FALLOUT 3
Moderator: Zaklinacz Kostek
z tego co czytałem gdzieś na stronie bethesdy, we wszystkich pokazówkach te sinematiki pojawiały się ze względu na postać, jaką kierował pokazujący. tzn. była ona sczitowana, za każdym razem miała critical hita i do tego bloody messa.Raptaparat pisze:Dokladnie, watpie zeby te mini cinematic'i, jak to okreslil Nehan, pojawialy sie po kazdym uzyciu aktywnej pauzy. Napewno tworcy zdaja sobie sprawe, ze to powaznie nadwyrezyloby dynamike gry i zwyczajnie zanudzilo graczy. Po cholere ogladac swoj kazdy strzal z tysiaca ujec.
widziałem na którymś filmiku, odjazd kamery taki dość wyraźny. izometryczny to co prawda nie jest, ale klasyczny tepepe też na pewno nie. poszukam i dam linka.No nie - tylko fpp i tpp.
Cenzorzy w akcji (jeb..y urząd)
http://gry.onet.pl/1822565,,cenzorzy_zm ... omosc.html
http://gry.onet.pl/1822565,,cenzorzy_zm ... omosc.html
Obejrzałem sobie właśnie 5 częściowy trailer gameplay'a z PAX (na gametrailers.com jakby ktoś miał ochotę) i muszę powiedzieć, że mój sceptycyzm trochę zmalał. Co prawda prezentacja to tylko kilkanaście minut, ale tym razem odsłonięto trochę więcej niż strzelanie do ludzi na pustkowiu jak to miało miejsce w prezentacji z E3. Aspekt rpg wygląda na pierwszy rzut oka dość solidnie i w końcu udało mi się poczuć trochę klimat poprzednich odsłon gry. Nowy system pseudo turowej walki również nie wygląda już tak strasznie.
Jeszcze nie spuszczam spodni po kostki, ale może nie będzie tak kiepsko jak mi się na początku wydawało.
Jeszcze nie spuszczam spodni po kostki, ale może nie będzie tak kiepsko jak mi się na początku wydawało.
a juz wiadomo jakie bedzie miala ta gra wymagania ??
Wrzucajcie opinie, bo noszę się z zamiarem kupna oryginału, ale zastanawiam się czy warto...
Ja juz wyłaczyłem bo oczy bolą od grania:P
Morrowind.Z tym mi sie ta gra kojarzy.Szczegolnie jaskinie(jak gniazdo matki ognistych mrówek ) bardzo sie kojarzaz Elder Scrolls.Wiadomo ze ci sami Tworcy.
Mysle ze jak sie jest fanem Fallouta duzym to mozna kupic gierke.
Po paru godzinach grania moge powiedziec ze gra jest okay.Ale Fallout 2 to to nie jest.W koncu co to za Fallout bez tur
Morrowind.Z tym mi sie ta gra kojarzy.Szczegolnie jaskinie(jak gniazdo matki ognistych mrówek ) bardzo sie kojarzaz Elder Scrolls.Wiadomo ze ci sami Tworcy.
Mysle ze jak sie jest fanem Fallouta duzym to mozna kupic gierke.
Po paru godzinach grania moge powiedziec ze gra jest okay.Ale Fallout 2 to to nie jest.W koncu co to za Fallout bez tur
pograłem chwilę i moje pierwsze wrażenia:
pierwsze zaskoczenie - całkiem dobrze chodzi na moim kompie (mimo, że nie spełnia nawet minimalnych wymagań)
drugie zaskoczenie - jest intro z "War. War never changes"
twórcy wyraźnie chcieli utrzymać stary klimat - są komputery lampowe, identyczne roboty jak w falloutach, stacja radiowa z przemówieniami prezydęta Enklawy Lecha K. i tak dalej
interfejs ekwipunkowy - niewygodny, ale mimo tego strasznie fajny (pipboyowe rysunki przedmiotów!). z wyglądu - Megaton wygląda fantastycznie (trochę mi przypomina Junktown, ale bardziej).
