ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Zgodzę się z Bombajem, na pewno niektóre linijki można było by usunąć nie wpływając drastycznie na balans gry.
Myślę również, że forma w jakiej restrykcje są przedstawione jest nieczytelna. Po prostu jeśli jakieś dwie linijki odnoszą się do jednostki (np. hexy) to powinno to być ujęte w jednej. Nie będzie wtedy sytuacji, że w 3 miejscach tniemy ten sam unit.
Myślę również, że forma w jakiej restrykcje są przedstawione jest nieczytelna. Po prostu jeśli jakieś dwie linijki odnoszą się do jednostki (np. hexy) to powinno to być ujęte w jednej. Nie będzie wtedy sytuacji, że w 3 miejscach tniemy ten sam unit.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Zapisy mogły by być czytelniejsze ale wy sobie przypomnijcie draft z tamtego roku
tego dopiero nie szło zrozumieć - jedną linijkę człowiek czytał 5 razy i dalej nie wiedział czy to "na pewno" tak jest.... w porównaniu z tamtym rokiem teraz jest super jasne
Draft idzie w dobrym kierunku - nic nie jest zakazane ale "kosztuje" ... czy drogo czy tanio to się jeszcze okaże w praniu ...chciałem powiedzieć w "graniu"...
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Draft idzie w dobrym kierunku - nic nie jest zakazane ale "kosztuje" ... czy drogo czy tanio to się jeszcze okaże w praniu ...chciałem powiedzieć w "graniu"...

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jest o niebo lepszy niż zeszłoroczny, to jasne! Chyba trochę wkradł się chaos w zapisy tego draftu, ale po wyczyszczeniu zbędnicy to będzie najlepsze ETC, jakie widziałem.
Sorry, zarąbałem się w akcji, miał być koniec lutego w poprzednim poście.
Co do linijek compujących rzeczy mocne ale nie przegięte. Owszem można by tego teoretycznie nie robić, ale wtedy nie można by dopuścić innych rzeczy. Sam greater dupy nie urywa, podobnie 3 horrory, ale to ograniczenie ma powodować że do rozpy z dużą ilością potworów nurgla/dwoma działami/kairosem nie wepchniesz za dużo zabawek.
Co do linijek compujących rzeczy mocne ale nie przegięte. Owszem można by tego teoretycznie nie robić, ale wtedy nie można by dopuścić innych rzeczy. Sam greater dupy nie urywa, podobnie 3 horrory, ale to ograniczenie ma powodować że do rozpy z dużą ilością potworów nurgla/dwoma działami/kairosem nie wepchniesz za dużo zabawek.
albo, czysto teoretyczni, spowoduje tylko to, ze wszyscy na etc beda mieli core zlozone z duzego oddzialu plagusow i 2 oddzialw horrorow.ograniczenie ma powodować że do rozpy z dużą ilością potworów nurgla/dwoma działami/kairosem nie wepchniesz za dużo zabawek.
pod wzgledem balansu nie zmienia to jednak nic.
Szukałem ale nie znalazłem o to pytania:
Czy Heinrich Kemmler liczy się za 1 choice ?? gdyż na początku swojej tury wybieramy lot lub eteryczność dla niego.
Kod: Zaznacz cały
Vampire Counts
● Each ethereal character or unit – 1 choice
Po każdym ograniczeniu pojawiają się po prostu nowe optymalne złożenia.Shino pisze:albo, czysto teoretyczni, spowoduje tylko to, ze wszyscy na etc beda mieli core zlozone z duzego oddzialu plagusow i 2 oddzialw horrorow.ograniczenie ma powodować że do rozpy z dużą ilością potworów nurgla/dwoma działami/kairosem nie wepchniesz za dużo zabawek.
Nie jest to niczyja wina - po prostu tak jest.
Nie rozwiązałeś tego ty Shino, gdy mogłeś, nie rozwiąże i Kudłaty.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

z tego co pamietam to jak ja robilem ograniczenia to ludzie wystawiali tylko duzy oddzial plagusowJaceK pisze:Po każdym ograniczeniu pojawiają się po prostu nowe optymalne złożenia.Shino pisze:albo, czysto teoretyczni, spowoduje tylko to, ze wszyscy na etc beda mieli core zlozone z duzego oddzialu plagusow i 2 oddzialw horrorow.ograniczenie ma powodować że do rozpy z dużą ilością potworów nurgla/dwoma działami/kairosem nie wepchniesz za dużo zabawek.
Nie jest to niczyja wina - po prostu tak jest.
Nie rozwiązałeś tego ty Shino, gdy mogłeś, nie rozwiąże i Kudłaty.
rok temu tez wiekszosc osob tak grala
nie oznacza wiec to, ze 4 oddzialy horrorow sa optymalnym zlozeniem.
Czyli było inaczej, ale też bez sensu.Shino pisze: z tego co pamietam to jak ja robilem ograniczenia to ludzie wystawiali tylko duzy oddzial plagusow
rok temu tez wiekszosc osob tak grala
nie oznacza wiec to, ze 4 oddzialy horrorow sa optymalnym zlozeniem.
Super.
Po prostu chcieli bardziej dociąć Demony. Chcesz inaczej, graj Bloodkami

Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

4 oddziały horrorów uwalniają wiele buildów i wtedy nie trzeba brać greatera, tylko ciśniesz na MSU. Wymuszenie brania plagusów zwykle wymusza też branie heralda nurgla za 200 pktów. No można brac demonetki, ale jeszcze tego nie widziałem na nowym drafcie ani razu. Ja też grałem tak że nie brałem HoN, tylko 2x pinki i 24 plagusy.