MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Chyba, że ja się przebiorę za Gutter Runnera :twisted: to wtedy ze mną będziesz miał remis;p
Obrazek

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

To nie będziesz jak w tamtym roku Globadierem i moja maska przeciwgazowa zostaje w domu?? :wink:

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Maskę biorę :D :D wezmę też czapkę jezzaila :D tylko nie wiem gdzie się podziała :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Dopiszcie mnie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Arecki
Mudżahedin

Post autor: Arecki »

Dopisz mnie:
Arkadiusz ,,Arecki'' Łysiak
Dzięki :)

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

zgloszenia przyjmowane beda tylko i wylacznie droga mailowa
:)

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

To mnie tez dopiszccie;)

Robert Robak Malczyk 2268

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

nie chcialbym sie powtarzac, ale zgloszenia przyjmujemy tylko i wylacznie droga mailowa. chcemy uniknac sytuacji, ktora miala miejsce przed kohortexem.
pozdro

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Otrzymamy maila zwrotnego po wysłaniu zgłoszenia? czy dopiero po dostarczeniu rozpiski?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

otrzymacie w obydwu przypadkach. zgloszenia sa sprawdzane co kilka dni, takze prosze o cierpliwosc.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

co do punktow za hobby, to w zeszlym roku bylo wiecej i jakos nikt nie narzekal... w tym roku jest zmniejszone z 52 do 46. niby 6 puntkow, ale obciete jest glownie za takie rzeczy jak rozpiska czy historia. 30 za malowanie i 16 za test. na wielu masterach ocena hobby jest bardziej rozbudowana, zwlaszcza, ze u nas jest 6 bitew...

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

No z tym hobby to trochę przegięcie. Szczgólnie bonusy dla przebierańców.
Piszę, żeby potem nie było, że "nikt nie narzekał".
Nie sprawi to pewnie, że się nie pojawie, ale minus jest.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Mozna grac nowymi VC?
Bo widze, ze pytanie kilka razy padlo, ale nie zauwazylem nigdzie odpowiedzi....
Obrazek

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

jak tak narzekacie, to spojrzmy na poprzednie mastery:

macki wojny: 16 za malowanie + 12 za test wiedzy= 28| 4 bitwy (turniej parowy)
arena: 37 za malowanie 18 za test wiedzy = 55 | 6 bitew
strategikon: 42 za malowanie + 15 za test = 57 | 5 bitew (parowy)
tropik: 15 za malowanie+15 za test = 30 | 4 bitwy (turniej parowy)
lubelski master: 30 za malowanie + 16 za test = 46 | 6 bitew

z tego wychodzi srednio:
macki wojny - 7 lub 11 punktow hobby na bitwe(zalezy czy pkty byly sumowane dla pary)
arena: ponad 9pkt hobby/bitwe
strategikon - ponad 11pkt hobby na bitwe
tropik 7,5 lub troche ponad 11 pkt hobby na bitwe
lubelski koziolek: ok 7,5 pkt hobby na bitwe

jak widac z powyzszego porownania, ocena hobby zaproponowana przez nas, wcale nie jest jakas drastyczna, a na pewno nie odbiega od tego, co jest na przecietnym polskim masterze. myske ze porownanie 5 masterow wystarczy.
oczywiscie, jesli dalej uwarzacie, ze ta ocena jest taka niesamowicie ostra, to mozemy ja zlagodzic jeszcze, w koncu robimy to wszystko dla was, a nie dla siebie :D

pozdrawiam
Jerzyn

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

co do wampirow, to wydaje mi sie, ze shino zdecydowal, ze beda dopuszczone tylko stare, ale nie jestem tego w 100% pewien, bo umarl i nie moge sie z nim skontaktowac od czwartku;/

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Naprawdę lipa. Nie możecie Shino kopnąć czy coś? Pies ogrodnika, sam nie ma nowego army booka do swoich undeadów, to i innym nie da pograć.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

jestescie w stanie poczekac z decyzja do konca miesiaca? do turnieju jeszcze grubo ponad miesiac. a shino nawet telefonow nie odbiera ;/ wie ktos moze co sie z nim dzieje?

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

ja nie decyduje o tym ale wyrażę swoja opinie - zasady polskie mówią z tego co pamiętam że można grać nowa armią tydzień po pojawieniu się jej w sklepach.

Większość graczy raczej się nie zapozna z nową armią przez co będą mieli gorzej trochę. Ja jako gracz Krasnoludzki jestem temu przeciwny. Tutaj jednak kwestia leży w rękach naszych sędziów.

pzdr

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ja bym zezwolił jeśli premiera będzie na tydzień przed turniejem(i nie mówię tu o advanced "pre realese").

I tak nie interesuje mnie armia przeciwnika.Jak będe musiał walczyć z VC to przeciwnik mi pokaże army book i po problemie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Zasady mówią, że nową armią można grać tydzień po tym, jak army book jest dostępny w Polsce. AB do VC będzie dostępny na tydzień przed turniejem - w spearheadzie. Stąd postulat, żeby dopuścić obie wersje armii. W ten sposób moim zdaniem wszyscy będą zadowoleni, bo kto kupi spearheada, przyjedzie z nowymi, a reszta graczy będzie mogła zobaczyć nowy army book.

Jeśli chodzi o "niespodzianki", to na stronie 74 w temacie o nowych wampirach jest spis przedmiotów i bloodline'ów, które w tej armii będą. Jeśli ktoś chce się przygotować do starcia z nowymi VC, naprawdę nie musi daleko szukać, wystarczy do śniadania przeczytać tę stronę.

Zresztą, nie widzę wielkich problemów - nowych HE i nowego imperium uczyłem się z marszu na turniejach, jak je przeciwnicy wystawiali, i nie przypominam sobie, żeby mnie to radykalnie skrzywdziło. Wystarczy zadać kilka pytań.

Shino dziś rano posta na forum gdzieś wbił, więc ścigajcie go na priva.

Zablokowany