Niestety, widok fpp i brak trybu turowego są jednak wadą, ale na pewno nie skreślającą grę.
jutro więcej zagram, to się wypowiem o samej rozgrywce. na razie - jest dobrze!
pierwsze zaskoczenie - całkiem dobrze chodzi na moim kompie (mimo, że nie spełnia nawet minimalnych wymagań)
drugie zaskoczenie - jest intro z "War. War never changes"
twórcy wyraźnie chcieli utrzymać stary klimat - są komputery lampowe, identyczne roboty jak w falloutach, stacja radiowa z przemówieniami prezydęta Enklawy Lecha K. i tak dalej
interfejs ekwipunkowy - niewygodny, ale mimo tego strasznie fajny (pipboyowe rysunki przedmiotów!). z wyglądu - Megaton wygląda fantastycznie (trochę mi przypomina Junktown, ale bardziej).
Niestety, widok fpp i brak trybu turowego są jednak wadą, ale na pewno nie skreślającą grę.
jutro więcej zagram, to się wypowiem o samej rozgrywce. na razie - jest dobrze!
No właśnie jestem mega fanem serii Fallouta. W 1 i 2 zagrywałem się przez dziesiątki godzin i dlatego na 3-kę ostrze sobie zęby. Najważniejsze pytanie - zachowali klimat?
Wymagania systemowe do F3 (ze strony Bethesdy):
Minimalne wymagania systemowe:
* System Windows XP/Vista
* 1GB pamięci RAM (XP)/ 2GB pamięci RAM (Vista)
* Procesor Intel Pentium 4 2.4 GHz lub jego odpowiednik
* Karta graficzna zgodna z Direct X 9.0c, posiadająca 256 MB pamięci video (NVIDIA 6800 lub lepsza/ATI X850 lub lepsza)
Zalecane wymagania systemowe:
* Procesor Intel Core 2 Duo lub jego odpowiednik
* 2 GB pamięci RAM
* Karta graficzna zgodna z Direct X 9.0c, posiadająca 512 MB pamięci video (NVIDIA 8800 lub lepsza/ATI 3800 lub lepsza)
* Lista obsługiwanych kart graficznych:
# Modele z serii NVIDIA GeForce 200
# Modele z serii NVIDIA GeForce 9800
# Modele z serii NVIDIA GeForce 9600
# Modele z serii NVIDIA GeForce 8800
# Modele z serii NVIDIA GeForce 8600
# Modele z serii NVIDIA GeForce 8500
# Modele z serii NVIDIA GeForce 8400
# Modele z serii NVIDIA GeForce 7900
# Modele z serii NVIDIA GeForce 7800
# Modele z serii NVIDIA GeForce 7600
# Modele z serii NVIDIA GeForce 7300
# Modele z serii NVIDIA GeForce 6800
# Modele z serii ATI HD 4800
# Modele z serii ATI HD 4600
# Modele z serii ATI HD 3800
# Modele z serii ATI HD 3600
# Modele z serii ATI HD 3400
# Modele z serii ATI HD 2900
# Modele z serii ATI HD 2600
# Modele z serii ATI HD 2400
# Modele z serii ATI X1900
# Modele z serii ATI X1800
# Modele z serii ATI X1600
# Modele z serii ATI X1300
# Modele z serii ATI X850
Minimalne wymagania systemowe:
* System Windows XP/Vista
* 1GB pamięci RAM (XP)/ 2GB pamięci RAM (Vista)
* Procesor Intel Pentium 4 2.4 GHz lub jego odpowiednik
* Karta graficzna zgodna z Direct X 9.0c, posiadająca 256 MB pamięci video (NVIDIA 6800 lub lepsza/ATI X850 lub lepsza)
Zalecane wymagania systemowe:
* Procesor Intel Core 2 Duo lub jego odpowiednik
* 2 GB pamięci RAM
* Karta graficzna zgodna z Direct X 9.0c, posiadająca 512 MB pamięci video (NVIDIA 8800 lub lepsza/ATI 3800 lub lepsza)
* Lista obsługiwanych kart graficznych:
# Modele z serii NVIDIA GeForce 200
# Modele z serii NVIDIA GeForce 9800
# Modele z serii NVIDIA GeForce 9600
# Modele z serii NVIDIA GeForce 8800
# Modele z serii NVIDIA GeForce 8600
# Modele z serii NVIDIA GeForce 8500
# Modele z serii NVIDIA GeForce 8400
# Modele z serii NVIDIA GeForce 7900
# Modele z serii NVIDIA GeForce 7800
# Modele z serii NVIDIA GeForce 7600
# Modele z serii NVIDIA GeForce 7300