

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Walka o ten cholerny domek gdzie nie wyszedł mi break z przerzutem.

I nie miałem juz jak go odbić(czołg do domu nie wjedzie.Kawaleria też.

Nigdy nie przepadałem za elfami.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

ano tak....zapomniałem o tym cholernym domku :)

a jeszcze przed bitwą się cieszyłeś że gracz z HE :D

ODPOWIEDZ