vocal - 24.12 - Galrauch, smok chaosu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Post autor: Arghal »

Bardzo fajnie :D Świetny klimat ... taki szulersko cwaniacki ;) Naprawde uwielbiam ich ^^

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

i demonki skończone wreszcie:)
sporo zabawy z nimi było bo chciałem zrobić je w tej samej kolorystyce co psy- taką specyfikę armii z kolorami przewodnimi wymyśliłem klientowi dla odróżnienia od standardowego malowania horrorów na fioletowo-niebiesko-różowo a psów na czerwono...
z paru horrorów nie wychodzą inne horrory które z założenia miały być czerwone, więc dla uzupełnienia kolorystyki mają części ciała na czerwono;]
oczywiście mój aparat zżarł trochę rozjaśnienia na czerwonym, nie wiem jak sobie z tym poradzić, na razie musicie z tym żyć że czerwony nie jest na tyle rozjaśniony co naprawdę:P

Obrazek

i inne widoki jak ktoś chce:
http://picasaweb.google.pl/vocart/Other ... 6720341490
http://picasaweb.google.pl/vocart/Other ... 1444845506

a tu szeregami horrory:
Obrazek

i dwa pozostałe:
http://picasaweb.google.pl/vocart/Other ... 3244626898
http://picasaweb.google.pl/vocart/Other ... 7385577714

i całość z psami:)
Obrazek

Obrazek
myślę że w kontekście ten złoty z psów o wiele lepiej pasuje;]

a tu nowa podstawka tylko:
Obrazek

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Super horrory. Bardzo dobrze komponują się z podstawką .

Rat ogrowi mógłbyś jeszcze oświetlić nogę i eewentualnie rękę przy krysztle. Chyba, że to WIP :)

gratki

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

horrorki strasznie odbiegaja od normy ale fajnie wygladaja naprawde
ratogr tez bardzo fajny ale mam wrazenie ze to swiatlo na dole od krysztalu jest niezbyt wykonczone
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

SL od kryształów na figurki nie robię w armii w razie jakbym kiedyś jeszcze zamierzał zmienić im podstawki jak 2 lata temu;] poza tym tych szczurów mam ok 430 pomalowanych (docelowo ok 750), a lepszy żaden SL na figurkach niż niechlujny:) poza tym jak w regimencie stoją to nagle przydałyby sie SL od sąsiednich kryształów itp itd, za duży stopień skomplikowania przy nie zamkniętej armii. jakby to była typowa turniejówka zbrushowana na 200 modelach na 2250 to bym się zastanowił;]
cieszę się ze horrorki sie podobają:)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Klimatyczne danonki, tylko złoty mi jakoś nie siada.

Ludzie nie wymagajcie od Lecha SL, bo to mistrz realizmu i jak pomyślimy ze ma w regonie kilka tych kryształków i kazdy w miejszym lub wiekszym stopniu rzuca światło to trzeba by to przewidzieć dla całego kloca i ułozyć odpowiednie wzory na wielkość kryształu a ilość i odległość rzucanego swiatła :D ;)

A tak poza tym to podziwiam cię za plan 750 :D

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

750 to nie plan, tyle tego teraz mam... a możliwe że będzie więcej jak ładne modele wydadzą w nowej edycji:P mam nadzieję że dodatkowo zmotywuje mnie ona do malowania szczurów;] ale na razie wyrabiam się ze zleceń.
no i jeszcze jedno sprostowanie, każda podstawka ma u mnie SL w postaci przynajmniej kamyczka małego, a średnio co trzeci szczur ma u mnie większy kryształ.
zresztą najpierw pokończę to co mam do robienia bo poprawiając cały czas starocie nigdy nie skończę wszystkiego;]

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Post autor: Miszczu »

Mógłbyś kiedyś Lechu pokazać nam cała dotychczasową armię.

Myślę że byłby to idelany drogowskaz do czego powinnismy dążyć gotując armię na mastery :D
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

na stronie (albumie) Lecha masz gdzies foto rodzinne:

http://picasaweb.google.pl/vocart/Skaven#

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

owszem, tu są:
Obrazek
zdjęcie zrobione spory czas temu, teraz jest tego trochę więcej :P niedawno była pewna akcja związana z podstawkami szczurzymi z której jestem całkiem zadowolony, wrzucę fotki jak skończę ;]
może kiedyś się doczekam stołu własnego na którym armia będzie się lepiej prezentować ale tereny jaskiniowe pod armię już są w robocie;] może na jakiejś bitewce towarzyskiej zrobię zdjęcie na stole bitewnym to wrzucę:)
w każdym razie jest co robić więc macie bloga na parę lat...:P

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

zawsze podobaly mi sie skavenki ]:-> a cala pomalowana armia robi wrazenie ]:-> za kase bym mogl pomalowac ale dla siebie to skonczyl bym na 1 regimencie ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

