MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.
Maskę biorę
wezmę też czapkę jezzaila
tylko nie wiem gdzie się podziała 

nie chcialbym sie powtarzac, ale zgloszenia przyjmujemy tylko i wylacznie droga mailowa. chcemy uniknac sytuacji, ktora miala miejsce przed kohortexem.
pozdro
pozdro
otrzymacie w obydwu przypadkach. zgloszenia sa sprawdzane co kilka dni, takze prosze o cierpliwosc.
co do punktow za hobby, to w zeszlym roku bylo wiecej i jakos nikt nie narzekal... w tym roku jest zmniejszone z 52 do 46. niby 6 puntkow, ale obciete jest glownie za takie rzeczy jak rozpiska czy historia. 30 za malowanie i 16 za test. na wielu masterach ocena hobby jest bardziej rozbudowana, zwlaszcza, ze u nas jest 6 bitew...
jak tak narzekacie, to spojrzmy na poprzednie mastery:
macki wojny: 16 za malowanie + 12 za test wiedzy= 28| 4 bitwy (turniej parowy)
arena: 37 za malowanie 18 za test wiedzy = 55 | 6 bitew
strategikon: 42 za malowanie + 15 za test = 57 | 5 bitew (parowy)
tropik: 15 za malowanie+15 za test = 30 | 4 bitwy (turniej parowy)
lubelski master: 30 za malowanie + 16 za test = 46 | 6 bitew
z tego wychodzi srednio:
macki wojny - 7 lub 11 punktow hobby na bitwe(zalezy czy pkty byly sumowane dla pary)
arena: ponad 9pkt hobby/bitwe
strategikon - ponad 11pkt hobby na bitwe
tropik 7,5 lub troche ponad 11 pkt hobby na bitwe
lubelski koziolek: ok 7,5 pkt hobby na bitwe
jak widac z powyzszego porownania, ocena hobby zaproponowana przez nas, wcale nie jest jakas drastyczna, a na pewno nie odbiega od tego, co jest na przecietnym polskim masterze. myske ze porownanie 5 masterow wystarczy.
oczywiscie, jesli dalej uwarzacie, ze ta ocena jest taka niesamowicie ostra, to mozemy ja zlagodzic jeszcze, w koncu robimy to wszystko dla was, a nie dla siebie
pozdrawiam
Jerzyn
macki wojny: 16 za malowanie + 12 za test wiedzy= 28| 4 bitwy (turniej parowy)
arena: 37 za malowanie 18 za test wiedzy = 55 | 6 bitew
strategikon: 42 za malowanie + 15 za test = 57 | 5 bitew (parowy)
tropik: 15 za malowanie+15 za test = 30 | 4 bitwy (turniej parowy)
lubelski master: 30 za malowanie + 16 za test = 46 | 6 bitew
z tego wychodzi srednio:
macki wojny - 7 lub 11 punktow hobby na bitwe(zalezy czy pkty byly sumowane dla pary)
arena: ponad 9pkt hobby/bitwe
strategikon - ponad 11pkt hobby na bitwe
tropik 7,5 lub troche ponad 11 pkt hobby na bitwe
lubelski koziolek: ok 7,5 pkt hobby na bitwe
jak widac z powyzszego porownania, ocena hobby zaproponowana przez nas, wcale nie jest jakas drastyczna, a na pewno nie odbiega od tego, co jest na przecietnym polskim masterze. myske ze porownanie 5 masterow wystarczy.
oczywiscie, jesli dalej uwarzacie, ze ta ocena jest taka niesamowicie ostra, to mozemy ja zlagodzic jeszcze, w koncu robimy to wszystko dla was, a nie dla siebie

pozdrawiam
Jerzyn
co do wampirow, to wydaje mi sie, ze shino zdecydowal, ze beda dopuszczone tylko stare, ale nie jestem tego w 100% pewien, bo umarl i nie moge sie z nim skontaktowac od czwartku;/
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Naprawdę lipa. Nie możecie Shino kopnąć czy coś? Pies ogrodnika, sam nie ma nowego army booka do swoich undeadów, to i innym nie da pograć.
jestescie w stanie poczekac z decyzja do konca miesiaca? do turnieju jeszcze grubo ponad miesiac. a shino nawet telefonow nie odbiera ;/ wie ktos moze co sie z nim dzieje?
ja nie decyduje o tym ale wyrażę swoja opinie - zasady polskie mówią z tego co pamiętam że można grać nowa armią tydzień po pojawieniu się jej w sklepach.
Większość graczy raczej się nie zapozna z nową armią przez co będą mieli gorzej trochę. Ja jako gracz Krasnoludzki jestem temu przeciwny. Tutaj jednak kwestia leży w rękach naszych sędziów.
pzdr
Większość graczy raczej się nie zapozna z nową armią przez co będą mieli gorzej trochę. Ja jako gracz Krasnoludzki jestem temu przeciwny. Tutaj jednak kwestia leży w rękach naszych sędziów.
pzdr
Ja bym zezwolił jeśli premiera będzie na tydzień przed turniejem(i nie mówię tu o advanced "pre realese").
I tak nie interesuje mnie armia przeciwnika.Jak będe musiał walczyć z VC to przeciwnik mi pokaże army book i po problemie.
I tak nie interesuje mnie armia przeciwnika.Jak będe musiał walczyć z VC to przeciwnik mi pokaże army book i po problemie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Zasady mówią, że nową armią można grać tydzień po tym, jak army book jest dostępny w Polsce. AB do VC będzie dostępny na tydzień przed turniejem - w spearheadzie. Stąd postulat, żeby dopuścić obie wersje armii. W ten sposób moim zdaniem wszyscy będą zadowoleni, bo kto kupi spearheada, przyjedzie z nowymi, a reszta graczy będzie mogła zobaczyć nowy army book.
Jeśli chodzi o "niespodzianki", to na stronie 74 w temacie o nowych wampirach jest spis przedmiotów i bloodline'ów, które w tej armii będą. Jeśli ktoś chce się przygotować do starcia z nowymi VC, naprawdę nie musi daleko szukać, wystarczy do śniadania przeczytać tę stronę.
Zresztą, nie widzę wielkich problemów - nowych HE i nowego imperium uczyłem się z marszu na turniejach, jak je przeciwnicy wystawiali, i nie przypominam sobie, żeby mnie to radykalnie skrzywdziło. Wystarczy zadać kilka pytań.
Shino dziś rano posta na forum gdzieś wbił, więc ścigajcie go na priva.
Jeśli chodzi o "niespodzianki", to na stronie 74 w temacie o nowych wampirach jest spis przedmiotów i bloodline'ów, które w tej armii będą. Jeśli ktoś chce się przygotować do starcia z nowymi VC, naprawdę nie musi daleko szukać, wystarczy do śniadania przeczytać tę stronę.
Zresztą, nie widzę wielkich problemów - nowych HE i nowego imperium uczyłem się z marszu na turniejach, jak je przeciwnicy wystawiali, i nie przypominam sobie, żeby mnie to radykalnie skrzywdziło. Wystarczy zadać kilka pytań.
Shino dziś rano posta na forum gdzieś wbił, więc ścigajcie go na priva.