![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Co z tym GW?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
-
- Kretozord
czuje sie uspokojonySzaman pisze:motto naszego hobby to: kolekcjonowanie, modelowanie-malowanie, granie. nie ma tu miejsca na prepainty.
Szamanie a nie wiesz co sie dzieje z niektorymi gierkami ze stajni GW? moze jakies przecieki bys ujawnil (np kiedy obiecany wieki temu rules review dla Mordheim? ze o nowy dodatek dla Warmastera Ancients sie nie zapytam nawet
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
masz. ludzie ze SG to tacy hobbysci jak Wy. powrotu do dawnej "swietnosci" nie bedzie.Skavenblight pisze:[Mam rację?]
swoja droga ja grywam w stara Necromende i w ogole mi nie brakuje jej aktualizacji
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
"I fart in your general direction" ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Co masz na myśli, mówiąc "hobbyści"?Szaman pisze:masz. ludzie ze SG to tacy hobbysci jak Wy. powrotu do dawnej "swietnosci" nie bedzie.Skavenblight pisze:[Mam rację?]
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Zagraj w Mordheim. Po prostu zagrajSzaman pisze:swoja droga ja grywam w stara Necromende i w ogole mi nie brakuje jej aktualizacji
o ile wiem hobbyści zwiazani z BFG napisali własny dodatek który został uznany za oficjalny przez GW... chcieć to móc ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
no moze nie do konca tacy, jak WySkavenblight pisze:Co masz na myśli, mówiąc "hobbyści"?Nam na ich miejscu by się chciało
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
po co? slabe zasady... nawet aktualizacji nie maSkavenblight pisze:Zagraj w Mordheim. Po prostu zagraj
"I fart in your general direction" ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Problem w tym, że aby został uznany za oficjalny przez GW, musiałby zostać uznany przez większość graczy. Spróbuj rzucić takie hasło w tłum mordheimowcównapoleon pisze:o ile wiem hobbyści zwiazani z BFG napisali własny dodatek który został uznany za oficjalny przez GW... chcieć to móc
:*Szaman pisze:po co? slabe zasady... nawet aktualizacji nie ma
![Bad Grin :badgrin:](./images/smilies/ng_badgrin.gif)
nie podejrzewam żeby Morderców było aż tak dużo więcej od Big fun gamerów
Kwestia raczej dobrej organizacji i centralizacji działań. Z tego co się wczytałem BFGowcy jakoś się zebrali wokół jednego portalu zrobili dodatek - i się zgodzili na niego, GW z tego co zauważyłem NAPRAWDĘ dużych (bądź NAPRAWDĘ ZDECYDOWANYCH) grup klientów czasami słucha....
Mam nadzieję że NAPRAWDĘ ZDECYDOWANYCH nikt nie odczytał jako próby podżegania?
(BTW - wiem gdzie można tanio kupić pałki i benzynę
)
Mam nadzieję że NAPRAWDĘ ZDECYDOWANYCH nikt nie odczytał jako próby podżegania?
(BTW - wiem gdzie można tanio kupić pałki i benzynę
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Żadne słowa nie wyrażą, jak bardzo się mylisznapoleon pisze:nie podejrzewam żeby Morderców było aż tak dużo więcej od Big fun gamerów
Kiedy to było? Chociaż rok podajnapoleon pisze:Kwestia raczej dobrej organizacji i centralizacji działań. Z tego co się wczytałem BFGowcy jakoś się zebrali wokół jednego portalu zrobili dodatek - i się zgodzili na niego, GW z tego co zauważyłem NAPRAWDĘ dużych (bądź NAPRAWDĘ ZDECYDOWANYCH) grup klientów czasami słucha....
Poza tym. Dodatek dodatkiem. W momencie, gdy mają zostać wprowadzone naprawdę poważne zmiany w zasadach, rzecz wygląda trochę inaczej. Słysząc teksty w stylu "naprawiając słabe zasady zabijecie klimat gry" to raczej ciężko
Zresztą były propozycje errat "od graczy" na forum SG... przeszły bez echa.
W ogóle to ostatnio zapytałam Niemców na niemieckim forum, czemu piszą Mortheim, a nie Mordheim. Tzn. powodów się domyślałam, ale byłam ciekawa czy istnieje jakieś oficjalne wyjaśnienie. Biedni ci Niemcy, doszłam do wniosku. Tak pokalać ich język to tylko Anglicy potrafili
Jak to napisał jeden z nich:
Nasz język brzmi dla nich tak "gotycko" i "imperialnie", że [...] i powstają takie absurdy, jak "Hrabia von Ołówek" i "Demon Dentysta".
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
W WFRP jest rusznikarz o dźwięcznym nazwisku Kugelschreiber.
Wysiadłem przy tym![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Wysiadłem przy tym
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Tiger Brown
- Kradziej
Albo te, jakże oryginalne i niepowtarzalne
, nazwiska imperialnych arystokratów:
von Herder, von Treitschke, von Schirach, Feuerbach, von Bülow, Kiesinger, von Wallenstein, von Falkenhayn, von Wittgenstein, von Seeckt, von Roentgen, von Blücher, Cranach, Mach, von Kotzebue, von Goethe, von Schiller, von Heine...![Bad Grin :badgrin:](./images/smilies/ng_badgrin.gif)
von Herder, von Treitschke, von Schirach, Feuerbach, von Bülow, Kiesinger, von Wallenstein, von Falkenhayn, von Wittgenstein, von Seeckt, von Roentgen, von Blücher, Cranach, Mach, von Kotzebue, von Goethe, von Schiller, von Heine...
![Bad Grin :badgrin:](./images/smilies/ng_badgrin.gif)
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Studenci germanistyki zwłaszczaNijlor pisze:LOL nieźle, fakt jak ktoś choć trochę miał do czynienia z j. niem. ma ubaw po pachy...zwłaszcza te patetyczne miasta...
Ale jeśli prowadzisz sesję WFRP studentom matematyki i medycyny [jak to ostatnio, niestety dawno już, miałam okazję], to możesz nawet powiedzieć Wolfram von Eschenbach i Hartmann von Aue, a nawet Walther von der Vogelweide nic im nie powie. I stworzyć jakiegoś von Buechnera czy von Tiecka też możnaTiger Brown pisze:von Goethe, von Schiller, von Heine...