@max- maluję tę armię od lat i maluję i skonczyć nie moge, ciągle cos poprawiam, zmieniam podstawki, w planach mase zmian jeszcze choć teraz zmieniłem strategię i raczej staram się robić nowe rzeczy żeby skończyć wszystko co mam a dopiero potem poprawiać starsze;]

a oto nowa porcja zabawek- same podstawki i traye robiłem, reszta dawno malowana. głównie jestem zadowolony z trayów pod ogry, mój autorski patent:P zawsze się ci poganiacze gdzieś gubią na stole.. a verminlord będzie chwilowo robić za giganta.

nowe podstawki, nowy tray, delikatny retusz figurek bo źle znieśli odklejanie od starych podstawek a byli też upaprani trochę na nogach.
Obrazek
filler do regimentu slavów, dawno malowany ale zniknęła gdzieś jego fotka w pomroce dziejów:) na wcześniejszych podstawkach przy jednym herosie jest taki mały, urośnie jeszcze;)
Obrazek
dzwonek doczekał się tez podstawki, 3x4 miejsca zamiast 2x3 ale dużo lepiej dzięki temu wygląda:) w przyszłości zamierzam zrobic dzwon pchany przez szczury kóre będą na jego movementr trayu ale to może jak nowy skleję kiedyś;P
Obrazek
a oto zbrojne ramię mojej armii- 2 oddziały ratogrów, verminlord robiący za giganta oraz kawaleria z dow.
Obrazek
i wspominany wcześniej tray:)
Obrazek
koło zagłady malowane na początku mojej armii a było to ok 7-8 lat temu. wreszcie doczekało sie nowej podstawki;] ponoć ma ponoć wrócić model do gry więc może się nawet przyda:P
Obrazek

no i jakby ktoś chciał to na mojej stronce w newsach/skavenach ciut więcej zdjęć głównie robala:)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

I co tu komentować :P

=D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ogólnie wszystko takie jak zwykle, zaglądnałem tu bo traya chciałem zobaczyć no i się nie zawiodłem, dwa słowa SO TITS!! XD Spoko pomysł generalnie, bardzo mi się podoba takie rozwiazanie :)

Awatar użytkownika
lewy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: lewy »

po prostu armia zwala z nóg =D>

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ...
:*:*:*:*:**:*:*:*:*:*:**:*:*:*:**:*:*:*:**:*:*:*:**:*:*:**:*:*:**:*:*:*:**:*:**

kuocham Cje :*

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

widze że się podoba i inspiruje:)
a mnie na pewno motywuje do dalszej pracy;]
wszystkim dzięki za komentarze, za ok. 2 tyg może cos wrzucę, aparat mi na razie podle rodzina zabrała:P

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

no, wreszcie aktualizacja:)
skończyłem zlecenie złożone z pierwszych 4 figurek (i w końcu wszystkie mają już podstawki:P), poziom przy nich troche powyżej mojego tt.

sama przyjemność z malowania tego, mało kto zna w ogóle ten model a jeszcze mniej osób miało przyjemność go malować;]
Obrazek

Obrazek

to bardziej znane, kolorystyka i podstawka- armijne. do tej samej armii co bsb bretki malowany kiedyś. a przy okazji zasili może szeregi dowów;]
Obrazek

Obrazek

tu moja inwencja, dla smaczków dodałem 2 małe freehandy;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

klient chciał prosty nmm wiec wyszło jak wyszło przy takim poziomie.
Obrazek

Obrazek

i zapowiedzi;]
to próbka przed malowaniem regonu wariorów do mojego chaosu (tak, po chyba półtora roku od pomalowania knightów znowu coś pomaluję...:P), rękawica nieskończona, nad halabardami musze pomyśleć jak chcę żeby wyglądały. myślę też nad prostym sourcelightem z hełmów. w booku chaosu jest taki przykład i mi się całkiem podoba.
Obrazek

Obrazek

i kolejne zlecenie, na razie sam koń pod starego maga imperialnego z laską plastikową od nowych magów (taka która ma podobne zwieńczenie do wzorów z bardingu- układ słoneczny czy coś). będzie wyższy poziom niż poprzednie prace więc przejścia zostaną jeszcze poprawione:)
Obrazek

Obrazek

i co sadzicie?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

oglądałem wszystkie Twoje figurki ale najbardziej przypadły mi do gustu szczurki! naprawdę imponująca armia, pokaźna kolekcja i klimatyczne malowanie... cała reszta figurek z picassa też trzyma sztamę :> =D> =D> =D>

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Super Vocal, uwielbiam stare modele, sa niesamowicie klimatyczne :)

Pierwszej figurki w zyciu na oczy nie widzialem. To jakis flagelant?
U bretonki niesamowicie podobaja mi sie wlosy. Zdradz mi koniecznie jakich kolorow uzyles.
Ogr najlepszy z tej czworki. Bardzo lubie ten model, musze gdzies go dorwac w koncu.
Sigmaritka tez bardzo fajna. GW mogloby wypuscic jakies nowe, bardziej sexi modele :D

Taki maly paradoks, ze stare modele sa jak powiew swierzosci ;)

ODPOWIEDZ